לבבות ארטישוק ממולאים בשר עם אפונה
מנה מנצחת למתכון בשרי טעים ביותר, לבבות ארטישוק רכים ממולאים בשר והכל נמצא ברוטב טוב עם אפונה שמקבלת את הטעמים של הכל, זאת מנה ראשונה מעולה או מנה עיקרית קלילה וכמה שהיא טובה…
כ 4 מנות
מרכיבים:
שקית לבבות ארטישוק
250 ג' חזה עוף טחון
בצל בינוני קצוץ ןמטוגן
תפוח אדמה קטן מגורד
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
חלבון
רוטב:
בצל בינוני קצוץ דק
כוס אפונה וגזר (קפוא)
שן שום קצוצה
3 כוסות מים
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף שיבולת שועל
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
קורט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחלוט את הלבבות במים רותחים ומומלחים כ 8 דקות לסנן.
2. לערבב את מצרכי הקציצות , להבריש את הלבבות בחלבון ולמלא לעשות גבעונת קטנה, לקרר כשעה.
3. לטגן בצל להוסיף את שאר המצרכים להרתיח להוסיף את השיבולת שועל לבשל כדקה להכניס את הלבבות להוסיף מים במידה וצריך שיגיע עד 3/4 גובה לכסות חלקית ולבשל כ 20 דקות להוסיף את האפונה, לנער את הסיר בעדינות שכל האפונה תשקע ברוטב במידה וצריך להוסיף קצת מים ולבשל עד שהאפונה מוכנה.