כרעיים בתנור עם זיתים
ביקשו ממני כל כך יפה איך אפשר לומר לא ? ביקשו תבשיל של זיתים בתנור יחד עם עוף ושיהיה רוטב טעים שיוכלו להניח הכל על אורז לבן. זה נשמע טוב נכון ? אז הלכתי להכין, אח כמה טעים!
מרכיבים:
קילו חלקי עוף
(כנפיים, שוקיים, ירכיים)
2 בצלים
30 עגבניות שרי
4 תפוחי אדמה בינוניים
קופסת זיתים מגולענים פרוסים
2 – 3 כוסות מים
2 שיני שום
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. למלא סיר עם מים לבשל את הזיתים 10 – 15 דקות לסנן ולחזור על הפעולה.
2. לקצוץ את הבצל לשים בסיר 3 כפות שמן לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום להמשיך לערבב.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לחתוך את את העגבניות שרי לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כמה דקות.
5. להכניס את הזיתים והעוף לנער שישקע ברוטב להכניס לתנור מכוסה לשעתיים.