פילה עוף במחבת
אני אוהבת את המתכון הזה המרינדה עושה פלאים לעוף איזה טעם נהדר הוא מקבל.
אני נוהגת להכין את המתכון הזה עם פילה עוף גם פרגיות הולך שני הסוגים נחשבים לרכים ולכן מאוד מתאימים לילדים.
החלק הכי אהוב עליי במתכון זה הבצל הוא מקבל את כל הטעמים מהעוף ויש לו טעם מעולה!
אני מבחינתי תנו לי רק את הבצל ולכן אני מתפרעת עם הכמויות של הבצל 3 – 4 יחידות מה שמתאים לי באותו רגע.
קחו טיפ להגשה, תכינו פירה מעל תניחו את הפרגיות ותגישו ותגידו אם זה לא אחד הדברים הכי טעימים שאכלתם.
עוד רעיון חביב שרץ אצלי להגיש בתוך פיתה עם חומוס ביס אחד ולא תפסיקו לאכול.
4 מנות
מרכיבים:
800 ג' פילה חזה עוף / פרגיות
2 בצלים גדולים
4 – 5 שיני שום
1/3 כוס שמן זית / קנולה
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
כף סילאן (אופציה)
הכנות:
1. לחתוך את הפילה לחצי להוסיף את התבלינים ואת השמן לערבב ולהשרות כשעה.
את הבצלים לחצות לפרוס לפרוסות דקות ושוב לחצות לחצי, שום לחתוך לפרוסות, לחמם מחבת גדולה עם שמן ולטגן את הבצלים כ 10 דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב, לקראת הסוף להוסיף את השום לטגן עוד 2 דקות ולשמור בצד.
2. באותה מחבת לטגן את הפילה / פרגיות כ 5 דקות על אש גבוהה משני הצדדים, בסיום להוסיף את הבצל להקפיץ כדקה ביחד ומעל לפזר את הסילאן.
כדאי לדעת ש…
מי שלא רוצה מתיקות שיוותר על הסילאן, אפשר להשתמש בחזה עוף. המרינדה טובה לתיבול בשר על האש.
מי שלא אוהב בצל (מי אתם אנשים ?) שיכין בלי הבצל.
גולשים מכינים וממליצים:
אורנה : "מתכון יצא נהדר תודה על המתכונים הנהדרים"
נעמה : "הכנתי בלי הבצל. הילדים טרפו. ואת הקצת שנשאר הוספתי יום למחרת קר לסלט ירקות.
יצא מ-ע-ו-ל-ה!!"
מיכל : "יצא מעדן מושלם מומלץ בחום ממש נמס בפה….תודה רבה"