יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

פילה עוף במחבת

23 אוגוסט 2016
(Visited 101,606 times, 39 visits today)

פילה עוף במחבת

אני אוהבת את המתכון הזה המרינדה עושה פלאים לעוף איזה טעם נהדר הוא מקבל.
אני נוהגת להכין את המתכון הזה עם פילה עוף גם פרגיות הולך שני הסוגים נחשבים לרכים ולכן מאוד מתאימים לילדים.
החלק הכי אהוב עליי במתכון זה הבצל הוא מקבל את כל הטעמים מהעוף ויש לו טעם מעולה!
אני מבחינתי תנו לי רק את הבצל ולכן אני מתפרעת עם הכמויות של הבצל 3 – 4 יחידות מה שמתאים לי באותו רגע.
קחו טיפ להגשה, תכינו פירה מעל תניחו את הפרגיות ותגישו ותגידו אם זה לא אחד הדברים הכי טעימים שאכלתם.
עוד רעיון חביב שרץ אצלי להגיש בתוך פיתה עם חומוס ביס אחד ולא תפסיקו לאכול.

4 מנות

מרכיבים:

800 ג’ פילה חזה עוף / פרגיות
2 בצלים גדולים
4 – 5 שיני שום
1/3 כוס שמן זית / קנולה
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

כף סילאן (אופציה)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הפילה לחצי להוסיף את התבלינים ואת השמן לערבב ולהשרות כשעה.
את הבצלים לחצות לפרוס לפרוסות דקות ושוב לחצות לחצי, שום לחתוך לפרוסות, לחמם מחבת גדולה עם שמן ולטגן את הבצלים כ 10 דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב, לקראת הסוף להוסיף את השום לטגן עוד 2 דקות ולשמור בצד.

2. באותה מחבת לטגן את הפילה / פרגיות כ 5 דקות על אש גבוהה משני הצדדים, בסיום להוסיף את הבצל להקפיץ כדקה ביחד ומעל לפזר את הסילאן.

Pan-Fried Chicken and Onions

מה יותר כיף מלקבל כל בוקר לחמים, מאפים ומוצרי חלב טריים?

כדאי לדעת ש…
מי שלא רוצה מתיקות שיוותר על הסילאן, אפשר להשתמש בחזה עוף. המרינדה טובה לתיבול בשר על האש.
מי שלא אוהב בצל (מי אתם אנשים ?) שיכין בלי הבצל.

פילה חזה עוף הוא מקור נהדר לחלבון בתפריט, מכיל כמות נכבדת של חלבון רזה- לפחות 20 גרם חלבון לכל 100 גרם בשר. קל לשלב אותו בתפריט ואפשר גם מספר פעמים בשבוע, על הצלחת בארוחה עיקרית או קר בתוך כריך לדרך.
כל כמות הבשר המתקבלת מכילה כ2200 קלוריות, במידה ונחלק ל4 מנות, בכל מנה 550 קלוריות.
במסגרת תפריט מאוזן אני ממליצה לחלק את הכמות המתקבלת לכ6 מנות ולשלב גם פחמימה וירק בארוחה, מצע של פירה או פיתה יתאימו מאוד, בתוספת סלט ליד נקבל ארוחה מצויינת.
רוצים ליצור ארוחה דיאטטית? אפשר לשלב את חזה העוף שבמתכון בסלט על בסיס חסה וירקות ולקבל סלט עוף מושלם שגם עוזר לנו לשמור על המשקל.

פילה עוף במחבתפילה עוף במחבת

גולשים מכינים וממליצים:

אורנה : “מתכון יצא נהדר תודה על המתכונים הנהדרים”

נעמה : “הכנתי בלי הבצל. הילדים טרפו. ואת הקצת שנשאר הוספתי יום למחרת קר לסלט ירקות.
יצא מ-ע-ו-ל-ה!!”

מיכל : “יצא מעדן מושלם מומלץ בחום ממש נמס בפה….תודה רבה”

הרשם
עדכן
72 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי,
לא היה כתוב פעם במתכון דבש במקום סילאן?
ככה זוכרת , לכן לא בטוחה שנכנסתי לאותו מתכון שפעם אהבתי..
תודה רבה. על כל האתר המוצלח..

ניקי יקרה, היום קראתי את המתכון, היום הכנתי והיום נהנינו.ממש מעדן,תבורכי!!!!

הי ניקי
יש תחליף לאבקת מרק לאנשים שלא מעוניינים מטעמי בריאות?

מה פירוש “שהפילה מוכן”?

היי ניקי, את שליש כוס שמן זית לשים בתוך המשרה של העוף? ואז לטגן את הבצל בשמן נוסף?

בוקר טוב ניקי ותודה על הכל
האם ניתן להוסיף גמבות למתכון זה?
ואם כן, באיזה שלב?
אחרי שמטגנים בצל?

כיאלו השראתי בשר יחד עם בצל.