יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

מפרום כרובית

21 נובמבר 2017
(Visited 16,104 times, 2 visits today)

מפרום כרובית

השילוב של כרובית ובשר טחון זה קלאסי, הם חברים הכי טובים, שים את שניהם בתוך רוטב טוב וזה מתכון מנצח. קצת שיניתי את החוקים לא מתכון רגיל של מפרום שמשתמשים בתפוחי אדמה אלא השתמשתי בכרובית. זה מושלם חברים.

מרכיבים:

כרובית קטנה
300 ג' בשר בקר טחון
בצל קצוץ דק ומטוגן
גזר מגורד
שליש כפית כורכום
רבע כפית כמון
קורט קינמון
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

ציפוי:
2 ביצים
כפית רסק עגבניות
קמח

רוטב:
בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות קטן
כפית פפריקה מרוקאית
שתי עגבניות קצוצות דק
2 כוסות מים
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. להרתיח מים לפרק את הכרובית לפרחים ולבשל כ 5 – 6 דקות ולסנן.

2. לערבב את מצרכי הבשר, לקחת חתיכה מהבשר להצמיד לכרובית מכל הכיוונים להדק היטב. לקרר כחצי שעה.

3. בינתיים לטגן את הבצל להוסיף את השום והעגבניות לטיגון של 2 דקות, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כשתי דקות.

4. לצפות את הכרובית עם קמח, לטרוף ביצים ורסק ולטבול את הכרובית. לטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים ולהעביר לרוטב.

5. לבשל על אש נמוכה בינונית כ 25 דקות.

מפרום כרוביתמפרום כרוביתמפרום כרוביתמפרום כרוביתמפרום כרוביתמפרום כרובית

הרשם
עדכן
18 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום
תודה רבה על המתכון
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה?

הי ניקי , רציתי לשאול אם אפשר לקחת את אותה עיסה של המפרום תפוא ולהשתמש בזה כאן? כלומר אם ייצא טוב לדעתך… תודה רבה!

היי ניקי, לגבי הגזר בבשר, זה קריטי? אפשר להחליף בתפו"א 1 מגורד ? פטרוזיליה? הבישול ללא מכסה?

היי
אפשר להשתמש בהודו טחון?

היי ניקי,
זה ישאר טוב בהקפאה?

הי ניקי תודה על כל המתכונים המאלפים שלך. איך עושים עם כרובית קפואה?

אפשר ללא בלי טיגון?
תודה