עוף עם צימוקים וזיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוף עם צימוקים וזיתים

כשאני מבשלת לשישי אני אוהבת להכין עוף. כל הילדים אוכלים את זה קשה מאוד ליפול עם עוף וזה יופי של תבשיל. הפעם התחשק לי להוסיף כמה דברים טובים פנימה כמו זיתים, אחד הדברים הטובים שיש זה זיתים ברוטב ומה שיפה שהזיתים מקבלים את הטעם של הרוטב והם רכים כאלה.
בנוסף הוספתי צימוקים שיתנו קצת מתיקות ואיזה טעמים נהדרים העוף קיבל.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו חלקי עוף
בצל חתוך לקוביות
חצי כוס צימוקים
קופסת זיתים מגולענים
2 כפות סילאן
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הזיתים כ 15 דקות ולסנן, לחזור על הפעולה.

2. לחמם סיר עם כמה כפות שמן לטגן את העוף מכל הכיוונים מעל לשים את הבצל סילאן רסק תבלינים וזיתים לכסות במים ולבשל כ 60 דקות

3. להוסיף את הצימוקים ולבשל כ 10 דקות, לבדוק טעמים.

שאלות ותשובות:

חייבים לטגן את העוף ? לא
אפשר להוסיף תפוחי אדמה ? כשלושה תפוחי אדמה חתוכים קטן, 40 דקות לפני הסוף.
אני לא סובל צימוקים – תכין בלי
במה אפשר להחליף את הסילאן ? בדבש
אפשר להכין יום קודם ? כן
ניתן להקפיא ? כן
מתאים לילדים ? כן
מה אפשר להגיש ליד ? אורז עם אטריות
איזה חלקי עוף מומלץ להשתמש ?
כנפיים, שוקיים, ירכיים
מה עם חזה ? לא

10903 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

44
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלית

ניקי בוקר טוב

האם חייבים לבשל את הזיתים קודם ? הם לא יכולים להתבשל עם העוף ?

תודה רבה מתכוני אליפות

גלית

נעמי

שלום ניקי..
האם המים אמורים להתאדות?

נעה

הי ניקי!
עד כמה הטעם של העוף ייצא אחר אם אעשה את העוף הזה בתנור?
ופשוט לעשות את אותן פעולות (צימוקים בסוף), רק בתוך התנור?

המון תודה על הכל! את תותחית ומאוד נוכחת במטבח שלנו 🙂

קוקו

הוספתי דבש במקום סילאן, אבל 20 דקות לפני הגשה. מקווה שזה בסדר..

לירית

הי ניקי, לכסות את הסיר או להשאיר פתוח?

הדס

הי ניקי.
א. תודה!!
ב. זה יכול לשמש כרוטב לקציצות בשר?

יעקב

אפשר לוותר על המים