אורז עם בשר טחון
למה אני צריכה לבחור ? אני אוהבת בשר טחון והשילוב עם האורז זה טעים להפליא כל נוזלי הבישול של הבשר נספגים באורז והוא מקבל את כל הטעמים של הבשר אז למה אני צריכה לבחור בין שני דברים שאני אוהבת ?
סוגר את ארוחת הצהריים בכיף ואפשר להכין יום מראש יש כאן מנה עיקרית וגם תוספת אני נדיבה עם הירוק וזאת מנה חגיגית יפהפייה להגיש לשולחן, יש כאן התעסקות של 20 דקות זה הכל לכו להכין.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
500 ג' בשר עוף בקר (צלעות)
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
בצל חתוך קטן
כף קטשופ
2 גזרים גדולים מגורדים גס
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
כף סילאן / דבש
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את האורז מים ושתי כפיות מלח להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.
2. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות להוסיף את הבשר ותוך כדי בחישה לפורר את כל הגושים כ 10 דקות, להוסיף מעט מים קטשופ ותבלינים לבשל עוד כ 10 דקות, לקראת הסוף להוסיף את הפטרוזיליה.
3. לערבב עם האורז ולהגיש.
גולשים מכינים וממליצים:
הילה : "ניקי הילד בן השנתיים חיסל שתי צלחות מלאות! פשוט כיף לראות אותו אוכל ככה וברבע שעה עבודה. פשוט שווה! תודה!"
זהבה : "ניקי אלופה שכמותך! לא ציפיתי שמתכון כזה פשוט
וקל יצא כל כך טעיםם ושכל אחד מהילדים יבקש מנה נוספת ועוד הבעל ביקש שאכין את זה שוב איזה כיף!! תודה רבהה"
לילך : "עוד מתכון מעולה! עשר דקות ויש ארוחה מצויינת על השולחן. תודה ניקי!"