עוף בסיר מתכון מנצח
כל סוף שבוע אני חושבת על הסיר שהולך לעשות לי את השבת הכי טעימה, המון ירקות עוף והכי חשוב רוטב שיהיה רוטב לטבול את החלה. אני אספר לכם שאני מעדיפה סיר מלא בכל טוב מאשר להכין בתנור רוצים לדעת למה ?
סיר של שבת אפשר להכין יום יומיים קודם זה שהעוף נמצא ברוטב שומר על העסיסיות של העוף ולא רק הטעמים עוד יותר משתבחים, כשהסיר מגיע לשולחן הכנפיים מתפרקות מהעצם ישר לתוך הרוטב.
יש לי סוד קטן שאני רוצה לחלוק אתכם הכנסתי כרוב בשביל לקבל מרקם נוסף בתוך הסיר שיהיה פריך ומפתיע בכל ביס, 3 אנשים ירדו על הסיר הזה ניגבנו את התחתית, ככה אמור לצאת סיר של שבת.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפי עוף חצויות / שוקיים / כרעיים
2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים
3 עגבניות אדומות בשלות
חצי כרוב חתוך קטן (בערך 3 – 4 כוסות)
כף מלאה רסק עגבניות
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
חצי כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
נגיעה של קינמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית של כל עגבניה לחלוט 3 דקות לסנן ולקלף.
2. לחמם סוטאז' (הכי סיר של שבת) עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות להוסיף את הכרוב לטגן 5 – 6 דקות ולהוסיף את הבצלים והשום.
3. לערבב חצי כוס מים רותחים עם הפפריקה, כורכום, קינמון, א. מרק, מלח ופלפל להוסיף לסיר, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לסיר עם הרסק הסוכר, לבשל 10 דקות מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.
4. להוסיף את חלקי העוף לא לערבב אלא לנער את הסיר בעדינות, להוסיף כוס מים זה אמור להגיע עד 3/4 גובה של העוף.
5. להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כשעה, כ 15 דקות לפני הסוף להוסיף את הפטרוזיליה.