יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

28 ספטמבר 2014
(Visited 330,879 times, 33 visits today)

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

טעים טעים מתכון ללקק ת’אצבעות כמה טעים! לא הפסקתי לנשנש מהתפוחי אדמה עוד לפני שזה הגיע לשולחן, התפוחי אדמה יצאו מושלמים רכים וזהובים.
אם יש מתכון שמככב אצלי כמעט כל סוף שבוע זה עוף עם תפוחי אדמה בתנור.  זה הגיע למצב שהילדים שלי רבים על התפוחי אדמה ומי יקח קודם 🙂
מתכון להיט! קל הכנה זה לא יאומן כמה שהמתכון הזה קל והוא יוצא מושלם,
עוף זהוב, תפוחי אדמה רכים רכים.
זה מסוג המתכונים שחייבים להכין וישר לשמור במחברת המתכונים.

5 מנות

מרכיבים:

14 שוקיים
6 תפוחי אדמה חתוכים למקלות עבים
1/3 כוס שמן זית
כף גדושה פפריקה
שליש כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
מעט קינמון
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לערבב שמן זית ותבלינים לתבל את השוקיים להשרות כשעתיים, אפשר יותר גם טוב.

2. לחלוט את תפוחי האדמה כ 7 דקות  ולסנן.

3. לסדר את העוף בתבנית לקערה של העוף להוסיף את תפוחי האדמה לערבב היטב ולהוסיף את תפוחי האדמה לתבנית.

4. לאפות כשעה וחצי על 180 מעלות.

Oven Roasted Chicken and Potatoes

אני מוסיפה עוד דרך להכנת המתכון :
1. לחמם את התנור ל 210 מעלות.

2. לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לפלחים לסדר בתבנית להזליף שמן ולפזר מלח, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות התפוחי אדמה מעט מזהיבים.

3. בזמן שהתפוחי אדמה בתנור לשים את הכנפיים בקערה להוסיף שמן זית ותבלינים ולערבב טוב.

*4. כשהתפוחי אדמה מעט מזהיבים לסדר מעליהם את השוקיים להחזיר לתנור, להנמיך את החום ל 190 מעלות ולאפות עוד כ 40 דקות.

פשוט נפלא!

שאלות ותשובות:

אפשר לשים חלקי עוף אחרים ? אין בעיה כרעיים, כנפיים. שיצא בסביבות קילו.
האם הזמן מתארך ? בכרעיים לאפות כשעה וקצת
אפשר לשים בטטות ? אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטות
צריך לחלוט את הבטטות ? לא
אפשר לקצר את ההשרייה ? כן
אין לי זמן להשרות אפשר לוותר ? כן
בעלי שונא קינמון אפשר בלי ? כן, קינמון בכמות מועטה עושה קסמים
אפשר לחתוך את התפוחי אדמה לעיגולים ? כן
לא נשאר לי שמן זית – קנולה גם הולך
כמה אבקת מרק ? כף אחת ולוותר על המלח
אין לי גריל עוף – אפשר לוותר
אפשר להקפיא ? לא
אפשר להכין מראש ? כן
צריך לכסות ? לא
אפשר לוותר על החליטה ? לא מומלץ זה מקצר זמנים בהמשך
“לא נשאר מספיק תיבול לתפוחי אדמה” – תערבבי 4 כפות שמן עם כפית פפריקה וכפית גדושה א. מרק
נראה לכם שיש שאלה שפספסתי ? ברור שכן..

עוף עם תפוחי אדמה בתנורעוף עם תפוחי אדמה בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

דינה : “מתכון מדהים מדהים!!
המרתי שמן זית בשמן קנולה כי לא היה לי יצא מוצלח מאד
זה המתכון שלנו מעכשיו לעוף!!!
קניתי את הקינמון- נותן טעם מושלם.”

הרשם
עדכן
322 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להוסיף קצת מים לתערובת התבלינים שיהיה קצת רוטב?

אפשר להכין עם חזות עוף שלמים או שיתייבש מדי?

היי האם לכסות את התבנית בתנור?

הי ניקוש
האם אפשר להוסיף חיטה?

ניקי תודה, הכנתי לשבת יצא ממש טעים

היי ניקי

כרגע הכנתי את המרינדה ל עוף , ולפי הכמויות שאמרת ( היו לי רק שמונה שוקיים ) , וכאשר שמתי כף גדושה של אבקת מרק עוף ופפריקה , תערובת התבלינים עם כמות השמן יוצאת מאד מאד סמיכה ( כי כף גדושה אצלי זה כף הכי מלאה שיכולה לצאת בלי שייפול ממנה … ) , אז הייתי צריך להוסיף עוד שמן זית ומעט מים כדי לדלל אותה מעט ( אפילו לא דיללתי מספיק ׂ ) , כי ארחת זה יוצא יותר משחה סמיכה מאד מאשר מרינדה .

מה העניין עם אבקת המרק? והאם יש חלופה בריאה יותר?