יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני תפוחי אדמה תבשילי עוף קלים

בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

7 נובמבר 2017
(Visited 10,718 times, 1 visits today)
בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

אני תמיד בעד חיים קלים במטבח במיוחד מתכונים שיש בהם הכל בשר ועוד תוספות, אני לא עצלנית מה פתאום אבל לפעמים זה כיף לעשות קיצורי דרך במיוחד שיוצא כזה טעים נכון ? אני גם אוהבת את זה שיש פחות כלים לשטוף….
מתכון טעים ביותר שעושה את החיים עוד יותר קלים.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

300 ג’ בשר בקר טחון
כוס בורגול
2.5 כוסות מים
2 תפוחי אדמה
בצל חתוך
שן שום
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית פפריקה גרוסה
מעט כורכום
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לחתוך את התפוחי האדמה לקוביות קטנות (חשוב), לשים בסיר רחב שמן בכמות שתכסה את התחתית, להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן אותם תוך כדי בחישה עד שהם מזהיבים מעט, בערך 10 דקות.

2. לחצות את הבצל ולפרוס דק ולהוסיף לתפוחי אדמה, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון.

3. להזיז הצידה את התפוחי אדמה (אני חוסכת בכלים) תפנו את מרכז הסיר כמה שיותר להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, לערבב את הבשר עם התפוחי אדמה.

4. להוסיף את הבורגול תבלינים ואת המים, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש לבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 20 דקות נוספות.

5. לערבב בעדינות ולהגיש.

הוגש עם לביבות ירק, מרק בשר

כדאי לדעת ש…
הכל נעשה בסיר אחד בורגול ובשר ביחד, ניתן להכין יום קודם, אין צורך להשרות את הבורגול קודם.

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : “היי ניקי! עכשיו ממש סיימתי להכין את הבורגול לצהריים. יצא מעולה!!! איזה כייף שהכל בסיר אחד!!
המתכונים שלך עושים פלאים במטבח. תודה !!!”

אראל : “הכנתי פעמיים ויצא פגז!!
מתכון מאוזן ופרקטי. והכי חשוב טעים להפליא!!”

הרשם
עדכן
54 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי יקרה.
אז עשיתי עכשיו פדיחה ענקית..
אחרי שטיגנתי הכל גיליתי שאין לי בורגול.
עוד לא תיבלתי.
מה את מציעה לעשות?
יש לי רק אורז

אני רוצה להכין כמות כפולה, יש שינוי כלשהו בכמויות או להכפיל הכל?
ואפשר לעשות חצי קילו עוף וחצי בשר או שזה לא מומלץ?

יצא טעים לאללה ! הבת 6 שלי טרפה !

מתכון מעולה!!!
הבן שלי תמיד מוציא את הבצל. מה עדיף, בלי בצל או לקצוץ ממש דק?

טעים מאוד. החלפתי תפוח אדמה אחד בבטטה. מומלץ

יצא מושלם!!! בזכות התבשיל הזה הבן שלי (בן שנה וחצי) אוכל בשר. תודה רבה ניקי!

היי ניקי חייב להגיד לך פעם שנייה מכין והפעם שידרוג קל אורז חצי כוס ובורגול עם קציצות בשר בקר תפוחי אדמה גזר ובטטה