יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכונים לפסח

קציצות פראסה ברוטב

16 אפריל 2014
(Visited 6,949 times, 4 visits today)
קציצות פרסה ברוטב

קציצות פראסה ברוטב

לא נותנים מספיק כבוד לירק הזה הוא מופלא בקציצות, כרישה נותנת טעם ומרקם נהדרים, אני אומר בשקט שהיא יותר טעימה מבצל, לביבות כרישה זה אחד הדברים הכי טובים שיש.
רציתי להוסיף לירק הנהדר הזה בשר ולהכין ברוטב עם ירקות כמו שאמא הייתה עושה, קציצות ברוטב טוב עם פלפלים וגזר שום ובצל, תדמיינו סיר על האש מפיץ ריח טוב בדיוק מתאים לארוחת שישי, טוב נו טעמתי קצת לא עמדתי בפיתוי 🙂

25 קציצות

מרכיבים:

קילו כרישה
200 ג’ חזה עוף טחון
300 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני
3 כפות שמן
תפוח אדמה בינוני
חצי כוס קמח מצה
א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:
בצל קצוץ דק
3 כוסות מים
3 גזרים
פלפל
כפית שום כתוש
כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לקצוץ את הכרישה (חלק לבן) להרתיח סיר מים עם כפית שטוחה מלח להוסיף את הכרישה לבשל כ 15 דקות לסנן ולסחוט היטב, לשמור בצד כשלוש שעות מידי פעם לסחוט ולהוציא את הנוזלים.

2. לבשל את תפוח האדמה עד שהוא רך כמו לפירה ולמעוך, לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן על אש נמוכה עד שהוא מזהיב.

4. לערבב את כל המצרכים כולל הבצל והכרישה והתפוח אדמה, ליצור כדורים ולקרר כשעה.

5. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב,  לחתוך את הגזר למקלות ואז הפלפל לקוביות לטגן עם הבצל כשתי דקות על אש גבוהה, להוסיף את יחד השום רסק, תבלינים והמים, להרתיח להנמיך ולבשל כ 10 דקות.

6. להוסיף את הקציצות לבשל מכוסה כ 20 – 25 דקות בעבוע עדין.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש רק בבשר או חזה עוף.

קציצות פרסה ברוטבקציצות פרסה ברוטב

הרשם
עדכן
39 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי יקרה, האם תפוח האדמה קריטי? אין לי וגם לא בטטה… תודה מראש, מיכל

הי ניקי יקרה!
בכל המתכונים שלך של כרישה את כותבת שהחלק הלבן הוא העליון והירוק הוא התחתון. זה מאד מבלבל! הרי החלק שקרוב לשורש – החלק הלבן, הוא התחתון. כלומר כשהכרישה עומדת באדמה – הלבן למטה והירוק – העלים למעלה…
אז למה בעצם את מתכוונת?

תודה חג שמח

בוקר טוב אפשר לבשל את הקציצות יום לפני

הי ניקי, מתה על האתר שלך, הוא פשוט נהדר וקל ומשתמשת בו המון!
רוצה להכין את המתכון אבל ללא בשר. יש לך המלצות מה אוכל לשים במקום כדי לתת קצת “נפח”?

היי ניקי. את 3 כפות השמן להוסיף לתערובת הקציצות?

הי ניקי
מה ניתן לשים במקום הגזר, נתקעתי בלי

חד שמחחחחח