יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח תבשילי בשר

צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

9 ספטמבר 2015
(Visited 87,773 times, 1 visits today)
צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

תתכוננו להתאהב הבשר הזה פשוט מדהים! רך מאוד טעם מופלא, אפילו הילדים אוהבים לאכול אותו. מתכון קל שמקבל המון מחמאות מאוד מתאים לאירוח. מעולה!

5 מנות

מרכיבים:

קילו גוש בשר לבישול ארוך
כף פפריקה
כף א. מרק

לרוטב:
בצל קצוץ
3 שיני שום
כף רוטב צ'ילי מתוק
רסק עגבניות קטן
2 כוסות מים
כפית פפריקה
מעט כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר גדול עם מים להכניס את הגוש + תבלינים ולבשל כ 4 שעות או עד שהבשר רך. לקרר כמה שעות.

2. לטגן את הבצל, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל, להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות.

3. בינתיים לפרוס את הגוש לפרוסות דקות ולהוסיף לרוטב, לנער מעט שהפרוסות ישקעו ברוטב ולבשל כ 30 דקות.

להגיש עם אורז לבן.
מעולה!

צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעותצלי בקר שלם ללקק ת'אצבעותצלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

צלי בקר שלם ללקק ת'אצבעותצלי בקר שלם ללקק ת'אצבעותצלי בקר שלם ללקק ת'אצבעות

גולשים מכינים וממליצים:

אור : "רציתי לעדכן שהכנתי לחג והיה מעולה.
תודה !!!"

אביגיל : "ניקי את מדהימה! זה יצא מושלםםם!!!קל להכין וכל כך טעים…
התפנקנו בסעודת שבת ,כולל הבררנים הקטנים :)…"

יפעת : "היי ניקי, הכנתי את הצלי לארוחת הצהריים היום והוא יצא כל כך טעים! כולם לקחו שתי מנות ואני התמוגגתי מזה. פעם ראשונה שהכנתי צלי והכל בזכותך! והכנתי גם את מרק העדשים המהיר והוא יצא פשוט מעולה, הבת שלי אמרה שהיא לא רעבה, רק נתתי לה לטעום כף מרק והתאבון נפתח לה וחיסלה קערה שלמה! כיף אדיר. שיהיה שבוע טוב"

יפעת : "ארחנו בשבת את ההורים של בעלי ואת המשפחה של אחותו ותכננו לצייד אותם בצלי שיישאר, אבל לנגד עיניי, אני רואה אותם לוקחים עוד פרוסה ועוד פרוסה ועוד פרוסה, והכל פשוט התחסל! לשמחתי חזרו בבטן מלאה ובידיים ריקות (-: מתכון מעולה"

עינת : "מתכון מעולה!!
יצא לי מדהים. המון תודה."

דורון : "ניקי תקשיבי לי טוב. את אלופה. יצא לי פצצה. כ"כ טעים. פשוט נמס בפה. אין דברים כאלה!!!"

ג'נט : "ניקי תודה! אני אמנם צמחונית אך הכנתי עבור הבעלול הקרניבור, שטרף וליקק אצבעות."

הרשם
עדכן
707 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי
רק להבין . אם מבשלת היום את ה4 שעות. ושומרת לילה ובוקר במקרר. הנתח כל הזמן הזה נשאר במים או שומרים את המים לחוד ואת הבשר לחוד ?
תודהרבה

האם אפשר לקנות לכתחילה חתיכה פרוסה? אין לי זמן היום לבשל ארוך וגם לחכות לקירור

היי,ניקי יקרה
תמיד אני מתלבטת האם המים צריכים לכסות את כל הבשר או שלושת רבעי ממנו כי 2 כוסות לא מכסה הכל?

הי, למה בעצם אי אפשר לבשל את הנתח כבר ברוטב?

האם אפשר להכין בהמשכים? לבשל ארבע שעות ולקרר בלילה במקרר? האם לשמור במקרר עם המים?

איזה בשר הכי מתאים?

היי ניקי. רציתי לדעת אם אני רוצה להכין יום לפני רק את הבשר אז אני מרתיחה אותו ושמה במקרר ביחד עם המים או שאני צריכה לשמור את המים בנפרד מהבשר?