יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני חמין תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

חמין עוף

24 פברואר 2016
(Visited 63,032 times, 5 visits today)
חמין עוף

חמין עוף

הכי חיים קלים שיש ואתם יודעים שאני בעד חיים קלים במטבח, כשאני מכינה חמין מבחינתי לא צריך לעשות כלום ארוחה שלמה בסיר אחד ועוד איזה ארוחה מלאה כל טוב, אני מאוהבת בחיטה של החמין.
בבוקר מתחילים לפקוח עיניים והריח משייט בכל הבית והדבר הראשון שעולה לי לראש שאיזה כיף להתעורר לריח הזה.
אני מודה שבסביבות הצהריים כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי של החמין וטעמתי רק קצת 🙂

5 מנות

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
גרון הודו חתוך גס
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים גדולים
8 שיני שום
חצי כוס שעועית אדומה
חצי כוס שעועית לבנה
חצי כוס חיטה
4 ביצים
כף גדושה פפריקה מתוקה
100 ג' רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
2 כפות סילאן
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. להתחיל להכין יום מראש, לשים את השעועית והחיטה בשתי קערות נפרדות ולכסות במים ויותר להשרות 12 שעות.

2. לחמם סיר גדול עם 4 – 5 כפות שמן לסדר את העוף והגרון, לחתוך את הירקות לקוביות גדולות ולפזר על העוף, לסנן את השעועית והחיטה מהמים לפזר על הירקות ולהוסיף את שיני השום.

3. לערבב כוס מים רותחים עם התבלינים והסוכר לערבב עד שהכל נמס ולצקת מעל החיטה והשעועית, להוסיף מים בכמות שתכסה הכל ולהוסיף את הסילאן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*5. לבשל 10 דקות מכוסה להוסיף את הביצים לכסות להעביר לתנור כמו שזה ל 45 דקות ולהוריד את החום ל 100 מעלות ל 10 שעות.

כדאי לדעת ש…
העוף יוצא רך רך, הבישול הארוך עושה לו רק טוב לילדים זה נהדר. אני שמה את החמין בתנור בסביבות 11 בלילה ולמחרת בבוקר בשעה 10 אני מכבה את התנור ומשאירה בתנור כבוי, לפני הארוחה אני אחמם כ 40 דקות על 180 מעלות.
אפשר להחליף את הגזרים בשתי בטטות בינוניות.

חמין עוףחמין עוף

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : "זו הפעם הראשונה שאני מכינה חמין עוף. ועוד לכמות של 10 איש.
העוף נמס בפה והכל יחד יצא מעולה !!! תודה לך למתכון מוצלח נוסף ."

הרשם
עדכן
160 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אני מנסה להבין, למה כל המתכונים לחמין שיש באינטרנט, זה עם סילאן, או דבש, או דברים מתוקים אחרים. למה הכל צריך להיות מתוק? סבתא שלי אף פעם לא בישלה חמין עם דבש או סילאן, או כל דבר מתוק אחר. היא תיבלה בקצת פילפל שחור (קצת , בכל זאת, אשכנזים למהדרין)
קצת פפריקה לא חריפה לפעמים, ומלח. החמין אף פעם לא היה מתוק, ולא בכל דבר דחפו מתוק.
אפשר להוריד את הסילאן?

היי ניקי יקרה
תודה על מתכונים נפלאים …
ניקי אם אני מגדילה כמות לאיזה שש שמונה כרעיים
כמה קטניות לשים ? כוס מכל דבר ?
תודה

שלום ניקי, האם אפשר לעשות את המתכון עם שוקיי הודו?

היי ניקי יקרה, תודה על מתכונים טעימים במיוחד. אפשר להוסיף לחמין ג׳חנון? איך היית ממליצה להוסיף?

ניקי שלום – האם אפשר להכין את החמין בסיר בישול איטי?

היי ניקי, אם משתמשים בסיר גדול לבישול ומכסים את הידיות שלו עם נייר כסף בתנור זה יכול לעבוד?
ועוד דבר, אם רוצים להפריד בין החיטה לשאר המצרכים, אפשר לאחר ההשריה להכניס אותה לשקית קוקי?

ניקי שלום, אני רוצה שהעוף לא יתפרק בבישול ויתפזר בסיר. האם אפשר לשים אותו בשקית קוקי מחוררת או שקית בד?
תודה