חמין עוף

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין עוף

חמין עוף

הכי חיים קלים שיש ואתם יודעים שאני בעד חיים קלים במטבח, כשאני מכינה חמין מבחינתי לא צריך לעשות כלום ארוחה שלמה בסיר אחד ועוד איזה ארוחה מלאה כל טוב, אני מאוהבת בחיטה של החמין.
בבוקר מתחילים לפקוח עיניים והריח משייט בכל הבית והדבר הראשון שעולה לי לראש שאיזה כיף להתעורר לריח הזה.
אני מודה שבסביבות הצהריים כבר לא יכולתי לעמוד בפיתוי של החמין וטעמתי רק קצת 🙂

5 מנות

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
גרון הודו חתוך גס
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים גדולים
8 שיני שום
חצי כוס שעועית אדומה
חצי כוס שעועית לבנה
חצי כוס חיטה
4 ביצים
כף גדושה פפריקה מתוקה
100 ג’ רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
2 כפות סילאן
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להתחיל להכין יום מראש, לשים את השעועית והחיטה בשתי קערות נפרדות ולכסות במים ויותר להשרות 12 שעות.

2. לחמם סיר גדול עם 4 – 5 כפות שמן לסדר את העוף והגרון, לחתוך את הירקות לקוביות גדולות ולפזר על העוף, לסנן את השעועית והחיטה מהמים לפזר על הירקות ולהוסיף את שיני השום.

3. לערבב כוס מים רותחים עם התבלינים והסוכר לערבב עד שהכל נמס ולצקת מעל החיטה והשעועית, להוסיף מים בכמות שתכסה הכל ולהוסיף את הסילאן.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות.

*5. לבשל 10 דקות מכוסה להוסיף את הביצים לכסות להעביר לתנור כמו שזה ל 45 דקות ולהוריד את החום ל 100 מעלות ל 10 שעות.

כדאי לדעת ש…
העוף יוצא רך רך, הבישול הארוך עושה לו רק טוב לילדים זה נהדר. אני שמה את החמין בתנור בסביבות 11 בלילה ולמחרת בבוקר בשעה 10 אני מכבה את התנור ומשאירה בתנור כבוי, לפני הארוחה אני אחמם כ 40 דקות על 180 מעלות.
אפשר להחליף את הגזרים בשתי בטטות בינוניות.

41131 צפיות 97 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין עוףחמין עוף

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : “זו הפעם הראשונה שאני מכינה חמין עוף. ועוד לכמות של 10 איש.
העוף נמס בפה והכל יחד יצא מעולה !!! תודה לך למתכון מוצלח נוסף .”

137
תגובות

  הרשם  
עדכן
אירית

היי ניקי אפשר לשים שעועית קפואה במקום להשרות שעועית? ואם כן מה הכמות?

אלי

היי ניקי
אני רוצה להפריד את החיטה. איך אפשר להוסיף אותה עם שקית קוקי בתוך התבשיל?

נאוה

היי ניקי
האם לשים ביצים קשות או ביצה עם קליפה
תודה

נעמה

היי ניקי
האם אפשר במקום תנור לשים על פלטת שבת?

שירה

הי ניקי, אני מתכננת להכין 10 כרעיים והמתכון למעלה הוא לפי 4. האם צריך להכפיל את כל המתכון פי 1.5? כלומר האם זה ביחס ישר? בעיקר לגבי התבלינים

אורלי

אם שכחתי להשרות את הקטניות ואני חייבת להכין ממש ברגע זה… מה אפשר לעשות?

מורן

היי ניקי, תודה על מתכונים מעולים!
את השעועית והחיטה משרים לילה לפני ?להשרות עם מים קרים או חמים?