


פרגיות עם פירות יבשים ברוטב דבש וקינמון
פרגיות עם פירות יבשים ברוטב דבש וקינמון. הפרגיות הכי טעימות! הן יוצאות מעולה הרוטב נהדר ובתוספת הפירות היבשים זה תבשיל מופלא שמתחסל במהירות המלצה חמה לפרגיות שוות.
5 – 6 מנות
מרכיבים:
קילו פרגיות
בצל גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
כפית שטוחה קמח
כף רסק עגבניות
כף סוכר חום
בערך 2 כוסות מים
כוס וחצי פירות יבשים
(צימוקים, תמרים משמשים)
כף דבש
קורט קינמון
כפית רוטב סויה
כף רוטב צ’ילי מתוק
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)
הכנות:
1. כל פרגית לחתוך לשלושה חלקים.
2. לשים כמה כפות שמן במחבת ולהוסיף את הבצל לטגן תוך כדי בחישה כמה דקות להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס, להוסיף את השום לטיגון קל.
3. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כשתי דקות ולהוסיף את הפרגיות.
4. לבשל כ 5 דקות ולהוסיף את הפירות היבשים, להמשיך לבשל עוד כ 10 – 15 דקות מידי פעם לערבב.
מוצלח מאוד וקל להכנה. אצלי, זמן הבישול היה ארוך יותר.
האם השילוב של תמרים צמוקים וחמוציות יעבור טוב? אני מתלבטת בגלל החמוציות
הי ניקי
תודה רבה . אין לי מושג איך החג היה נראה בלעדיך.
את פשוט אלופה. הכל ככ פשוט וטעים.
שאלה קטנה- אפשר להקפיא אחרי שמוכן?
שנה טובה
אפשר לשים סוכר לבן? אין לי סוכר חום
אמור לצאת רוטב סמיך? ותודה על כל המתכונים הנפלאים