עוף עם צימוקים וזיתים
כשאני מבשלת לשישי אני אוהבת להכין עוף. כל הילדים אוכלים את זה קשה מאוד ליפול עם עוף וזה יופי של תבשיל. הפעם התחשק לי להוסיף כמה דברים טובים פנימה כמו זיתים, אחד הדברים הטובים שיש זה זיתים ברוטב ומה שיפה שהזיתים מקבלים את הטעם של הרוטב והם רכים כאלה.
בנוסף הוספתי צימוקים שיתנו קצת מתיקות ואיזה טעמים נהדרים העוף קיבל.
4 – 5 מנות
הכנות:
1. להרתיח מים ולבשל את הזיתים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה.
2. לחמם סיר עם כמה כפות שמן לטגן את העוף מכל הכיוונים מעל לשים את הבצל סילאן רסק תבלינים וזיתים לכסות במים ולבשל כ 60 דקות
3. להוסיף את הצימוקים ולבשל כ 10 דקות, לבדוק טעמים.
שאלות ותשובות:
חייבים לטגן את העוף ? לא
אפשר להוסיף תפוחי אדמה ? כשלושה תפוחי אדמה חתוכים קטן, 40 דקות לפני הסוף.
אני לא סובל צימוקים – תכין בלי
במה אפשר להחליף את הסילאן ? בדבש
אפשר להכין יום קודם ? כן
ניתן להקפיא ? כן
מתאים לילדים ? כן
מה אפשר להגיש ליד ? אורז עם אטריות
איזה חלקי עוף מומלץ להשתמש ? כנפיים, שוקיים, ירכיים
מה עם חזה ? לא