קציצות פראסה ברוטב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות פרסה ברוטב

קציצות פראסה ברוטב

לא נותנים מספיק כבוד לירק הזה הוא מופלא בקציצות, כרישה נותנת טעם ומרקם נהדרים, אני אומר בשקט שהיא יותר טעימה מבצל, לביבות כרישה זה אחד הדברים הכי טובים שיש.
רציתי להוסיף לירק הנהדר הזה בשר ולהכין ברוטב עם ירקות כמו שאמא הייתה עושה, קציצות ברוטב טוב עם פלפלים וגזר שום ובצל, תדמיינו סיר על האש מפיץ ריח טוב בדיוק מתאים לארוחת שישי, טוב נו טעמתי קצת לא עמדתי בפיתוי 🙂

25 קציצות

מרכיבים:

קילו כרישה
200 ג’ חזה עוף טחון
300 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני
3 כפות שמן
תפוח אדמה בינוני
חצי כוס קמח מצה
א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:
בצל קצוץ דק
3 כוסות מים
3 גזרים
פלפל
כפית שום כתוש
כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לקצוץ את הכרישה (חלק לבן) להרתיח סיר מים עם כפית שטוחה מלח להוסיף את הכרישה לבשל כ 15 דקות לסנן ולסחוט היטב, לשמור בצד כשלוש שעות מידי פעם לסחוט ולהוציא את הנוזלים.

2. לבשל את תפוח האדמה עד שהוא רך כמו לפירה ולמעוך, לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן על אש נמוכה עד שהוא מזהיב.

4. לערבב את כל המצרכים כולל הבצל והכרישה והתפוח אדמה, ליצור כדורים ולקרר כשעה.

5. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב,  לחתוך את הגזר למקלות ואז הפלפל לקוביות לטגן עם הבצל כשתי דקות על אש גבוהה, להוסיף את יחד השום רסק, תבלינים והמים, להרתיח להנמיך ולבשל כ 10 דקות.

6. להוסיף את הקציצות לבשל מכוסה כ 20 – 25 דקות בעבוע עדין.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש רק בבשר או חזה עוף.

4952 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות פרסה ברוטבקציצות פרסה ברוטב

26
תגובות

  הרשם  
עדכן
טובה

הי ניקי
מה ניתן לשים במקום הגזר, נתקעתי בלי

חד שמחחחחח

טלי

היי ניקי מקסימה,
את חושבת שהרוטב הזה יתאים לקציצות שעשויות מעוף ובקר? הילדים שלי מאוד אוהבים גזר ויש לי בבית עוף ובקר…

טליה

ניתן להקפיא?
תודה.

נעומי

אפשר לטגן את הכרישה במקום במים?

גל

היי ניקי
אין ביצים בקציצות?