כנפיים מעולות על האש
זה אחד המתכונים שמככב אצלי כבר שנים הילדים שלי גדלו על המתכון הזה המרינדה מעולה הכנפיים יוצאות שחומות זהובות ומפתות, אני בדרך כלל מכינה אותו לארוחת שישי יום קצר אין זמן להתעסק עם דברים.
צריך להיות פשוט קל מהיר וטעים, לגלות לכם את הסוד שלי ? אני משרה את הכנפיים מיום חמישי בלילה למחרת אני מכניסה לתנור ריח מטריף מנה עיקרית סגרתי והילדים מתים על הכנפיים האלה הן נחטפות כמו נשנוש טעים.
ערימה יפה במרכז השולחן של כל היופי הזה עם צי'יפס והכל מתחסל, חייבת להוסיף זאת מרינדה נהדרת למנגל להשרות מספר שעות ולשים על המנגל שפתיים ישקו.
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות (לא חובה)
6 – 7 כפות שמן זית
2 כפיות שום כתוש
כף גדושה פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כף א . מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. לשים את הכנפיים בקערה להוסיף את שאר המצרכים לערבב טוב שכל הכנפיים יצופו ולהשרות כשעה, במידה ומכינים למנגל אפשר להשרות מספר שעות במקרר ואפילו מומלץ.
2. לחמם תנור ל 190 – 200 מעלות.
3. לסדר את הכנפיים בשכבה אחת בתנור לאפות כ 45 דקות.
4. תיבול נוסף:
להחליף את הכורכום בגריל עוף וכף מלאה סילאן.
גולשים מכינים וממליצים:
נדב : "מ ד ה י ם !!!
נחטף בשניות!!!"