יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

פרגיות ברוטב עגבניות

31 דצמבר 2014
(Visited 11,610 times, 6 visits today)
פרגיות ברוטב עגבניות

פרגיות ברוטב עגבניות

אני מאוד אוהבת להתעסק עם בשרים שיש להם זמן הכנה קצר וגם על האש הם מוכנים מהר, פרגיות זה קלאסי בשביל זה הילדים מאוד אוהבים אותן, הן יוצאות רכות וכששמים אותן ברוטב טוב זה פשוט כיף של תבשיל בכלום עבודה בלי הרבה כלים.

מרכיבים:

6 סטייק פרגית

משרה:
כף סילאן / דבש
כפית פפריקה מרוקאית
5 כפות שמן זית
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
כפית א. מרק

רוטב:
בצל בינוני
2 שיני שום
2 עגבניות גדולות / 4 בינוניות
כפית פפריקה
כף סילאן / דבש
חצי כפית סוכר
2 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לחצות את הסטייק פרגית לחצי, במידה והם גדולים לחלק לשלושה חלקים. פרגית רגילה להשאיר כמו שהיא, להוסיף את מצרכי המשרה ולהשרות כחצי שעה.

2. לסמן איקס על כל העגבניה לבשל 3 דקות לסנן ולקלף (חם!)

3. לחתוך את הבצל לקוביות לחמם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות לקצוץ את השום ולטגן כדקה עם הבצל, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל לטגן כשתי דקות להוסיף את שאר המצרכים לבשל כ 5 דקות.

4. להוסיף את הפרגיות לרוטב, במידה וחסר קצת נוזלים להוסיף, לבשל כ 20 דקות מידי פעם לנער את המחבת.

פרגיות ברוטב עגבניותפרגיות ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

אתי : “יצא אליפות…רצו עוד וזה נגמר.”

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מכסים את המחבת אחרי ששמים את הפרגית?

היי שבת שלום! אפשר במקום פרגית לשים שוקיים?

שלום ניקי יקרה,
אני ככ אוהבת את המתכונים שלך!!!
האם צריך לטגן בנפרד את הפרגיות, לפני הבישול ברוטב?

היי ניקי. אני זוכרת שהיה מתכון אחר לתבשיל זה. תוכלי בבקשה לצרף לינק ?

ראשית- ניקי את פשוט אלופה!!! לא נכנסת למטבח בלי לפתוח את האפליקציה שלך.
שנית…המתכון פשוט מדהים, את הפרגיות שמתי בתנור, ואת הרוטב של העגבניות שמתי מלמעלה בהגשה. יצא פצצה!

אפשר להוסיף זיתים לרוטב?

וואו הפרגיות יצאו משגע. הכנתי לשבת כולם התפעלו מהטעם. תודה לך על המתכונים הנפלאים