חמין עוף

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין עוף

חמין עוף

הכי חיים קלים שיש ואתם יודעים שאני בעד חיים קלים במטבח, כשאני מכינה חמין מבחינתי לא צריך לעשות כלום ארוחה שלמה בסיר אחד ועוד איזה ארוחה מלאה כל טוב, אני מאוהבת בחיטה של החמין.
בבוקר מתחילים לפקוח עיניים והריח משייט בכל הבית והדבר הראשון שעולה לי לראש שאיזה כיף להתעורר לריח הזה.
אני מודה שבסביבות הצהריים כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי של החמין וטעמתי רק קצת 🙂

5 מנות

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
גרון הודו חתוך גס
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים גדולים
8 שיני שום
חצי כוס שעועית אדומה
חצי כוס שעועית לבנה
חצי כוס חיטה
4 ביצים
כף גדושה פפריקה מתוקה
100 ג’ רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
2 כפות סילאן
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להתחיל להכין יום מראש, לשים את השעועית והחיטה בשתי קערות נפרדות ולכסות במים ויותר להשרות 12 שעות.

2. לחמם סיר גדול עם 4 – 5 כפות שמן לסדר את העוף והגרון, לחתוך את הירקות לקוביות גדולות ולפזר על העוף, לסנן את השעועית והחיטה מהמים לפזר על הירקות ולהוסיף את שיני השום.

3. לערבב כוס מים רותחים עם התבלינים והסוכר לערבב עד שהכל נמס ולצקת מעל החיטה והשעועית, להוסיף מים בכמות שתכסה הכל ולהוסיף את הסילאן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*5. לבשל 10 דקות מכוסה להוסיף את הביצים לכסות להעביר לתנור כמו שזה ל 45 דקות ולהוריד את החום ל 100 מעלות ל 10 שעות.

כדאי לדעת ש…
העוף יוצא רך רך, הבישול הארוך עושה לו רק טוב לילדים זה נהדר. אני שמה את החמין בתנור בסביבות 11 בלילה ולמחרת בבוקר בשעה 10 אני מכבה את התנור ומשאירה בתנור כבוי, לפני הארוחה אני אחמם כ 40 דקות על 180 מעלות.
אפשר להחליף את הגזרים בשתי בטטות בינוניות.

61250 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין עוףחמין עוף

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “זו הפעם הראשונה שאני מכינה חמין עוף. ועוד לכמות של 10 איש.
העוף נמס בפה והכל יחד יצא מעולה !!! תודה לך למתכון מוצלח נוסף .”

160
תגובות

  הרשם  
עדכן
עדי

אני מנסה להבין, למה כל המתכונים לחמין שיש באינטרנט, זה עם סילאן, או דבש, או דברים מתוקים אחרים. למה הכל צריך להיות מתוק? סבתא שלי אף פעם לא בישלה חמין עם דבש או סילאן, או כל דבר מתוק אחר. היא תיבלה בקצת פילפל שחור (קצת , בכל זאת, אשכנזים למהדרין)
קצת פפריקה לא חריפה לפעמים, ומלח. החמין אף פעם לא היה מתוק, ולא בכל דבר דחפו מתוק.
אפשר להוריד את הסילאן?

ג׳וליה

היי ניקי יקרה
תודה על מתכונים נפלאים …
ניקי אם אני מגדילה כמות לאיזה שש שמונה כרעיים
כמה קטניות לשים ? כוס מכל דבר ?
תודה

קרן

שלום ניקי, האם אפשר לעשות את המתכון עם שוקיי הודו?

ליאור

היי ניקי יקרה, תודה על מתכונים טעימים במיוחד. אפשר להוסיף לחמין ג׳חנון? איך היית ממליצה להוסיף?

Leah

ניקי שלום – האם אפשר להכין את החמין בסיר בישול איטי?

Chen

היי ניקי, אם משתמשים בסיר גדול לבישול ומכסים את הידיות שלו עם נייר כסף בתנור זה יכול לעבוד?
ועוד דבר, אם רוצים להפריד בין החיטה לשאר המצרכים, אפשר לאחר ההשריה להכניס אותה לשקית קוקי?

איריס

ניקי שלום, אני רוצה שהעוף לא יתפרק בבישול ויתפזר בסיר. האם אפשר לשים אותו בשקית קוקי מחוררת או שקית בד?
תודה

1 8 9 10