פרגיות ברוטב עגבניות
אני מאוד אוהבת להתעסק עם בשרים שיש להם זמן הכנה קצר וגם על האש הם מוכנים מהר, פרגיות זה קלאסי בשביל זה הילדים מאוד אוהבים אותן, הן יוצאות רכות וכששמים אותן ברוטב טוב זה פשוט כיף של תבשיל בכלום עבודה בלי הרבה כלים.
מרכיבים:
6 סטייק פרגית
משרה:
כף סילאן / דבש
כפית פפריקה מרוקאית
5 כפות שמן זית
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
כפית א. מרק
רוטב:
בצל בינוני
2 שיני שום
2 עגבניות גדולות / 4 בינוניות
כפית פפריקה
כף סילאן / דבש
חצי כפית סוכר
2 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחצות את הסטייק פרגית לחצי, במידה והם גדולים לחלק לשלושה חלקים. פרגית רגילה להשאיר כמו שהיא, להוסיף את מצרכי המשרה ולהשרות כחצי שעה.
2. לסמן איקס על כל העגבניה לבשל 3 דקות לסנן ולקלף (חם!)
3. לחתוך את הבצל לקוביות לחמם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות לקצוץ את השום ולטגן כדקה עם הבצל, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות להוסיף את שאר המצרכים לבשל כ 5 דקות.
4. להוסיף את הפרגיות לרוטב, במידה וחסר קצת נוזלים להוסיף, לבשל כ 20 דקות מידי פעם לנער את המחבת.
גולשים מכינים וממליצים:
אתי : "יצא אליפות…רצו עוד וזה נגמר."