יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני תפוחי אדמה תבשילי עוף קלים

בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

7 נובמבר 2017
(Visited 11,667 times, 1 visits today)
בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

בורגול עם בשר טחון ותפוחי אדמה

אני תמיד בעד חיים קלים במטבח במיוחד מתכונים שיש בהם הכל בשר ועוד תוספות, אני לא עצלנית מה פתאום אבל לפעמים זה כיף לעשות קיצורי דרך במיוחד שיוצא כזה טעים נכון ? אני גם אוהבת את זה שיש פחות כלים לשטוף….
מתכון טעים ביותר שעושה את החיים עוד יותר קלים.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

300 ג' בשר בקר טחון
כוס בורגול
2.5 כוסות מים
2 תפוחי אדמה
בצל חתוך
שן שום
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
חצי כפית פפריקה גרוסה
מעט כורכום
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

הכנות:

1. לחתוך את התפוחי האדמה לקוביות קטנות (חשוב), לשים בסיר רחב שמן בכמות שתכסה את התחתית, להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן אותם תוך כדי בחישה עד שהם מזהיבים מעט, בערך 10 דקות.

2. לחצות את הבצל ולפרוס דק ולהוסיף לתפוחי אדמה, לקצוץ את השום ולהוסיף לטיגון.

3. להזיז הצידה את התפוחי אדמה (אני חוסכת בכלים) תפנו את מרכז הסיר כמה שיותר להוסיף את הבשר ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, לערבב את הבשר עם התפוחי אדמה.

4. להוסיף את הבורגול תבלינים ואת המים, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש לבשל 15 דקות להשאיר מכוסה 20 דקות נוספות.

5. לערבב בעדינות ולהגיש.

הוגש עם לביבות ירק, מרק בשר

כדאי לדעת ש…
הכל נעשה בסיר אחד בורגול ובשר ביחד, ניתן להכין יום קודם, אין צורך להשרות את הבורגול קודם.

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : "היי ניקי! עכשיו ממש סיימתי להכין את הבורגול לצהריים. יצא מעולה!!! איזה כייף שהכל בסיר אחד!!
המתכונים שלך עושים פלאים במטבח. תודה !!!"

אראל : "הכנתי פעמיים ויצא פגז!!
מתכון מאוזן ופרקטי. והכי חשוב טעים להפליא!!"

הרשם
עדכן
54 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי יקרה.
אז עשיתי עכשיו פדיחה ענקית..
אחרי שטיגנתי הכל גיליתי שאין לי בורגול.
עוד לא תיבלתי.
מה את מציעה לעשות?
יש לי רק אורז

אני רוצה להכין כמות כפולה, יש שינוי כלשהו בכמויות או להכפיל הכל?
ואפשר לעשות חצי קילו עוף וחצי בשר או שזה לא מומלץ?

יצא טעים לאללה ! הבת 6 שלי טרפה !

מתכון מעולה!!!
הבן שלי תמיד מוציא את הבצל. מה עדיף, בלי בצל או לקצוץ ממש דק?

טעים מאוד. החלפתי תפוח אדמה אחד בבטטה. מומלץ

יצא מושלם!!! בזכות התבשיל הזה הבן שלי (בן שנה וחצי) אוכל בשר. תודה רבה ניקי!

היי ניקי חייב להגיד לך פעם שנייה מכין והפעם שידרוג קל אורז חצי כוס ובורגול עם קציצות בשר בקר תפוחי אדמה גזר ובטטה