פרגיות עם זיתים
הדבר הכי טעים כאן זה הזיתים אני אוהבת זיתים ברוטב, הם רכים והם סופגים את כל הטעמים של הרוטב וכאן נכנסות הפרגיות שמוסיפות טעם נהדר.
אני ממליצה להגיד עם אורז לבן כדי שיספוג את כל הטעמים. כתוב על המתכון הזה ארוחת צהריים בגדול. טעים ועוד פעם טעים!
4 מנות
מרכיבים:
600 ג' פרגיות חתוכות קטן
2 בצלים בינוניים
4 שיני שום
קופסת טבעות זיתים
כפית שטוחה קמח
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סוכר
כוס וחצי מים
כף פפריקה מרוקאית
שליש כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. למלא סיר עם מים להרתיח להוסיף את הזיתים ולבשל כ 10 דקות, לסנן ולחזור על הכל מחדש.
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל מזהיב, לקצוץ את השום ולטגן יחד עם הבצל כדקה, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהקמח נמס.
3. להוסיף את שאר המצרכים לבשל דקה שתיים להוסיף את הזיתים ולבשל 10 דקות.
4. להוסיף את הפרגיות לבשל 10 דקות מידי פעם לבחוש, אם חסר קצת נוזלים להוסיף מים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף פלפל חריף לטיגון יחד עם הבצל (יאם!) אפשר להכין יומיים מראש.
גולשים מכינים וממליצים:
ריקי : "הכנתי לשבת יצא מעולה!!
לדברי בעלי המתכון הכי טעים שהכנתי עד היום לפרגיות"