תבשיל עוף עם עדשים וטחינה
אני אתחיל מהסוף איזה רוטב אליפות, אני מוכנה ישר ללכת על הרוטב הזה עם לחם טוב. נכון שהכי כיף זה לטבול את הלחם עמוק בתוך הרוטב ואז לתת ביס ? יש לעוף טעמים נפלאים של טחינה ועדשים והכל ביחד מתבשל על האש, רגע לא למהר לפחות שעה על האש ואז… בתאבון
4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף
2 בצלים קצוצים
שן שום חתוכה לפרוסות
1/4 כוס עדשים אדומות
רסק עגבניות קטן 100 ג'
כף טחינה גולמית
2 כפות דבש
כף פפריקה
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל להוסיף את השום מעל להניח את העוף ואת שאר המצרכים חוץ מהעדשים למלא מים עד 3/4 גובה להרתיח להוסיף את העדשים להנמיך ולבשל כ שעה ורבע כל האש.
2. להוסיף קצת נוזלים במידה וצריך.
שאלות ותשובות:
איזה חלקי עוף אפשר להשתמש ? כנפיים שוקיים, ירכיים
חזה עוף הולך ? לא
אני לא סובל טחינה לא מסוגל לטעום – אפשר גם בלי למרות ששווה לתת צ'אנס…
אפשר להכין יום מראש ? כן
אפשר להקפיא ? כן רק את העוף
אפשר להוסיף תפוחי אדמה ? 3 – יחידות
מה מחליף את הדבש ? סילאן
עשיתי וזה בכלל לא בטעם של טחינה – הטעם מאוד מזכיר חלבה
עדשים ירוקות מתאים ? לא
גולשים מכינים וממליצים:
קרן : "איך פספסתי את המתכון הזה עד היום?? מעולה!!! כולם ליקקו את האצבעות.
תודה רבה!"