יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לחנוכה מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה תבשילי בשר

פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

3 אפריל 2016
(Visited 32,904 times, 9 visits today)
פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

אני אוהבת להכין את הבשרים האלה, נכון שצריך סבלנות אבל התוצאה הסופית ללקק ת’אצבעות, הבשר יוצא משגע רך רך מלא טעמים ואיזה כיף לאכול אותו בתוספת הפלפלים והחריפות הנפלאה, אי אפשר לעמוד בפניו הוא מושלם.
המתכון הזה חובה בחג הכי טעים שיש לא תפסיקו להכין אותו.

5 מנות

מרכיבים:

קילו בשר לבישול ארוך גוש שלם
2 עלי דפנה
כפית פפריקה
כף א. מרק

2 בצלים
5 שיני שום
2 פלפלים גדולים
פלפל חריף
כף פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
כפית סוכר שטוחה
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לקחת סיר גדול למלא במים להניח את הבשר המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה, להרתיח ולהוסיף עלי דפנה ואת התבלינים, לבשל כשלוש וחצי ארבע שעות הבשר אמור להיות רך לבדוק שסכין חודרת בקלות. כמו שזה להכניס למקרר ולקרר לפחות לילה.

2. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצלים לקוביות, אני אוהבת כשמרגישים את הבצל אז אני לא מקפידה על קוביות קטנות, לטגן עד שמתחיל להזהיב, לחצות את השום ולהוסיף לבצל לטיגון של שתי דקות.

3. לחתוך את הפלפלים כולל הפלפל חריף לקוביות קטנות להוסיף לבצל לטגן כ 5 דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את שאר המצרכים ושתי כוסות מהנוזל ששמרנו יחד עם הבשר, לבשל כ 10 דקות.

4. לפרוס את הבשר לפרוסות דקות לא מאוד להוסיף לסיר ולבשל כ 40 דקות, מידי פעם לנער את הסיר, לבדוק טעמים.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

בתמונות יש מרק עגבניות ואורז וכרובית ברוטב פיקנטי

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין את סעיף אחד יומיים מראש, ניתן להכין את כל המתכון יומיים מראש, שתי האפשרויות טובות. לא אוהבים פלפלים ? פטריות שמפיניון זה נהדר, אפשר לוותר על הפלפל חריף.

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל: “מעולה ! רך, פיקנטי עדין ונעים בפה. חג שמח!”

מיכל: “הבקר מתבשל עכשיו ברוטב.איזה ריח מדהים במטבח! מחכה כבר לטעום”

דפנה: “הריח מצוין גם הטעם מעולה
תודה וחג שמח !!!”

שמרית : “רציתי להגיד שאני לא ככ אוהבת מאכלי בקר אבל המתכון הזה מדהים! הבשר ככ נימוח …והכל חוסל באותו ערב”

הרשם
עדכן
204 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי. הבן שלי פרס את הבשר לפני הבישול האם אפשר להכין את המתכון הזה ולוותר על השלב של ההרתחה במים ובמקום זה לצרוב את הפרוסות?

היי ניקי האם אני יכולה להכין מנתח של חצי קילו הכוונה לחלק נתח ל2 ובחצי קילו הראשון לעשות את סעיף 1 ואת השני להקפיא זאת כמות גדולה מאוד

על איזה מספר בשר מומלץ?

משתתפת

בוקר טוב,
הכנתי את המתכון, נראה נהדר. תודה.
שאלתי האם מגישים עם הרוטב? לפי התמונות נראה לי שלא.
תודה רבה ושנה טובה ומלאת מתכונים.

ניקי
האם לכסות את הסיר בזמן בישול? והמים מתאדים במהלך הבידול? להוסיף כל פעם עד 3/4 גובה?

שלום. האם בשר מספר 2 מתאים? תודה רבה