עוף בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוף בתנור

לפעמים לא צריך לעבוד קשה או להשתגע במטבח, בא לי משהו קל אני רוצה להכין עוף בתנור הכי פשוט שיש.
אין ארוחת שישי בלי עוף בתנור שמריח טוב ונראה נפלא. לקח לי דקה לתבל זה כל הסיפור. אין כאן אפילו עבודה ויוצא עוף נהדר שכיף לאכול.
מסוג המתכונים שכל עקרת בית צריכה לשמור במחברת המתכונים.
קלות ההכנה אין עליה בעולם זה כל כך פשוט להכנה ואני אגלה לכם שליד אורז לבן זה מדהים!

4 מנות

מרכיבים:

5 ירכיים / 11 שוקיים
2 כפות קטשופ
5 כפות שמן זית
2 כפות חומץ
2 כפות סילאן
כף פפריקה מרוקאית
כף רוטב סויה
כפית שום כתוש

מרינדות נוספות

הכנות:

1. לערבב את העוף ואת שאר המצרכים ולהשרות כשעה.

2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לסדר את העוף בתבנית ולאפות כשעה אין צורך לכסות.

Roast Chicken Legs

153706 צפיות 32 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה- 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר. אפשר לשלב אותו בתפריט מספר פעמים בשבוע, חשוב למאגרי הברזל שלנו ושל הילדים. בנוסף מכיל ויטמין 12 ואבץ שחשוב לתפקוד המערכת החיסונית ולתהליכי גדילה והתפתחות תקינים של הגוף.
בכל המתכון כולו יש 17 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר בירך אחד או 2 שוקיים יש כ300 קלוריות- זה המרכיב החלבוני בארוחה.
ליד נוסיף תוספת פחמימתית וירק מעניין- סלט, מוקפץ, אנטיפסטי.. וקיבלנו ארוחה מושלמת!

פחמימות חלבונים שומנים
2 10 5

אם רוצים להפחית את כמות השומן שבעוף, כדאי לא להתעצל ולהוריד את העור מהירכיים/ השוקיים לפני תחילת העבודה ולכסות בזמן האפייה כדי שלא יתייבשו.

עוף בתנור עוף בתנור עוף בתנור עוף בתנור עוף בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

שלי : “הכנתי לשבת חוהמ ויצא פיגוז!!!”

מיכל : “ניקי יקרה!זה כבר הוכפל ונעשה ופשוט יצא ליגהההההה
את אלופה ברמה קשה!
אני כ”כ מודה לך על האפליקציה!!!פשוט מתכונים מעולים!!!”

אפרת : “העוף מעולה!!!
ממליצה לא לוותר על ההשרייה.”

277
תגובות

  הרשם  
עדכן
חגית

היי ניקי
יש תחליף לרוטב סויה?

מרים

מתכון מעולה תודה רבה!

צצ

היי ניקי.
התנור צריך להיות על טורבו?

חברה הכינה לי לאחרי הלידה. עפנו עליו בטירוווףף!! הולכת להכין שוב השבת..

יעל

הי רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון הזה עם תפוחי אדמה ובטטות?

שרינה

היי ניקי,
האם אפשר להכין יום לפני? אם כן – איך לחמם כדישלא יהיה יבש?
אם פחות מומלץ ועדיף באותו היום, עדיין השאלה איך לחמם, כדי שישאר עסיסי?
תודה

נטע

קניתי כבר עופות בלי העור. אפשרי? או לשים בקוקי?

בלה

.האםאפשר בי עור?