עוף עם תפוחי אדמה בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

טעים טעים מתכון ללקק ת’אצבעות כמה טעים! לא הפסקתי לנשנש מהתפוחי אדמה עוד לפני שזה הגיע לשולחן, התפוחי אדמה יצאו מושלמים רכים וזהובים.
אם יש מתכון שמככב אצלי כמעט כל סוף שבוע זה עוף עם תפוחי אדמה בתנור.  זה הגיע למצב שהילדים שלי רבים על התפוחי אדמה ומי יקח קודם 🙂
מתכון להיט! קל הכנה זה לא יאומן כמה שהמתכון הזה קל והוא יוצא מושלם,
עוף זהוב, תפוחי אדמה רכים רכים.
זה מסוג המתכונים שחייבים להכין וישר לשמור במחברת המתכונים.

5 מנות

מרכיבים:

14 שוקיים
6 תפוחי אדמה חתוכים למקלות עבים
1/3 כוס שמן זית
כף גדושה פפריקה
שליש כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
מעט קינמון
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לערבב שמן זית ותבלינים לתבל את השוקיים להשרות כשעתיים, אפשר יותר גם טוב.

2. לחלוט את תפוחי האדמה כ 7 דקות  ולסנן.

3. לסדר את העוף בתבנית לקערה של העוף להוסיף את תפוחי האדמה לערבב היטב ולהוסיף את תפוחי האדמה לתבנית.

4. לאפות כשעה וחצי על 180 מעלות.

Oven Roasted Chicken and Potatoes

אני מוסיפה עוד דרך להכנת המתכון :
1. לחמם את התנור ל 210 מעלות.

2. לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לפלחים לסדר בתבנית להזליף שמן ולפזר מלח, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות התפוחי אדמה מעט מזהיבים.

3. בזמן שהתפוחי אדמה בתנור לשים את הכנפיים בקערה להוסיף שמן זית ותבלינים ולערבב טוב.

*4. כשהתפוחי אדמה מעט מזהיבים לסדר מעליהם את השוקיים להחזיר לתנור, להנמיך את החום ל 190 מעלות ולאפות עוד כ 40 דקות.

פשוט נפלא!

שאלות ותשובות:

אפשר לשים חלקי עוף אחרים ? אין בעיה כרעיים, כנפיים. שיצא בסביבות קילו.
האם הזמן מתארך ? בכרעיים לאפות כשעה וקצת
אפשר לשים בטטות ? אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטות
צריך לחלוט את הבטטות ? לא
אפשר לקצר את ההשרייה ? כן
אין לי זמן להשרות אפשר לוותר ? כן
בעלי שונא קינמון אפשר בלי ? כן, קינמון בכמות מועטה עושה קסמים
אפשר לחתוך את התפוחי אדמה לעיגולים ? כן
לא נשאר לי שמן זית – קנולה גם הולך
כמה אבקת מרק ? כף אחת ולוותר על המלח
אין לי גריל עוף – אפשר לוותר
אפשר להקפיא ? לא
אפשר להכין מראש ? כן
צריך לכסות ? לא
אפשר לוותר על החליטה ? לא מומלץ זה מקצר זמנים בהמשך
“לא נשאר מספיק תיבול לתפוחי אדמה” – תערבבי 4 כפות שמן עם כפית פפריקה וכפית גדושה א. מרק
נראה לכם שיש שאלה שפספסתי ? ברור שכן..

172103 צפיות 132 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף עם תפוחי אדמה בתנורעוף עם תפוחי אדמה בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

דינה : “מתכון מדהים מדהים!!
המרתי שמן זית בשמן קנולה כי לא היה לי יצא מוצלח מאד
זה המתכון שלנו מעכשיו לעוף!!!
קניתי את הקינמון- נותן טעם מושלם.”

314
תגובות

  הרשם  
עדכן
גאולה פלייש

ניקי תודה, הכנתי לשבת יצא ממש טעים

אמיר

היי ניקי כרגע הכנתי את המרינדה ל עוף , ולפי הכמויות שאמרת ( היו לי רק שמונה שוקיים ) , וכאשר שמתי כף גדושה של אבקת מרק עוף ופפריקה , תערובת התבלינים עם כמות השמן יוצאת מאד מאד סמיכה ( כי כף גדושה אצלי זה כף הכי מלאה שיכולה לצאת בלי שייפול ממנה … ) , אז הייתי צריך להוסיף עוד שמן זית ומעט מים כדי לדלל אותה מעט ( אפילו לא דיללתי מספיק ׂ ) , כי ארחת זה יוצא יותר משחה סמיכה מאד מאשר מרינדה .

דורון

מה העניין עם אבקת המרק? והאם יש חלופה בריאה יותר?

גאולה פלייש

בוקר טוב, וואו נראה מעולה, אכין לשבת, תודה על מתכונים נהדרים וטעימים

יונתן

היי ניקי, מה דעתך על לפזר שיני שום בתבנית ? אם כן כמה ?

שירי שוש

נגמר לי מרק עוף…
אפשר לוותר? או מה במקום?

1 19 20 21