עוף עם בורגול בתנור ארוחה בתבנית
זאת ארוחה משפחתית מושלמת! כמה פעמים אפשר לחזור על הפלא הזה של ארוחת בתבנית ועדיין זה אחד הדברים הכי כיפיים שאפשר לארגן למשפחה בזמן עבודה קצר, למשקיעים, לאנשים עסוקים למתעצלים זאת הארוחה בשבילכם.
הדבר הכי טוב בסיר הזה זה הבורגול הוא קיבל את כל הטעמים של העוף והירקות והטעם מדהים! השתמשתי בכנפיים שיצא רך תראו בתמונה כמה רך, מרינדה לפנים הוספתי ירקות גם טעם וגם צבע והכל באותו סיר, בלי השרייה, בלי טיגון של העוף להכניס לסיר לכסות ולתנור.
ביי ביי נתראה עוד שעה, אחרי 30 דקות הריחות משייטים במטבח חכו עוד חצי שעה ותרדו על הסיר, הכי סיר של שבת.
4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף (רבעים – שוקיים – כנפיים)
כוס בורגול גס
בצל חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות / בטטה
2 כוסות מים רותחים
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
תיבול לשוקיים:
שליש כוס שמן קנולה
כף פפריקה מרוקאית
חצי כף גריל עוף
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לערבב שמן ותבלינים לתבל את חלקי העוף במידה ויש זמן מומלץ להשרות במידה ואין אפשר לוותר.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הירקות כ 10 על אש בינונית ולהוריד מהאש, בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לפזר את הירקות בתבנית לערבב בורגול עם פלפל שחור ומלח לפזר על הירקות כמו שהוא אין צורך לבשל מראש, מעל הבורגול להניח את חלקי העוף.
4. זוכרים את קערת התיבול ? להוסיף את המים רותחים לערבב קצת ולהוסיף לתבנית בצד ולא ישירות על העוף, לכסות ולאפות כשעה, להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
רעיה : "ניקי יקרה מאוד, נגמר לנו הגז שבוע שעבר והכנתי את המתכון הזה פשוט הצלחה גדולה!!! הבטחתי לרשום לך פה תודה גדולה!! אין לך מושג כמה את עוזרת ברגעי משבר.. יבורכו ידיך!!"
נטע : "מתכון מעולה ממש!!!תודה רבה!!"