עוף אפוי בקפה
אין כמו עוף בתנור זה הכי קל, 5 דקות עבודה והעוף הזה נכנס לתנור! ואיזה ריחות וטעמים נהדרים יש במטבח, העוף מקבל צבע יפה, מנה עיקרית מושלמת בכלום עבודה.
5 מנות
מרכיבים:
4 כרעיים מופרדות / קילו כנפיים
5 תפוחי אדמה
5 – 6 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת נס קפה
כפית שום כתוש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
כף דבש
הכנות:
1. לערבב שמן זית שום ותבלינים כולל האבקת נס קפה לתבל את העוף ולהשרות כשעה.
2. לקלף את התפוחי אדמה ולחתוך לפלחים, להרתיח סיר עם מים לבשל את תפוחי האדמה 7 דקות ולסנן.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית מעל להניח את העוף ולהזליף את הדבש.
*5. להכניס לתנור ולאפות כשעה.
הוגש עם אורז בסמטי, כרובית שלמה אפויה ותבשיל ירקות
כדאי לדעת ש…
אני מוסיפה עוד דרך ובדרך חוסכת בכלים, לחמם תנור ל 220 מעלות את הפלחים לסדר בתבנית לאפות כ 20 דקות הם מעט מזהיבים, את העוף להניח מעל ולהמשיך לפי המתכון. למי שאין אבקת נס קפה אלא גרגרים שימיס במעט מים חמים קודם. הנה עוף בקפה על הגז עם הרבה רוטב נהדר.