עוף בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוף בתנור

לפעמים לא צריך לעבוד קשה או להשתגע במטבח, בא לי משהו קל אני רוצה להכין עוף בתנור הכי פשוט שיש.
אין ארוחת שישי בלי עוף בתנור שמריח טוב ונראה נפלא. לקח לי דקה לתבל זה כל הסיפור. אין כאן אפילו עבודה ויוצא עוף נהדר שכיף לאכול.
מסוג המתכונים שכל עקרת בית צריכה לשמור במחברת המתכונים.
קלות ההכנה אין עליה בעולם זה כל כך פשוט להכנה ואני אגלה לכם שליד אורז לבן זה מדהים!

4 מנות

מרכיבים:

5 ירכיים / 11 שוקיים
2 כפות קטשופ
5 כפות שמן זית
2 כפות חומץ
2 כפות סילאן
כף פפריקה מרוקאית
כף רוטב סויה
כפית שום כתוש

מרינדות נוספות

הכנות:

1. לערבב את העוף ואת שאר המצרכים ולהשרות כשעה.

2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לסדר את העוף בתבנית ולאפות כשעה אין צורך לכסות.

Roast Chicken Legs

153074 צפיות 51 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה- 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר. אפשר לשלב אותו בתפריט מספר פעמים בשבוע, חשוב למאגרי הברזל שלנו ושל הילדים. בנוסף מכיל ויטמין 12 ואבץ שחשוב לתפקוד המערכת החיסונית ולתהליכי גדילה והתפתחות תקינים של הגוף.
בכל המתכון כולו יש 17 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר בירך אחד או 2 שוקיים יש כ300 קלוריות- זה המרכיב החלבוני בארוחה.
ליד נוסיף תוספת פחמימתית וירק מעניין- סלט, מוקפץ, אנטיפסטי.. וקיבלנו ארוחה מושלמת!

פחמימות חלבונים שומנים
2 10 5

אם רוצים להפחית את כמות השומן שבעוף, כדאי לא להתעצל ולהוריד את העור מהירכיים/ השוקיים לפני תחילת העבודה ולכסות בזמן האפייה כדי שלא יתייבשו.

עוף בתנור עוף בתנור עוף בתנור עוף בתנור עוף בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

שלי : “הכנתי לשבת חוהמ ויצא פיגוז!!!”

מיכל : “ניקי יקרה!זה כבר הוכפל ונעשה ופשוט יצא ליגהההההה
את אלופה ברמה קשה!
אני כ”כ מודה לך על האפליקציה!!!פשוט מתכונים מעולים!!!”

אפרת : “העוף מעולה!!!
ממליצה לא לוותר על ההשרייה.”

277
תגובות

  הרשם  
עדכן
נועלי

מה זאת אומרת לא חייבים לכסות? פשוט להניח בתבנית? בלי נייא אלומיניום מעל?

טובית

תודה ניקי
כיף שאת עונה -זה עושה את האתר ליותר ממושלם!

טובית

היי ניקי מהמהמת נראה לי לך מתאים ליד זה תוספת של אורז לבן עם קישוט של חמוציות ושקדים וכו’?(- לארוח בשבת)

ליאת

היי ניקי,
מתכון מעולה !
אפשר להחליף את הירכיים בכרעיים?

יעל

טעם נפלא במעט עבודה…תודה רבה:-)

בתיה

הי ניקי,
מחסום בישול לארוחת ערב ולא מצליחה לחשוב מה להכין.
וכמו תמיד ניגשת לאתר שלך להצלה.
2 שאלות:
האם אפשר להשתמש בדבש במקום סילאן?
על איזה תוספת היית ממליצה? (באלי על תפ”א אדמה בתנור עם צ’ילי מתוק או משהו בסגנון. יש משהו?)

חלי

יצא טעים כל כך. בדיוק כמו שאמא שלי עשתה לנו שהיינו קטנים ועכשיו אני עושה לילדים שלי.תודה 🙂