קציצות פראסה ברוטב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות פראסה ברוטב

קציצות פראסה ברוטב

קציצות פראסה מככבות בחג הפסח, בדרך כלל אפויות הפעם רציתי לבשל אותן ברוטב עם ירקות איזה שילוב טעים של הקציצות עם הירקות וזה מתאים מאוד לפסח

25 קציצות

מרכיבים:

קילו כרישה
200 ג’ חזה עוף טחון
300 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני
3 כפות שמן
תפוח אדמה בינוני
חצי כוס קמח מצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל קצוץ דק
כפית סוכר (לא חובה)
3 כוסות מים
3 גזרים חתוכים למקלות
פלפל חתוך לקוביות
כפית שום כתוש
כף פפריקה
כף רסק עגבניות
קצת סוכר
חצי כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לקצוץ את הכרישה (חלק לבן) להרתיח מים עם כפית שטוחה מלח להוסיף את הכרישה ולבשל כ 15 דקות לסנן ולסחוט היטב, לשמור בצד כשלוש שעות מידי פעם לסחוט ולהוציא את הנוזלים, אפשר פחות.

2. לבשל את תפוח האדמה עד שהוא רך ולמעוך

3. לקצוץ את הבצל ולטגן יחד עם השמן על אש נמוכה עד שמזהיב.

4. לערבב את כל המצרכים, ליצור כדורים לשטח ולקרר כשעה.

5. לקצוץ את הבצל ולטגן, להוסיף את הגזרים והפלפל לטגן כשתי דקות, יחד עם שום רסק, תבלינים והמים, להרתיח להנמיך ולבשל כ 10 דקות.

6. להוסיף את הקציצות לבשל כ 20 – 25 דקות בעבוע עדין.

4239 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות פראסה ברוטבקציצות פראסה ברוטבקציצות פראסה ברוטב


26
תגובות

  הרשם  
עדכן
טובה

הי ניקי
מה ניתן לשים במקום הגזר, נתקעתי בלי

חד שמחחחחח

טלי

היי ניקי מקסימה,
את חושבת שהרוטב הזה יתאים לקציצות שעשויות מעוף ובקר? הילדים שלי מאוד אוהבים גזר ויש לי בבית עוף ובקר…

טליה

ניתן להקפיא?
תודה.

נעומי

אפשר לטגן את הכרישה במקום במים?

גל

היי ניקי
אין ביצים בקציצות?