חצילים ממולאים אפויים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

חצילים ממולאים אפויים

השילוב של חצילים ובשר טחון זה אחד השילובים הטובים שיש. אני מוסיפה רוטב עגבניות שיכסה הכל מלמעלה ולשם שינוי זה הולך לתנור כי בכל זאת לאפייה יש את הקסם שלה. זה טעים כמו שחציל ממולא יכול להיות טעים, מומלץ.

מרכיבים:

2 חצילים פרוסים לאורך (מנדולינה)
500 ג’ בשר בקר
תפוח אדמה רך כמו לפירה
בצל קצוץ ומטוגן
מעט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל קצוץ
קופסקת עגבניות מרוסקות
כחצי כוס מים
כף דבש
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לקלות את החצילים בתנור.

2. לערבב את כל המצרכים ליצור קבבון להניח בחלק הצר של החציל ולגלגל, לסדר בתבנית.

3. לטגן את הבצל והשום להוסיף את העגבניות מים ותבלינים, לבשל כ 5 דקות.

4. לשים את רוטב העגבניות על החצילים לאפות על 180 מעלות כ 40 דקות.

28176 צפיות 19 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

85
תגובות

  הרשם  
עדכן
זוהר

ניקי
אני מגיש אותך כמועמדת לפרס ישראל בשנה הבאה על המתכון הזה ועל כל האפליקציה !

יערה

היי נקי, אין לי עגבניות מרוסקות, מה אפשר במקום?

אסתי

לא צריך למרוח שמן זית על החצילים ולהכניס לתנור לפני?

דורית

היי ניקי,
אין לי מנדולינה ואני לא יודעת עד כמה דק יש לחתוך את החצילים. אפשר עם סכין גם להגיע לתוצאה טובה?

svetap

היי ניקי
לא הבנתי לגבי התפוח אדמה-הוא צריך להיות מבושל?

אסנת

טעים מאוד מומלץ.עשיתי גם פלחי תפו״א אפויים.שניצלונים בסומסום.בשר עם שעועית .עוגיות טחינה פרווה הכל טעים ומומלץ והכל על טהרת ניקי

אסנת

טעים מאוד מומלץ. הכנתי גם את פלחי תפוחי אדמה אפויים ,שניצלונים בסומסום, בשר עם שעועית ,עוגיות טחינה ,כל המתכונים כמובן על טהרת ניקי .פורים שמח