חמין עוף
הכי חיים קלים שיש ואתם יודעים שאני בעד חיים קלים במטבח, כשאני מכינה חמין מבחינתי לא צריך לעשות כלום ארוחה שלמה בסיר אחד ועוד איזה ארוחה מלאה בכל טוב, אני מאוהבת בחיטה של החמין.
בבוקר מתחילים לפקוח עיניים והריח משייט בכל הבית והדבר הראשון שעולה לי לראש שאיזה כיף להתעורר לריח הזה.
אני מודה שבסביבות הצהריים כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי של החמין וטעמתי רק קצת 🙂
5 מנות
מרכיבים:
4 כרעיים מופרדות
גרון הודו חתוך גס / 5 -6 גרונות עוף (לא חובה)
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים גדולים
8 שיני שום
חצי כוס שעועית לבנה / שעועית אדומה
חצי כוס חיטה
4 ביצים
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
חצי כפית סוכר
2 כפות סילאן
תבלינים:
כף גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית
כף גדושה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להתחיל להכין יום מראש, לשים את השעועית והחיטה בשתי קערות נפרדות ולכסות במים ויותר להשרות 12 שעות.
2. לחמם סיר גדול עם 4 – 5 כפות שמן לסדר את העוף והגרון, לחתוך את הירקות לקוביות בינוניות ולפזר על העוף, לסנן את השעועית והחיטה מהמים לפזר על הירקות ולהוסיף את שיני השום.
3. לערבב כוס מים רותחים עם התבלינים, רסק והסוכר לערבב עד שהכל נמס ולצקת מעל החיטה והשעועית, להוסיף מים בכמות שתכסה הכל ולהוסיף את הסילאן.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. לבשל 10 דקות מכוסה להוסיף את הביצים לכסות להעביר לתנור כמו שזה ל 45 דקות ולהוריד את החום ל 100 מעלות ל 10 שעות.
כדאי לדעת ש…
העוף יוצא רך רך, הבישול הארוך עושה לו רק טוב לילדים זה נהדר. אני שמה את החמין בתנור בסביבות 11 בלילה ולמחרת בבוקר בשעה 10 אני מכבה את התנור ומשאירה בתנור כבוי, לפני הארוחה אני אחמם כ 40 דקות על 180 מעלות.
אפשר להחליף את הגזרים בבטטה בינונית, לפעמים אני מוסיפה כמה כנפיים אם יש לי זמין ופלפל חריף .
אין חמין בלי טחינה לכן טחינה עם פלפלים קלויים (חלום), חציל רומני פלפלים קלויים וירקות טריים.
גולשים מכינים וממליצים:
אסתי : "זו הפעם הראשונה שאני מכינה חמין עוף. ועוד לכמות של 10 איש.
העוף נמס בפה והכל יחד יצא מעולה !!! תודה לך למתכון מוצלח נוסף ."