יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

כדורי בשר ואורז מלא ברוטב

6 אוגוסט 2014
(Visited 13,725 times, 2 visits today)
כדורי בשר ואורז מלא ברוטב

כדורי בשר ואורז מלא ברוטב

אני מאוד אוהבת להכין קציצות לפעמים אני משחקת איתן ומוסיפה אורז לעיסה זה הרבה יותר משביע בדרך הזאת, הפעם הוספתי אורז מלא קצת בריאות זה סבבה ובמיוחד כשאני מכינה את הקציצות לילדים. קציצות רכות וטעימות ביותר.

6 מנות

מרכיבים:

500 ג' בשר בקר טחון / חזה עוף טחון
חצי כוס אורז מלא
(זה יוצא בערך כוס וקצת אורז)
חצי כפית א. סודה לשתייה
כוס וחצי מים רותחים
גזר
בצל
כפית פפריקה מתוקה
ביצה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
בצל בינוני
רסק עגבניות קטן 100 ג'
2 – 3 כוסות מים
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • בקר מוקפץ עם ירקות כמו במסעדות

    מתכון חלום! אם בא לכם להתפנק בכיף ולשדרג את הארוחה עם נתחי בשר טובים והרבה ירקות זה המתכון בשבילכם.
    רק שתדעו נתחי הבשר יוצאים רכים וזה לא דבר פשוט להשיג בבקר מוקפץ אבל הייתי חייבת שיצא רך.
    תדמיינו את הביס בנתחים רכים עם טעמים נפלאים לאכול ישר מהמחבת ולהנות מכל ביס.
    הוספתי ירקות והכנתי מוקפץ של נתחי בקר עם ירקות והמון שום. עכשיו תגידו מסובך ואיזה תיק להכין ממש לא.
    אם תשימו את ההשריה בצד 10 – 15 דקות הכנה למוקפץ מושלם לארוחת הצהריים. פיקנטי עם טעמים טובים, תגישו עם אורז לבן ותרגישו כמו במסעדה רק שזה יעלה לכם הרבה פחות.

    3 – 4 מנות

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

הכנות:

1. הכנת האורז:
לחמם מחבת עם שמן להוסיף את האורז ולערבב שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים וחצי כפית מלח, להרתיח להנמיך את האש ולכסות. לבשל כ – 45 דקות, לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 15 דקות נוספות. לפתוח ולערבב בעזרת מזלג.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לגרד את הגזר, להוסיף את הירקות לבשר להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים.

3. להכין כדורים ולקרר כשעה.

4. הכנת הרוטב:
לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם מחבת רחבה עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן עד הזהבה, להוסיף את שאר המצרכים לבשל 2 – 3 דקות על אש בינונית.

*5. שתי אפשרויות:
להוסיף את הקציצות לרוטב כמו שהן, הרוטב אמור להגיע עד 3/4 גובה לבשל כ 25 דקות מידי פעם לנער בעדינות את המחבת.

אפשרות שנייה:
לטגן את הקציצות כשתי דקות מכל צד ואז להוסיף לרוטב ל 15 – 20 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הקציצות כמה שעות מראש ולשמור בקירור, אפשר לשים כוס אורז רגיל מוכן במקום אורז מלא.

כדורי בשר ואורז מלא ברוטבכדורי בשר ואורז מלא ברוטבכדורי בשר ואורז מלא ברוטב

גולשים מכינים וממליצים:

זהבה : "הכנתי לליל שבת. יצא אדיר!! כווולם נהנו וחיסלו! תודה רבה!"

ליהי : "המתכון הזה טעים מאוד!!!!! מוצלח ואהוב על כל בני הבית !;)"

גל : "הכנתי את הכדורי בשר ויצא מעולה!!!"

מריה : "ניקיייי שכחתי לעדכן… עשיתי את הכדורים שבוע שעבר מזההההה טעים!!!! אין מילים!! רכים עסיסיים מלאים ברוטב טעים! הוספתי אקסטרא חריף ויצא טעים אש!! חח בקיצור אין עלייך! מתכונים מעלפים ואף פעם לא מאכזבים! היום מכינה שוב כי בעלי חזר מחו״ל בא לי לפנק!!(;"

הרשם
עדכן
214 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי אני רוצה להכין זה ניראה מאוד טוב ! אין לי גזר .. מה אפשר לשים במקום ??

שלום ניקי נראה מתכון מושלם! שאלה…. הבן שלי אלרגי לביצים י לך רעיון איך אפשר להתגבר ולהחליף כאן את הביצה? או שעדיף מתכון אחר וזהו? 🙂 תודה רבה!

היי, המתכון נראה מוצלח. האם אני יכולה לטגן ולהקפיא ואז כשרוצה להכין סיר פשוט להפשיר ולבשל? (האם הדבר נכון גם לגבי בשר טחון שכבר עבר הפשרה?)

אז אסורהלצאת מהבית
וצריך לגוון באוכל… אז כמובן נכנסים לאפלקציה של ניקי
הכנתי את הקציצות עם הפסטה לעצלנים , בכל זאת עובדת מהבית 9 שעות.. מפה לשם לא מפסעקה לאכול ( ואני לא ככ מחבבת קציצות)

היי ניקי, העניין של כוס מיים רותחים שמופיע ברשימת המצריים מאוד מבלבל… אולי כדאי שמוסיפי הערה שהחיים מיעדים לבישול האורז, לקח לי כחצי שעה לקרוא את כל התגובות עד שהגעתי לתגובה שהיא התשובה לשאלה על כוס מיים. חוץ מזה ברור שאין עליך!

הי ניקי, לא הצלחתי להבין את שלבי ההכנה של הקציצות. תוכלי בבקשה לפרט את השלבים?
תודה ושבת שלום

הי ניקי, בני בן ה- 4 הזמין כדורי בשר עם אורז, והנני כאן! סקפטית אמנם, כי הוא בד"כ מדלג על המנות העיקריות, אבל מנסה… באיזה חלק של הבקר את ממליצה להשתמש עבור כדורי הבשר? האם יכול להשתלב עם שווארמה הודו בחצי מכמות הבשר (בשביל הברזל)? תודה.