עוף אפוי בקפה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף אפוי בקפה

עוף אפוי בקפה

אין כמו עוף בתנור זה הכי קל, 5 דקות עבודה והעוף הזה נכנס לתנור! ואיזה ריחות וטעמים נהדרים יש במטבח, העוף מקבל צבע יפה, מנה עיקרית מושלמת בכלום עבודה.

5 מנות

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות / קילו כנפיים
5 תפוחי אדמה
5 – 6 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת נס קפה
כפית שום כתוש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

כף דבש

הכנות:

1. לערבב שמן זית שום ותבלינים כולל האבקת נס קפה לתבל את העוף ולהשרות כשעה.

2. לקלף את התפוחי אדמה ולחתוך לפלחים, להרתיח סיר עם מים לבשל את תפוחי האדמה 7 דקות ולסנן.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית מעל להניח את העוף ולהזליף את הדבש.

*5. להכניס לתנור ולאפות כשעה.

הוגש עם אורז בסמטי, כרובית שלמה אפויה ותבשיל ירקות

כדאי לדעת ש…
אני מוסיפה עוד דרך ובדרך חוסכת בכלים, לחמם תנור ל 220 מעלות את הפלחים לסדר בתבנית לאפות כ 20 דקות הם מעט מזהיבים, את העוף להניח מעל ולהמשיך לפי המתכון. למי שאין אבקת נס קפה אלא גרגרים שימיס במעט מים חמים קודם.  הנה עוף בקפה על הגז עם הרבה רוטב נהדר.

13757 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

147
תגובות

  הרשם  
עדכן
נירית

מעולה תודה רבה רבה

נירית

היי ניקי.
מתכון מושלם כל שישי זה ברור שזה על השולחן.
שאלה, יש אפשרות להשים במקום עוף פרגית?

אביגיל

הי ניקי,
אם אני מכינה 6 כרעיים או אפילו 7 – להכפיל את הכמויות של המשרה או שאין צורך?
תודה, אביגיל.

עידנאור

האם עוף שלם יתאים למתכון? אם כן כמה תיבול לשים?

1 7 8 9