פרגיות עם זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פרגיות עם זיתים

פרגיות עם זיתים

הדבר הכי טעים כאן זה הזיתים אני אוהבת זיתים ברוטב, הם רכים והם סופגים את כל הטעמים של הרוטב וכאן נכנסות הפרגיות שמוסיפות טעם נהדר.
אני ממליצה להגיד עם אורז לבן כדי שיספוג את כל הטעמים. כתוב על המתכון הזה ארוחת צהריים בגדול. טעים ועוד פעם טעים!

4 מנות

מרכיבים:

600 ג’ פרגיות חתוכות קטן
2 בצלים בינוניים
4 שיני שום
קופסת טבעות זיתים
כפית שטוחה קמח
כף גדושה רסק עגבניות
כפית סוכר
כוס וחצי מים
כף פפריקה מרוקאית
שליש כפית כורכום
כף  א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

1. למלא סיר עם מים להרתיח להוסיף את הזיתים ולבשל כ 10 דקות, לסנן ולחזור על הכל מחדש.

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל מזהיב, לקצוץ את השום ולטגן יחד עם הבצל כדקה, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהקמח נמס.

3. להוסיף את שאר המצרכים לבשל דקה שתיים להוסיף את הזיתים ולבשל 10 דקות.

4. להוסיף את הפרגיות לבשל 10 דקות מידי פעם לבחוש, אם חסר קצת נוזלים להוסיף מים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף פלפל חריף לטיגון יחד עם הבצל (יאם!) אפשר להכין יומיים מראש.

7838 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרגיות עם זיתיםפרגיות עם זיתים

גולשים מכינים וממליצים:

ריקי : “הכנתי לשבת יצא מעולה!!
לדברי בעלי המתכון הכי טעים שהכנתי עד היום לפרגיות”


15
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחל

חייב להרתיח את הזיתים? הם כבר מוכנים לאכילה. קופסאת שימורים…

מזל

היי ניקי..

האם חייב/ קריטי לטגן את הפרגיות לפני הנחתן בסיר?

בת-חן חואסוב

זיתים שחורים גם מתאימים למתכון הזה?

נדב

קופסה טבעות זיתים – קופסה גדולה של 800 גרם?

נדב

באיזה יחס להגדיל כמויות תבלינים במספר כפול של מנות?

חיה

מה זאת אומרת אחרי בישול הזיתים לחזור על הכל שוב?

דורית

האם אפשר להמיר את כפית הקמח בקמח תפו”א, לפסח?