צלי בקר ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

צלי בקר ותפוחי אדמה

המתכון הזה מלווה אותי הרבה שנים אני מאוד אוהבת אותו, כל פעם שאני מכינה את הצלי הזה אני מקבלת המון מחמאות זה נראה מושקע וזה בכלל לא.
לוקח לי כמה דקות להכין וכל השאר זה על האש זה כל הסיפור הטעים.
אתם אוהבים תפוחי אדמה רכים ? זה התבשיל בשבילכם, התפוחי אדמה נפלאים והכל נמצא בתוך רוטב ללקק ת’אצבעות כמה טעים! ולא אמרתי מילה על הבשר שיוצא מופלא.
רוצים להרשים את האורחים ? תכינו את הצלי הזה הוא מדהים והוא לא קשה להכנה.

מרכיבים:

בצל גדול
קילו צלי כתף חתוך לחתיכות בינוניות
כף קמח (לא חובה אפשר להוריד)
5 תפוחי אדמה בגודל בינוני
פלפל חריף
2 כוסות מים חמים
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם 4 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף כף קמח ולערבב עד שהקמח נטמע בבצל.

2. להניח על הבצל את קוביות הבשר בשכבה אחת כמה שאפשר.

3. לערבב מים, רסק, סוכר ותבלינים ולהוסיף לבשר לבשל כשעתיים מכוסה מידי פעם לבדוק שלא חסר נוזלים.

*4. לחתוך את הפלפל החריף והתפוחי אדמה לקוביות להוסיף לבשר ולערבב, במידה וחסר נוזלים להוסיף. לבשל כשעתיים מכוסה מידי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים.

Pot Roast with Potatoes

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם, במקום תפוחי אדמה אפשר לשים, גזר, פטריות, פלפלים, אפשר להשתמש בבשר מספר 4 – 5 – 6

354861 צפיות 147 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי בקר ותפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

לנה : “אחד המוצלחים והמפתיעים! תודה (:”

אנה: ” הכנתי את תבשיל אתמול ויצא פשוט מושלם! אפילו יותר טעים ממה שאמא שלי מכינה! בזכותך אני נהנת להכין אוכל! תודה רבה לך.”

לי : “יש לי וידוי,
יש לי ילד בן 13 , עם רזון קיצוני שאף פעם לא רעב..גם כשמשהו טעים לו הוא מכרסם מעט ושבע.
אתמול ב 23:00 התבשיל היה מוכן, הילד אכל מנה גדולה, אחרי שהריח משך אותו למטבח והיה ככ מענג לצפות בו…
תודה לך על מתכון באמת באמת נדיר!”

גנית : “ניקי היקרה!
הכנתי עם מס’ 8 ל4 שעות עד שהתרכך לגמרי!
יצא טעים מאוד
הרוטב משגע !
הריח התפשט בכל הבית
ולאף אחד לא היתה סבלנות לחכות שיתבשל
תודה רבה על מתכון מעולה!”

שלומית : “טעים ביותר. עוד מתכון צלי מוצלח לאוסף!”

יוספה : “אני מכורה למתכונים שלך..פעם כל יום שישי היה סיוט מבחינתי לשבטר את הראש מה לבשל ומה לחדש..ומאז האתר הכל כל כך פשוט וקל וטעים..
הצלי יצא מעדן!!תבורכי .תודה רבה”

liata : “חזרתי לעדכן: יצא מעולה! הבשר כ”כ רך וטעים, אפילו הילדות טרפו! תודה ניקי, עזרת לי בעזרת המתכון המוצלח הזה להתגבר על הפחד מצלי בקר. בהחלט מצטרף לרשימת המתכונים הקבועים בבית! שכל הרשימה היא מהמתכונים שלך :-“

1078
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

המתכון מתאים לילדים עם הפלפל החריף? יוצא חריף?
וגם אם ברצוני להוסיף פטריות וגזרים, באיזה שלב להוסיף אותם? תודה רבה!

שני

היי ניקי הכנתי בעבר מתכון בשר בקר עם ארטישוק ירושלמי שלך ואני לא מוצאת באתר. אפשר להחליף פה את תפוחי האדמה בארטישוק? אם כן, באיזו כמות להשתמש ואילו שינויים במתכון לעשות? תודה רבה

ענת

היי ניקי,
אני צריכה להכין ל8 אנשים. צלי הבקר הנ”ל לכמה מנות מתאים?

אושרית

הי ניקי ערב טוב,
עכשיו העברתי את הבשר מהמקפיא למקרר כדי להכינו מחר.
מאמינה שהוא לא יפשיר עד הבוקר, זה בסדר להתחיל להכין אותו אם הוא קצת קפוא?

נורית

היי ניקי
האם בשעתיים הראשונות יש לבשל עם מכסה או ללא מכסה?

ענת

הכנתי ביום חמישי.יצא מושלם טעים רך ועסיסי. ביחד עם אורז והרוטב של הבשר מעדן.תודה ניקי

אורטל

עשיתי עם בשר שקניתע מהסופר טרי וכתוב עליט גולש בשר
ואין לו מושג באיזה מספר בשר מדובר
בכל אופן זה שעה על הגז ועדיין לא מתרכך הגיוני?