


לבבות ארטישוק ממולאים בשר עם אפונה
מנה מנצחת למתכון בשרי טעים ביותר, לבבות ארטישוק רכים ממולאים בשר והכל נמצא ברוטב טוב עם אפונה שמקבלת את הטעמים של הכל, זאת מנה ראשונה מעולה או מנה עיקרית קלילה וכמה שהיא טובה…
כ 4 מנות
מרכיבים:
שקית לבבות ארטישוק
250 ג’ חזה עוף טחון
בצל בינוני קצוץ ןמטוגן
תפוח אדמה קטן מגורד
כפית פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
חלבון
רוטב:
בצל בינוני קצוץ דק
כוס אפונה וגזר (קפוא)
שן שום קצוצה
3 כוסות מים
כף רוטב צ’ילי מתוק
כף שיבולת שועל
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
קורט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחלוט את הלבבות במים רותחים ומומלחים כ 8 דקות לסנן.
2. לערבב את מצרכי הקציצות , להבריש את הלבבות בחלבון ולמלא לעשות גבעונת קטנה, לקרר כשעה.
3. לטגן בצל להוסיף את שאר המצרכים להרתיח להוסיף את השיבולת שועל לבשל כדקה להכניס את הלבבות להוסיף מים במידה וצריך שיגיע עד 3/4 גובה לכסות חלקית ולבשל כ 20 דקות להוסיף את האפונה, לנער את הסיר בעדינות שכל האפונה תשקע ברוטב במידה וצריך להוסיף קצת מים ולבשל עד שהאפונה מוכנה.
בהמשך לתגובה הקודמת.. משתמשת בבשר טחון לא בעוף
היי ניקי. האם אפשר להכין כמות מהקציצות ולהקפיא ? ולשים בטטה במקום תפוח אדמה?
שלום ניקי,
איך את מציעה להפוך את הרוטב לרוטב עגבניות?
תודה רבה
הי ניקי,
ראשית תבורכי על המתוכנים שלך, אלופה!
אני יכולה למלא היום את הארטישוק בבשר ורק מחר לבשל? ( הארטישוק לא ישחיר?)
חג שמח ושנה טובה ניקי! לגמרי מבינה אם את עסוקה מידי לענות 🙂 מחפשת מתכון צמחוני עם הלבבות ארטישוק ורציתי להוסיף אפונה וגזר ופשוט להוריד את הבשר. מה דעתך? צריך לעשות עוד משהו עם הלבבות כמו לטגן או פשוט לחלוט ולשים ברוטב? תודה מראש!
הי ניקי,
איזה כיף שיום שישי מתקרב ואפשר לתכנן מאכלים מהאתר הנפלא שלך!!
🙂
מה הכוונה בשקית לבבות ארטישוק? בכמה תחתיות מדובר?
היי ניקי
הבנתי נכון לא צריך לטגן את הבשר לפני הבישול ?
שמתי בשר טחון
תודה וחג שמח