

עוף בתנור
לפעמים לא צריך לעבוד קשה או להשתגע במטבח, בא לי משהו קל אני רוצה להכין עוף בתנור הכי פשוט שיש.
אין ארוחת שישי בלי עוף בתנור שמריח טוב ונראה נפלא. לקח לי דקה לתבל זה כל הסיפור. אין כאן אפילו עבודה ויוצא עוף נהדר שכיף לאכול.
מסוג המתכונים שכל עקרת בית צריכה לשמור במחברת המתכונים.
קלות ההכנה אין עליה בעולם זה כל כך פשוט להכנה ואני אגלה לכם שליד אורז לבן זה מדהים!
4 מנות
מרכיבים:
5 ירכיים / 11 שוקיים
2 כפות קטשופ
5 כפות שמן זית
2 כפות חומץ
2 כפות סילאן
כף פפריקה מרוקאית
כף רוטב סויה
כפית שום כתוש
הכנות:
1. לערבב את העוף ואת שאר המצרכים ולהשרות כשעה.
2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לסדר את העוף בתבנית ולאפות כשעה אין צורך לכסות.
עוף הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה- 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר. אפשר לשלב אותו בתפריט מספר פעמים בשבוע, חשוב למאגרי הברזל שלנו ושל הילדים. בנוסף מכיל ויטמין 12 ואבץ שחשוב לתפקוד המערכת החיסונית ולתהליכי גדילה והתפתחות תקינים של הגוף.
בכל המתכון כולו יש 17 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר בירך אחד או 2 שוקיים יש כ300 קלוריות- זה המרכיב החלבוני בארוחה.
ליד נוסיף תוספת פחמימתית וירק מעניין- סלט, מוקפץ, אנטיפסטי.. וקיבלנו ארוחה מושלמת!
פחמימות | חלבונים | שומנים |
2 | 10 | 5 |
אם רוצים להפחית את כמות השומן שבעוף, כדאי לא להתעצל ולהוריד את העור מהירכיים/ השוקיים לפני תחילת העבודה ולכסות בזמן האפייה כדי שלא יתייבשו.
גולשים מכינים וממליצים:
שלי : “הכנתי לשבת חוהמ ויצא פיגוז!!!”
מיכל : “ניקי יקרה!זה כבר הוכפל ונעשה ופשוט יצא ליגהההההה
את אלופה ברמה קשה!
אני כ”כ מודה לך על האפליקציה!!!פשוט מתכונים מעולים!!!”
אפרת : “העוף מעולה!!!
ממליצה לא לוותר על ההשרייה.”
הי ניקי,
העוף יצא לי קצת תפל (לא הוספתי שום כי לא אוהבים אצלנו).
יש לך רעיון מה ניתן להוסיף במקום ?
ניקי
האפייה מתבצעת בתוכנית טורבו או 2 פסים?
היי ניקי,
אין לי חומץ. מה אפשר לשים במקום?
ערב טוב. מתכון מעולה מכינה כל הזמן רק הפעם הכנתי יותר מדי. אפשר להקפיא ? תודה
היי ניקי, באמת, שאין על המתכונים שלך. חמותי לא גומרת להלל אותך וכנל כל המשפחה!
זה גם מזה כיף להגיד לילדים היום הכנתי מתכון במיוחד לילדים. הם קונים את זה! שאלה אחת לי אליך, בתמונות שלך עם בעוף נראה שהוא מצופה היטב ברוטב, משום מה אצלי הרוטב כאילו מחליק מהעוף ולא נהיה אדום כמו שלך. ) לפני האפייה(
אשמח לטיפ.
היי ניקי,
האם צריך להרתיח את העוף במים לפני (כדי לנקות אותו)?
תודה על המתכונים המהממים ושאת תמיד עונה לכל שאלה.
חג שמח.
מורן
איך הוא יוצא פריך ב200 מעלות שעה בלי נייר כסף? מה הטכניקה לעוף שלא יתייבש.הוא תמיד מתייבש לי