יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני דגים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

דג מוקפץ עם פלפלים וגזר

12 אוקטובר 2015
(Visited 5,415 times, 1 visits today)
דג מוקפץ עם פלפלים וגזר

דג מוקפץ עם פלפלים וגזר

הפעם הלכתי על מנה ראשונה, משהו קליל שאפשר להתחיל איתו את הארוחה בכיף בלי להתמלא. לדג יש טעם נהדר והוא מקבל את כל הטעמים של הירקות. בקיצור קל פשוט וטעים.

3 מנות

מרכיבים:

4 פילטים של סול
לימון
3 פלפלים גדולים
3 שיני שום
3 גזרים
בצל
כף דבש
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הפילה לקוביות גדולות – בינוניות לסחוט את הלימון להשרות את הדגים כחצי שעה ולשטוף.

2. לחתוך את הגזר והפלפלים למקלות, לשים במחבת כמה כפות שמן להוסיף את הגזר ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן, לחתוך את הבצל לחצי לפרוס דק להוסיף לירקות ולטגן כשתי דקות, את השום לפרוס ולטגן יחד עם הירקות, לתבל עם מלח.

3. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן, בצלחת עמוקה לערבב קמח ומלח לצפות את קוביות הדג ולנער שאריות, לטגן עד שהקוביות מזהיבות ולהוציא לנייר סופג.

4.  להוסיף את קוביות הדג לירקות להקפיץ  דקה שתיים על האש תוך כדי להוסיף את הדבש ולהוריד מהאש.

דג מוקפץ עם פלפלים וגזרדג מוקפץ עם פלפלים וגזר

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : "חייבת להגיד שיצא מעולה!!! הכנתי לשבת ולא נשאר פירור!
אפילו הקטנים בן שלוש ובן שנה אכלו ונהנו!"

הרשם
עדכן
28 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי אני רוצה להכין את המתכון הזה אבל ראיתי עעשיו שאין לי גזר במה אוכל להחליף אותו? ועם איזה תוספת הוא הולך? תודה רבה

אין מילים!! מנה מושלמת. הכנתי היום לארוחת צהריים וכולם אהבו
תודה וחג שמח

הדג צריך להיות קפוא או מופשר כשאני חותך אותו?

שלום ניקי, בתמונה שיש כאן במתכון זה דג סול או דג אחר?תודה מראש

דג מושלם!!
הכנתי המון פעמים ותמיד חוזרת להכין שוב..
עכשו הולכת להכין לארוחת ערב!!

אפשר עם לברק?

Your ingredients mention a lemon, but there is no lemon in the instructions? What do you do with the lemon? thanks