עוף בתנור עם תפוחי אדמה - במיוחד לאנשים עסוקים
קבלו פטנט להכנת עוף עם תפוחי אדמה בתנור בלי לבשל מראש את התפוחי אדמה וגם לא לאפות המון זמן, יצא לכם לשמוע את המשפט הזה ? העוף מעולה רך וטעים התפוחי אדמה קצת קשים לא היה מזיק לאפות אותם עוד קצת"
מבאס לשמוע את המשפט הזה ובסך הכל דילגתי על הבישול המקדים מה כבר עשיתי ? מצאתי פתרון נהדר קבלו עוף עם תפוחי אדמה בתנור תבנית מלאה בכל טוב, עוף רך ועסיסי מרינדה נהדרת תפוחי אדמה רכים מתפרקים ממש מתמוססים בפה.
ולא אפיתי יותר משעה בתנור ולא כיסיתי את התבנית, לא הנמכתי את החום ולא חבל להדליק תנור לשעתיים שלוש ? ועדיין יצא עוף מושלם שחום יאמי התפוחי אדמה קיבלו את כל הטעמים של העוף ממש ספגו את הרוטב.
מבחינתי זה עוף לאנשים עסוקים להכניס לתבנית וביי ביי נתראה עוד שעה בהגשה.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף / כרעיים מופרדות / שוקיים / כנפיים
2 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק (מנדולינה)
שליש כוס שמן זית / קנולה
כף מלאה סילאן
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
חצי כף גריל עוף
קורט קינמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 200 מעלות.
2. לערבב שמן ותבלינים למרינדה אחידה להוסיף את הסילאן ולתבל את חלקי העוף, לסדר את תפוחי בתחתית בשכבה להמליח מעל לסדר את חלקי העוף, להוסיף לקערת התיבול חצי כוס מים לערבב ולצקת בפינת התבנית.
3. לאפות כשעה וקצת אין צורך לכסות.