חצילים ממולאים אפויים
השילוב של חצילים ובשר טחון זה אחד השילובים הטובים שיש. אני מוסיפה רוטב עגבניות שיכסה הכל מלמעלה ולשם שינוי זה הולך לתנור כי בכל זאת לאפייה יש את הקסם שלה. זה טעים כמו שחציל ממולא יכול להיות טעים, מומלץ.
מרכיבים:
2 חצילים פרוסים לאורך (מנדולינה)
500 ג' בשר בקר
תפוח אדמה רך כמו לפירה
בצל קצוץ ומטוגן
מעט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב:
בצל קצוץ
קופסקת עגבניות מרוסקות
כחצי כוס מים
כף דבש
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לקלות את החצילים בתנור.
2. לערבב את כל המצרכים ליצור קבבון להניח בחלק הצר של החציל ולגלגל, לסדר בתבנית.
3. לטגן את הבצל והשום להוסיף את העגבניות מים ותבלינים, לבשל כ 5 דקות.
4. לשים את רוטב העגבניות על החצילים לאפות על 180 מעלות כ 40 דקות.