יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לט"ו בשבט תבשילי בשר

בשר עם פירות יבשים

11 פברואר 2015
(Visited 26,064 times, 1 visits today)
בשר עם פירות יבשים

בשר עם פירות יבשים

זה אחד התבשילים הכי טעימים שאפשר להכין לארוחת שישי, תחשבו על בשר רך רך ממש מתפרק, פירות יבשים שנותנים מתיקות לתבשיל ואיזה טעם נפלא יש לרוטב.
תבשיל קלאסי לשבת מקבלים עליו המון מחמאות ואני מאוד ממליצה להגיד חלה ליד, אח איזה רוטב נהדר.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו צלי כתף מספר 5 טרי חתוך לחתיכות בינוניות
בצל גדול
כוס וחצי פירות יבשים
(תמרים, צימוקים, תאנים, משמשים)
כף סילאן
כף גדושה רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה גריל עוף
קורט קינמון
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

  • חזה עוף רך עסיסי וטעים!

    אני רוצה לספר לכם סוד, יש באתר המון מתכונים לחזה עוף ואני לא אומרת שהם לא טובים ממש לא אבל ברגע האמת שאני צריכה להכין ארוחת צהריים ולא הספקתי להכין שום דבר יש מתכון אחד שאני הולכת עליו.
    נודה על האמת לכל אמא יש את רשימת המתכונים שהיא אוהבת להכין והמתכונים האלה מככבים במטבח שוב ושוב.
    זה המתכון שלי כבר שנים איך עדיין לא העלתי אותו לאתר אני לא יודעת.
    הכי פשוט שיש זה מסוג המתכונים שמכינים כאן ועכשיו והתוצאה נהדרת חזה עוף רך (כיף!) טעים ועסיסי, ליד התפוחי אדמה האלה יש לי ארוחת צהריים מושלמת. אני חייבת להוסיף התפוחי אדמה הורסים! ובלי הרבה שמן.
    תסתכלו בסרטון איך אני מראה כמה שהחזה עוף רך.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, לשים בסיר 3 – 4 כפות שמן ולטגן עד הזהבה קלה.

2. להניח מעל את חתיכות הבשר, לערבב כוס מים חמים רסק ותבלינים ולצקת על הבשר באופן שווה.

3. לכסות את הבשר במים להוסיף את הסילאן לכסות ולהשאיר פתח.

*4. לבשל 4 שעות או עד שהבשר רך, כדאי לבדוק מידי פעם שלא חסרים נוזלים, כחצי לפני הסיום להוסיף את הפירות היבשים.

כדאי לדעת ש….
ניתן להכין יום מראש, גם אסאדו מתאים, בא לכם להוסיף תפוחי אדמה ? שעה וחצי לפני הסוף 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות. כדאי להגיש עם אורז להן הוא יספוג נהדר את הרוטב.
ניתן להכין בתנור, אחרי שמכסים את הבשר במים להרתיח לכסות ולהעביר לתנור  ל 4 שעות.

הרשם
עדכן
74 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר להקפיא לאחר ההכנה?

מתכון מעולה!
אני ואשתי נהנינו עד מאוד ( וכנראה שילידם בררנים שפירות יבשים לא ממש עוברים אצלם- פחות מתלהבים (: )

היי (:
מתאים גם לבשר מס’6?

האם שזיפים מיובשים מתאימים פה גם?

הי,
האם בכוונה לא כתבת לסגור קודם את הבשר?

היי ניקי . רציתי בבקשה לדעת אם אני מרתיחה את הבשר לפני והוא שעה וחצי עד לשתיים על הגז ואח”כ אני שמה במקרר עד למחרת .
אז כמה צריך לשים את הבשר על הגז?
אודה לך מאוד אם תוכלי לענות לי .
ודרך אגב יש לך מתכונים מעולים תודה לך שאת משתפת אותנו ☺

נשמע מעולההה
יכול להתאים גם לבשר מספר 8?