קציצות פראסה ברוטב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות פרסה ברוטב

קציצות פראסה ברוטב

לא נותנים מספיק כבוד לירק הזה הוא מופלא בקציצות, כרישה נותנת טעם ומרקם נהדרים, אני אומר בשקט שהיא יותר טעימה מבצל, לביבות כרישה זה אחד הדברים הכי טובים שיש.
רציתי להוסיף לירק הנהדר הזה בשר ולהכין ברוטב עם ירקות כמו שאמא הייתה עושה, קציצות ברוטב טוב עם פלפלים וגזר שום ובצל, תדמיינו סיר על האש מפיץ ריח טוב בדיוק מתאים לארוחת שישי, טוב נו טעמתי קצת לא עמדתי בפיתוי 🙂

25 קציצות

מרכיבים:

קילו כרישה
200 ג’ חזה עוף טחון
300 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני
3 כפות שמן
תפוח אדמה בינוני
חצי כוס קמח מצה
א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:
בצל קצוץ דק
3 כוסות מים
3 גזרים
פלפל
כפית שום כתוש
כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לקצוץ את הכרישה (חלק לבן) להרתיח סיר מים עם כפית שטוחה מלח להוסיף את הכרישה לבשל כ 15 דקות לסנן ולסחוט היטב, לשמור בצד כשלוש שעות מידי פעם לסחוט ולהוציא את הנוזלים.

2. לבשל את תפוח האדמה עד שהוא רך כמו לפירה ולמעוך, לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן על אש נמוכה עד שהוא מזהיב.

4. לערבב את כל המצרכים כולל הבצל והכרישה והתפוח אדמה, ליצור כדורים ולקרר כשעה.

5. לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב,  לחתוך את הגזר למקלות ואז הפלפל לקוביות לטגן עם הבצל כשתי דקות על אש גבוהה, להוסיף את יחד השום רסק, תבלינים והמים, להרתיח להנמיך ולבשל כ 10 דקות.

6. להוסיף את הקציצות לבשל מכוסה כ 20 – 25 דקות בעבוע עדין.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש רק בבשר או חזה עוף.

10390 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות פרסה ברוטבקציצות פרסה ברוטב

37
תגובות

  הרשם  
עדכן
דורית

הי ניקי
אין לי כרישה אפשר לוותר או להוסיף משהו אחר במקום?
תודה

בתיה

היי ניקי,סליחה על הבורות (מעולם לא התעסקתי עם כרישה) אבל כשאת כותבת רק חלק לבן הכוונה היא רק לעיגול הלבן למטה או כל מה שלא עלים ונראה יותר שורשי?
מה הכוונה בלקצוץ?קוביות?רצועות?

תודה רבה וסליחה

יהודית

האם חובה להמתין 3 שעות עם הכרישה? האם ניתן להוסיף אותה למצרכים מייד בתום הבישול (15 דקות).
תודה

שם *

הי ניקי,
מה אפשר לשים ברוטב במקום גזר?
תודה

מיטל

היי ניקי,
אפשר להחליף את הקמח מצה בפרורי לחם?

אושרת

היי ניקי.
מה שלומיך??? יש לי שאלה אם אני רוצה לקצר את התהליך של הכרישה אני יכולה???
תודה רבה ויום טוב
אושרת

גליה

קציצות הכרישה ברוטב יצאו פשוט מהממות!!!!!!
שאלה לגביהן – האם לא צריך להוסיף ביצים לתערובת הקציצות ? הקציצות לא שמרו על צורתן הראשונית והתפרקו מעט בבישול