עוף צלוי בתנור ברוטב תפוזים
מה יכול להיות יותר יפה וטעים מאשר לאפות את התפוזים היפים שיש לנו יחד עם העוף בתנור ? שיקבלו את כל הטעמים ביחד.
לפעמים תופסים אותי רעיונות… היו לי תפוזי מיץ גדולים ויפים ומה שהכי כיף בתפוזים האלה שיש בהם המון מיץ טעים.
הייתי צריכה לארגן ארוחת צהריים בלי להסתבך יותר מידי השתמשתי בכנפיים שהילדים הכי אוהבים כמובן חצויות שמתי אותן על שכבת פרוסות תפוז ולא שכחתי לסחוט גם תפוז מעל אם כבר יש תפוזים יפים אז בנדיבות.
פרוסות התפוזים הוציאו את המיץ במהלך האפייה ויחד עם המרינדה הנהדרת של צ'ילי וסילאן של הכנפיים זה הפך להיות רוטב טעים מאוד.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
2 תפוזים חתוכים לפרוסות דקות
תפוז
מרינדה:
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות סילאן / דבש
שליש כוס רוטב סויה
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לסדר את פרוסות התפוז בתחתית התבנית, לערבב את הכנפיים ואת מצרכי המרינדה ולסדר מעל פרוסות התפוז.
2. לסחוט תפוז נוסף מעל לאפות על 200 מעלות כ 50 דקות.
התוספת שלי הייתה כרוב ממולא לעצלנים