יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

עוף אפוי עם תפוחי אדמה

29 אוקטובר 2014
(Visited 12,249 times, 1 visits today)
עוף אפוי עם תפוחי אדמה

עוף אפוי עם תפוחי אדמה

מעניין שהעוף שהכי אהוב על הגולשים זה עוף עם בתנור עם תפוחי אדמה. לקראת יום שישי המתכונים האלה הכי מבוקשים. אפשר להבין למה, יש כאן ארוחה שלמה בתבנית אחת, תפוחי אדמה רכים טעם נהדר לעוף, זה מושלם.

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
3 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק דק
5 – 6 כפות שמן זית
כף פפריקה אדומה
מעט גריל עוף
1/4 כפית קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לערבב שמן ותבלינים לתבל את העוף ולהעביר לתבנית. להוסיף לקערה שתיבלנו את העוף את התפוחי האדמה + 2 כפות שמן זית +חצי כפית פפריקה מתוקה ולתבל את תפוחי האדמה.

2. לפזר את תפוחי האדמה מסביב לעוף, חום בינוני 180 מעלות כ 60 דקות לבדוק שתפוחי האדמה רכים.

עוף אפוי עם תפוחי אדמה

הרשם
עדכן
102 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
האם מכסים את התבנית?

שלום ניקי לא צריך להשרות את העוף?

ער ב טוב, אם אתבל יום קודם ואשאיר במקרר ואעשה למחרת בתנור זה יהיה בסדר בגלל תפו”הא אני שואלת

הי ניקי,
האם צריך להוסיף מים ?

היי ניקי רציתי לשתף ולפרגן כמובן.
הכנתי את העוף לשבת היה מעדן התבנית חוסלה!! הבנות מאוד אהבו ונהנו.
כמובן התענגנו עם עוגת וניל שיש עם שוקולית.
בנוסף גם הכנתי וממש אהבו את הבצק עלים ממולא בשר ממש מתכון מנצח ממש יצא טעים.
בדרל כלל בערב שבת אני מכינה את הנתח בשר “ללקק את האצבעות” שמאוד אהוב אבל השישי הזה שיניתי וכמובן קצר מחמאות.
גם החלה בשולחן כל שישי
בקיצור מלאאא מתכונים אצלי במועדפים.
אתר נוח ופשוט.
תודה ניקי אלופהה.

המשימה: חוסל בתשבוחות!
הילדים לא הפסיקו לבקש עוד ונגמר מהר מידי. באמת. בפעם הבאה כמות כפולה (עוד לא יודעת איך).
הארה: כשראיתי שתפוחי האדמה עוד קשים הוספתי לכוס התיבול מים רותחים עד כ3/4 מגובה הפיירקס במהלך האפייה. תודה גדולה ניקי!

ניקי שבת שלום
יהיה מתאים להוסיף לתערובת שום כתוש ורוטב סויה