יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני דגים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

דג מוקפץ עם פלפלים וגזר

12 אוקטובר 2015
דג מוקפץ עם פלפלים וגזר

דג מוקפץ עם פלפלים וגזר

הפעם הלכתי על מנה ראשונה, משהו קליל שאפשר להתחיל איתו את הארוחה בכיף בלי להתמלא. לדג יש טעם נהדר והוא מקבל את כל הטעמים של הירקות. בקיצור קל פשוט וטעים.

3 מנות

מרכיבים:

4 פילטים של סול
לימון
3 פלפלים גדולים
3 שיני שום
3 גזרים
בצל
כף דבש
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הפילה לקוביות גדולות – בינוניות לסחוט את הלימון להשרות את הדגים כחצי שעה ולשטוף.

2. לחתוך את הגזר והפלפלים למקלות, לשים במחבת כמה כפות שמן להוסיף את הגזר ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן, לחתוך את הבצל לחצי לפרוס דק להוסיף לירקות ולטגן כשתי דקות, את השום לפרוס ולטגן יחד עם הירקות, לתבל עם מלח.

3. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן, בצלחת עמוקה לערבב קמח ומלח לצפות את קוביות הדג ולנער שאריות, לטגן עד שהקוביות מזהיבות ולהוציא לנייר סופג.

4.  להוסיף את קוביות הדג לירקות להקפיץ  דקה שתיים על האש תוך כדי להוסיף את הדבש ולהוריד מהאש.

(Visited 4,579 times, 1 visits today)

דג מוקפץ עם פלפלים וגזרדג מוקפץ עם פלפלים וגזר

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “חייבת להגיד שיצא מעולה!!! הכנתי לשבת ולא נשאר פירור!
אפילו הקטנים בן שלוש ובן שנה אכלו ונהנו!”

הרשם
עדכן
24 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אין מילים!! מנה מושלמת. הכנתי היום לארוחת צהריים וכולם אהבו
תודה וחג שמח

הדג צריך להיות קפוא או מופשר כשאני חותך אותו?

שלום ניקי, בתמונה שיש כאן במתכון זה דג סול או דג אחר?תודה מראש

דג מושלם!!
הכנתי המון פעמים ותמיד חוזרת להכין שוב..
עכשו הולכת להכין לארוחת ערב!!

אפשר עם לברק?

Your ingredients mention a lemon, but there is no lemon in the instructions? What do you do with the lemon? thanks

הי ניקי,

אני רוצה להכין את זה היום עבור מחר ארוחת צהריים לילדים. (אגב, יום יום הם אוכלים דברים שלך 🙂 )
שתי שאלות:
1. נראה לך שיהיה טעים עדיין?
2. איזה תופסת הולכת טוב עם זה?

תודה רבה,
רבקה