יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני תפוחי אדמה תבשילי עוף קלים

בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

7 נובמבר 2017
(Visited 12,588 times, 2 visits today)
בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

אני תמיד בעד חיים קלים במטבח במיוחד מתכונים שיש בהם הכל בשר ועוד תוספות, אני לא עצלנית מה פתאום אבל לפעמים זה כיף לעשות קיצורי דרך במיוחד שיוצא כזה טעים נכון ? אני גם אוהבת את זה שיש פחות כלים לשטוף….
מתכון טעים ביותר שעושה את החיים עוד יותר קלים.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

300 ג' בשר בקר טחון
כוס בורגול
2.5 כוסות מים
2 תפוחי אדמה
בצל חתוך
שן שום
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית פפריקה גרוסה
מעט כורכום
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף מוקפץ עם תפוחי אדמה

    היום אני מכינה ארוחת צהריים לילדים ולא שניצל וממש בא לי להכין משהו טוב, הלכתי על חזה עוף עם טעמים טובים הוספתי תפוחי אדמה שיצאו רכים וזהובים והכי יפה הם ספגו את כל הטעמים של החזה עוף.
    הקפצתי הכל ביחד נשנשתי תוך כדי ומזה נהנתי איזה כיף של ארוחת צהריים עם מצרכים שיש לכל אחד בבית.
    אין כאן התעסקות ויש כאן תוצאה נהדרת חזה עוף רך מוקפץ עם תפוחי אדמה זהובים, הוספתי סלט ירקות ליד ובשבילי חצילים מוחמצים.
    אין כמו ארוחת צהריים טובה, תודה רבה הייתי כאן 🙂

    4 מנות

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • תבשיל עוף וזיתים מרוקאים

    מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב מתכון שאני זוכרת מהילדות שלי והולך איתי כבר שנים הוא יוצא מדהים!
    השוס כאן אלו הזיתים הם מקבלים טעם נפלא הם רכים ומשתלבים נהדר עם העוף והרוטב ואפילו התפרעתי עם השום.
    הכנפיים רכות ונימוחות כמעט מתפרקות ואיזה טעמים נהדרים. הכל נכנס לסיר אחד ואחרי שעה לא תפסיקו לטעום התאהבתי ברוטב 🙂 תבשיל מעולה של כנפיים בצל, שום פלפל עם המון זיתים אתם עומדים ללקק ת'אצבעות.

  • קציצות עוף רכות ברוטב צהוב

    קציצות עוף משגעות וטעימות במיוחד לילדים, תדמיינו קציצות עוף טעימות בטירוף והבונוס הגדול הן רכות זה מה שעושה אותן כל כך טובות לילדים וגם לגדולים תיקחו קציצה ותמהרו לקחת עוד אחת לפני שיגמר.
    תקשיבו לי אתם עומדים לעוף על הסיר הזה לא תפסיקו לטעום ושוב פעם לטעום. הקציצות רכות זהובות ושמנמנות, לאכול כמו שזה להכניס אותן לרוטב לאכול עם אורז או פירה אתם תלקקו ת'אצבעות זה רוטב נהדר.
    תוסיפו סלט ירקות קצוץ וזה יש לכם אחלה ארוחת צהריים, אפשר להכניס את הקציצות לבאגט עם חומוס ולא תאמינו כמה שזה טעים.

הכנות:

1. לחתוך את התפוחי האדמה לקוביות קטנות (חשוב), לשים בסיר רחב שמן בכמות שתכסה את התחתית, להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן אותם תוך כדי בחישה עד שהם מזהיבים מעט, בערך 10 דקות.

2. לחצות את הבצל ולפרוס דק ולהוסיף לתפוחי אדמה, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון.

3. להזיז הצידה את התפוחי אדמה (אני חוסכת בכלים) תפנו את מרכז הסיר כמה שיותר להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, לערבב את הבשר עם התפוחי אדמה.

4. להוסיף את הבורגול תבלינים ואת המים, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש לבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 20 דקות נוספות.

5. לערבב בעדינות ולהגיש.

הוגש עם לביבות ירק, מרק בשר

כדאי לדעת ש…
הכל נעשה בסיר אחד בורגול ובשר ביחד, ניתן להכין יום קודם, אין צורך להשרות את הבורגול קודם.

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : "היי ניקי! עכשיו ממש סיימתי להכין את הבורגול לצהריים. יצא מעולה!!! איזה כייף שהכל בסיר אחד!!
המתכונים שלך עושים פלאים במטבח. תודה !!!"

אראל : "הכנתי פעמיים ויצא פגז!!
מתכון מאוזן ופרקטי. והכי חשוב טעים להפליא!!"

הרשם
עדכן
57 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות