


פרגיות בטחינה
אני אוהבת מתכונים מהירים, 10 – 15 דקות על השעון וזה מוגש לשולחן. פרגיות רכות, רוטב טוב תוסיפו לחם טוב ויש אחלה מנה לילדים לארוחת צהריים. יום ראשון צריך משהו קל טעים ופשוט.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
600 ג’ פרגיות
2 בצלים
1/4 כוס טחינה
1/4 כוס דבש / סילאן
240 מ”ל מים (כוס)
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר או מחבת בגודל בינוני עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את שאר המצרכים לערבב עד שהכל אחיד לבשל כ 3 – 4 דקות תוך כדי ערבוב.
2. לחתוך את הפרגיות לקוביות קטנות להוסיף לרוטב ולבשל תוך כדי ערבוב כ 10 דקות עד שהפרגיות מוכנות.
גולשים מכינים וממליצים:
חן : “הכנתי להיום בצהרים, פשוט מעולה!!!! רוטב מושלם”
טובה : ” הפרגיות יצאו סוף הדרךךךךךךך
אין לתאר כמה שזה טעים”
מוטי : “יאמי!! יצא לי טעים!!!”
דקלה : “טעים בטירוף!! מומלץ”
אלינור : “יצא ליגה, אין עליך את אלופה. כל מתכון שלך פשוט מדהים.”
סיגל : ” הכנתי אותו היום פשוט ללקק את האצבעות שווה מאוד להכין אותו לא תתאכזבו.”
דליה : “חברים מי שלא הכין את המתכון פשוט מפסיד”
הי ניקי האם אפשר להכין עם חזה עוף?
ניקי שלום.האם ניתן להקפיא?תודה,עינת
שלום ניקי
בסוף יוצא הרבה רוטב?
אני רוצה להכין לשבת ומתלבטת אם המתכון מתאים . החשש הוא שהפרגיות יתייבשו על הפלטה כי אין מספיק רוטב.
מה את אומרת?
היי ניקי
אין לי רסק עגבניות,אפשר להכין בלי,או לחליף ברוטב לפסטה למשל? (גם מקופסה)
תודה ניקי!!!:-)
היי ניקי
הכנתי להיום בצהרים, פשוט מעולה!!!! רוטב מושלם
היי ניקי שבת שלום,
אפשר להכין עם חזה עוף במקום הפרגיות?
במידה ואפשר האם צריך להשרות לפני במרינדה?
תודה ניקי שאת קיימת, הפרגיות יצאו סוף הדרךךךךךךך
אין לתאר כמה שזה טעים, לא היה לי דבש, השתמשתי בסילאן
בטוחה שהמשפחה תאהב
נשיקות
טובה