יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

מפרום כרובית

21 נובמבר 2017
(Visited 15,609 times, 1 visits today)

מפרום כרובית

השילוב של כרובית ובשר טחון זה קלאסי, הם חברים הכי טובים, שים את שניהם בתוך רוטב טוב וזה מתכון מנצח. קצת שיניתי את החוקים לא מתכון רגיל של מפרום שמשתמשים בתפוחי אדמה אלא השתמשתי בכרובית. זה מושלם חברים.

מרכיבים:

כרובית קטנה
300 ג’ בשר בקר טחון
בצל קצוץ דק ומטוגן
גזר מגורד
שליש כפית כורכום
רבע כפית כמון
קורט קינמון
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

ציפוי:
2 ביצים
כפית רסק עגבניות
קמח

רוטב:
בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות קטן
כפית פפריקה מרוקאית
שתי עגבניות קצוצות דק
2 כוסות מים
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. להרתיח מים לפרק את הכרובית לפרחים ולבשל כ 5 – 6 דקות ולסנן.

2. לערבב את מצרכי הבשר, לקחת חתיכה מהבשר להצמיד לכרובית מכל הכיוונים להדק היטב. לקרר כחצי שעה.

3. בינתיים לטגן את הבצל להוסיף את השום והעגבניות לטיגון של 2 דקות, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כשתי דקות.

4. לצפות את הכרובית עם קמח, לטרוף ביצים ורסק ולטבול את הכרובית. לטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים ולהעביר לרוטב.

5. לבשל על אש נמוכה בינונית כ 25 דקות.

מפרום כרוביתמפרום כרוביתמפרום כרוביתמפרום כרוביתמפרום כרוביתמפרום כרובית

הרשם
עדכן
18 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום
תודה רבה על המתכון
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה?

הי ניקי , רציתי לשאול אם אפשר לקחת את אותה עיסה של המפרום תפוא ולהשתמש בזה כאן? כלומר אם ייצא טוב לדעתך… תודה רבה!

היי ניקי, לגבי הגזר בבשר, זה קריטי? אפשר להחליף בתפו”א 1 מגורד ? פטרוזיליה? הבישול ללא מכסה?

היי
אפשר להשתמש בהודו טחון?

היי ניקי,
זה ישאר טוב בהקפאה?

הי ניקי תודה על כל המתכונים המאלפים שלך. איך עושים עם כרובית קפואה?

אפשר ללא בלי טיגון?
תודה