יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

פרגיות עם ירקות

21 נובמבר 2018
(Visited 35,430 times, 8 visits today)
פרגיות עם ירקות

פרגיות עם ירקות

היו לי פרגיות לא בדיוק ידעתי מה אני רוצה לעשות איתן, במקרים כאלה אני בודקת מה יש לי במקרר.
קלטתי זוקיני ירוק יפהפה, הירק הזה נהדר להקפצות הוא נשאר פריך והטעם שלו נהדר, כשראיתי שיש לי גזר ופלפלים התחלתי לחייך ברור שאני מכינה מוקפץ של פרגיות עם ירקות קצת מתקתק עם נגיעות דבש, כמובן שאני מוסיפה שום כי איך אפשר בלי ? לקח לי 10 דקות על השעון וזה היה מוכן.
אני אוהבת להכין מתכונים קלים עכשיו אפשר להכין דברים אחרים, למשל את התפוחי אדמה הדיאטטים האלה, צריך להתחיל להתארגן לארוחת שישי.

מרכיבים:

  1. 700 ג’ פרגיות חתוכות לרצועות:
    כף דבש
    כף פפריקה
    4 כפות שמן זית
    כף א. מרק

    בצל
    2 שיני שום
    2 זוקיני / קישואים רגילים
    2 גזרים
    פלפל אדום / צהוב
    כף דבש
    פלפל שחור גרוס
    מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

  1. 1. לשים בקערה את הפרגיות שמן זית, דבש ופפריקה לערבב ולהשרות חצי שעה.

2. לחתוך את הגזר והפלפל למקלות קצרים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הירקות ולטגן 2 –  3 דקות תוך כדי ערבוב, לחתוך את הקישואים למקלות ולהוסיף למחבת, לחתוך את הבצל לקוביות ולהוסיף למחבת, לטגן כמה דקות.

3. להוסיף את התיבול והדבש להקפיץ עוד שתי דקות ולשמור בצד.

4. במחבת נפרדת עם 3 כפות שמן לטגן את הפרגיות כ 5 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב ולהוסיף לירקות. להחזיר לאש לדקה לבדוק טעמים ולהגיש.

פרגיות בנוסח סיניפרגיות בנוסח סיניפרגיות בנוסח סיני

הרשם
עדכן
34 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה שהיה הכי חסר לי בתגובות למתכון היא איך יצא? אז חזרתי לספר…. הנראות של המנה- מרשימה מאוד. הסועדים היו מאוד מרוצים ואהבו!. היה לי קצת יותר פרגיות מהכמות פה. אז הגדלתי קצת יותר כמויות והארכתי קצת את זמני הטיגונים. בטוח אכין שוב!

אפשר להכין יום מראש (לשבת) ואז לחמם?

ניקי היקרה האם הכוונה לסטיק פרגית חתוך לרצועות? או לחתיכות פרגיות כמו שעושים למנגל? תודה❤

אפשר בתנור במקום במחבת? אין לי כוח לריחות בבית..

אפשרי לעשות עם חזה עוף?
מה אפשר להכין היום עם חזה עוף לשבת?

הכנתי היום את הפרגיות. מעדן. תודה רבה

מה אפשר לשים במקום אבקת המרק במרינדה של הפרגיות? אני מעדיפה לא להשתמש באבקת מרק.