יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני חמין תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

חמין עוף

24 פברואר 2016
(Visited 69,575 times, 234 visits today)
חמין עוף

חמין עוף

הכי חיים קלים שיש ואתם יודעים שאני בעד חיים קלים במטבח, כשאני מכינה חמין מבחינתי לא צריך לעשות כלום ארוחה שלמה בסיר אחד ועוד איזה ארוחה מלאה כל טוב, אני מאוהבת בחיטה של החמין.
בבוקר מתחילים לפקוח עיניים והריח משייט בכל הבית והדבר הראשון שעולה לי לראש שאיזה כיף להתעורר לריח הזה.
אני מודה שבסביבות הצהריים כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי של החמין וטעמתי רק קצת 🙂

5 מנות

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
גרון הודו חתוך גס
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים גדולים
8 שיני שום
חצי כוס שעועית אדומה
חצי כוס שעועית לבנה
חצי כוס חיטה
4 ביצים
כף גדושה פפריקה מתוקה
100 ג' רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
2 כפות סילאן
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

הכנות:

1. להתחיל להכין יום מראש, לשים את השעועית והחיטה בשתי קערות נפרדות ולכסות במים ויותר להשרות 12 שעות.

2. לחמם סיר גדול עם 4 – 5 כפות שמן לסדר את העוף והגרון, לחתוך את הירקות לקוביות גדולות ולפזר על העוף, לסנן את השעועית והחיטה מהמים לפזר על הירקות ולהוסיף את שיני השום.

3. לערבב כוס מים רותחים עם התבלינים והסוכר לערבב עד שהכל נמס ולצקת מעל החיטה והשעועית, להוסיף מים בכמות שתכסה הכל ולהוסיף את הסילאן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*5. לבשל 10 דקות מכוסה להוסיף את הביצים לכסות להעביר לתנור כמו שזה ל 45 דקות ולהוריד את החום ל 100 מעלות ל 10 שעות.

כדאי לדעת ש…
העוף יוצא רך רך, הבישול הארוך עושה לו רק טוב לילדים זה נהדר. אני שמה את החמין בתנור בסביבות 11 בלילה ולמחרת בבוקר בשעה 10 אני מכבה את התנור ומשאירה בתנור כבוי, לפני הארוחה אני אחמם כ 40 דקות על 180 מעלות.
אפשר להחליף את הגזרים בשתי בטטות בינוניות.

חמין עוףחמין עוף

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : "זו הפעם הראשונה שאני מכינה חמין עוף. ועוד לכמות של 10 איש.
העוף נמס בפה והכל יחד יצא מעולה !!! תודה לך למתכון מוצלח נוסף ."

הרשם
עדכן
174 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, אפשר להכין את המתכון בסיר בישול חשמלי? ואם כן, אפשר לוותר על שלב הבישול על הגז ולהניר הכל בסור מיום שישי בבוקר עד שבת?

שלום ניקי. האם אפשר להכין את הסיר כולל הבישול בבוקר,
לשמור במקרר ובליילה רק להכניס לתנור?

האם אפשר לשים ביצים שלמות עם קליפה? אין משהו רעיל בקליפה או בחותמת? צריך לשטוף אותם קודם עם סבון?

הי ניקי
איך אני יודעת אם הסיר שלי מתאים לתנור
אני יכולה לאפות את זה בפיירקס?

תודה

היי ניקי,
בוקר טוב. אני רוצה להכין למחר בבוקר ויש לי רק בערך 5 שעות להשרות את החיטה והשעועית. יש דרך לקצר את התהליך?
וגם האם אפשר להחליף את החיטה בגריסים?

אני מנסה להבין, למה כל המתכונים לחמין שיש באינטרנט, זה עם סילאן, או דבש, או דברים מתוקים אחרים. למה הכל צריך להיות מתוק? סבתא שלי אף פעם לא בישלה חמין עם דבש או סילאן, או כל דבר מתוק אחר. היא תיבלה בקצת פילפל שחור (קצת , בכל זאת, אשכנזים למהדרין)
קצת פפריקה לא חריפה לפעמים, ומלח. החמין אף פעם לא היה מתוק, ולא בכל דבר דחפו מתוק.
אפשר להוריד את הסילאן?

היי ניקי יקרה
תודה על מתכונים נפלאים …
ניקי אם אני מגדילה כמות לאיזה שש שמונה כרעיים
כמה קטניות לשים ? כוס מכל דבר ?
תודה