


קבבונים ברוטב
אני מאוד אוהבת ירקות ואני אוהבת גיוונים וקבבונים זאת אחת אחת הדרכים כשבא לי לגון או להכין משהו קצת שונה מהרגיל אני מוסיפה אותם לרוטב טוב דואגת שיהיו הרבה ירקות ככה אף אחד לא יצא רעב ואיזה תבשיל נפלא יצא…
17 קבבונים
מרכיבים:
250 ג’ בשר בקר טחון
250 ג’ בשר הודו טחון
בצל קצוץ ומטוגן
גזר מגורד
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב וירקות:
2 גזרים
פלפל אדום גדול
בטטה בינונית
בצל
כף פפריקה
כף קטשופ
כף סילאן
כפית רוטב סויה
שליש כוס יין אדום
2 – 3 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הקציצות ליצור קבבונים קטנים ולקרר כחצי שעה.
2. לחתוך את הירקות לקוביות לטגן כמה דקות הירקות מתרככים להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כ 10 דקות.
3. להוסיף את הקבבונים “לטלטל” מעט שישקעו ברוטב ולבשל כ 20 דקות.
שאלות ותשובות :
אפשר להשתמש רק בבקר ? כן
אפשר רק הודו ? כן
מה במקום גזר ? תפוח אדמה קטן
איזה יין ? יין אדום יבש
אפשר בלי יין ? כן מים במקום
אפשר לקרר יותר מחצי שעה ? כן
תודה על המתכון! בשלבי הכנה פה.. מריח נפלא!
אפשר עגבנייה במקום גמבה?
בלי ביצה?? הקבבונים מתפרקים לי בתוך הרוטב… 🙁
היי יקירה! הרוטב מתבשל לו…מממ…איזה ריח!!!
למרות שכבר הכל בעשיה יש לי שתי שאלות:
האם אפשר עוף טחון במקום הודו? השתמשתי בעוף.
ועוד שאלה שעולה לי בכל מתכון עם יין: כשכותבים שליש כוס יין, האם הכוונה לכוס מדידה זא60מ״ל, או שליש של כוס יין?
תודה ניקי ושבת שלום
היי ניקי
מה שלומיך? יש לי שאלה.
אני רוצה להכין את הקציצות במקום250 גרם עוף הודו טחון ו250בשר טחון אני יכולה לסים 500 גרם בשר טחון?
תודה רבה ושבת שלום
הי ניקי,
נראה טעים!!
את יכולה לכתוב לי איזה עוד ירקות אפשר לדחוף פנימה?
דלעת, כרוב, קישואים? שייך?
זה נורא אם אני אוריד את הגמבה?
תודה רבה,
חנה
מה אפשר לשים במקום בטטה?
נראה מעולה, אנסה להכין בסופ”ש. תודה על המתכון 🙂