כדורי בשר ואורז מלא ברוטב
אני מאוד אוהבת להכין קציצות לפעמים אני משחקת איתן ומוסיפה אורז לעיסה זה הרבה יותר משביע בדרך הזאת, הפעם הוספתי אורז מלא קצת בריאות זה סבבה ובמיוחד כשאני מכינה את הקציצות לילדים. קציצות רכות וטעימות ביותר.
6 מנות
מרכיבים:
500 ג' בשר בקר טחון / חזה עוף טחון
חצי כוס אורז מלא
(זה יוצא בערך כוס וקצת אורז)
חצי כפית א. סודה לשתייה
כוס וחצי מים רותחים
גזר
בצל
כפית פפריקה מתוקה
ביצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הרוטב:
בצל בינוני
רסק עגבניות קטן 100 ג'
2 – 3 כוסות מים
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. הכנת האורז:
לחמם מחבת עם שמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים וחצי כפית מלח, להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 15 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.
2. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לגרד את הגזר, להוסיף את הירקות לבשר להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים.
3. להכין כדורים ולקרר כשעה.
4. הכנת הרוטב:
לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם מחבת רחבה עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים לבשל 2 – 3 דקות על אש בינונית.
*5. שתי אפשרויות:
להוסיף את הקציצות לרוטב כמו שהן, הרוטב אמור להגיע עד 3/4 גובה לבשל כ 25 דקות מידי פעם לנער בעדינות את המחבת.
אפשרות שנייה:
לטגן את הקציצות כשתי דקות מכל צד ואז להוסיף לרוטב ל 15 – 20 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הקציצות כמה שעות מראש ולשמור בקירור, אפשר לשים כוס אורז רגיל מוכן במקום אורז מלא.
גולשים מכינים וממליצים:
זהבה : "הכנתי לליל שבת. יצא אדיר!! כווולם נהנו וחיסלו! תודה רבה!"
ליהי : "המתכון הזה טעים מאוד!!!!! מוצלח ואהוב על כל בני הבית !;)"
גל : "הכנתי את הכדורי בשר ויצא מעולה!!!"
מריה : "ניקיייי שכחתי לעדכן… עשיתי את הכדורים שבוע שעבר מזההההה טעים!!!! אין מילים!! רכים עסיסיים מלאים ברוטב טעים! הוספתי אקסטרא חריף ויצא טעים אש!! חח בקיצור אין עלייך! מתכונים מעלפים ואף פעם לא מאכזבים! היום מכינה שוב כי בעלי חזר מחו״ל בא לי לפנק!!(;"