חמין עוף
הכי חיים קלים שיש ואתם יודעים שאני בעד חיים קלים במטבח, כשאני מכינה חמין מבחינתי לא צריך לעשות כלום ארוחה שלמה בסיר אחד ועוד איזה ארוחה מלאה כל טוב, אני מאוהבת בחיטה של החמין.
בבוקר מתחילים לפקוח עיניים והריח משייט בכל הבית והדבר הראשון שעולה לי לראש שאיזה כיף להתעורר לריח הזה.
אני מודה שבסביבות הצהריים כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי של החמין וטעמתי רק קצת 🙂
5 מנות
מרכיבים:
4 כרעיים מופרדות
גרון הודו חתוך גס
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים גדולים
8 שיני שום
חצי כוס שעועית אדומה
חצי כוס שעועית לבנה
חצי כוס חיטה
4 ביצים
כף גדושה פפריקה מתוקה
100 ג' רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
2 כפות סילאן
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להתחיל להכין יום מראש, לשים את השעועית והחיטה בשתי קערות נפרדות ולכסות במים ויותר להשרות 12 שעות.
2. לחמם סיר גדול עם 4 – 5 כפות שמן לסדר את העוף והגרון, לחתוך את הירקות לקוביות גדולות ולפזר על העוף, לסנן את השעועית והחיטה מהמים לפזר על הירקות ולהוסיף את שיני השום.
3. לערבב כוס מים רותחים עם התבלינים והסוכר לערבב עד שהכל נמס ולצקת מעל החיטה והשעועית, להוסיף מים בכמות שתכסה הכל ולהוסיף את הסילאן.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות.
*5. לבשל 10 דקות מכוסה להוסיף את הביצים לכסות להעביר לתנור כמו שזה ל 45 דקות ולהוריד את החום ל 100 מעלות ל 10 שעות.
כדאי לדעת ש…
העוף יוצא רך רך, הבישול הארוך עושה לו רק טוב לילדים זה נהדר. אני שמה את החמין בתנור בסביבות 11 בלילה ולמחרת בבוקר בשעה 10 אני מכבה את התנור ומשאירה בתנור כבוי, לפני הארוחה אני אחמם כ 40 דקות על 180 מעלות.
אפשר להחליף את הגזרים בשתי בטטות בינוניות.
גולשים מכינים וממליצים:
אסתי : "זו הפעם הראשונה שאני מכינה חמין עוף. ועוד לכמות של 10 איש.
העוף נמס בפה והכל יחד יצא מעולה !!! תודה לך למתכון מוצלח נוסף ."