


נזיד עדשים ובשר
כמה אפשר לטעום מתבשיל אחד ? בסופו של דבר משהו אמור להגיע לשולחן נכון ? הרוטב משגע סמיך עשיר העדשים מוסיפות את שלהן, האסאדו רך ומלא טעמים. עדיף תמיד להכין יותר זה כל כך טעים תבשיל קלאסי לארוחת שבת.
4 מנות
מרכיבים:
קילו בשר אסאדו חתוך חתיכות בינוניות
בצל גדול
חצי כוס עדשים שחורות
5 גזרים
3 שיני שום
כפית רסק עגבניות
מעט סוכר
3 כוסות מים
כפית שטוחה פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לבשל את העדשים כ 5 דקות לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 40 דקות נוספות.
2. לחמם מחבת עם 5 כפות שמן, לצפות את נתחי הבשר בקמח לנער שאריות ולטגן מכל הכיוונים, לחתוך את הבצל לקוביות ולהוסיף לבשר, לחתוך את הגזר למקלות ולהוסיף לבשר, לפרוס את השום לפרוסות ולהוסיף לסיר.
3. להוסיף תבלינים, רסק, סוכר ולכסות במים וקצת יותר, לסנן את העדשים מהמים ולהוסיף לתבשיל.
4. לבשל כ 3 וחצי 4 שעות הבשר אמור להיות רך רך בסיום הבישול.
להגיש עם פוקצ’ה הרוטב הורס!
שאלה של מתחילים. בהנחה שאני עושה את המתכון אבל ל – 8 או 10 מנות,
אני פשוט מכפיל את הכול? או שיש דברים שצריך לשים לב אליהם יותר?
תודה רבה
יצא מעולה, תודה רבה !!!
היי ניקי,
האם אפשר לעשות עם בשר שריר?
והאם אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה?
הי ניקי, האם אפשר להכין את המתכון הזה, עם סוג בשר אחר כמו: כתף וכדומה?
תודה
היי ניקי היקרה אין לי פלפל שאטה מה אפשר לשים במקום?אני רוצה להכין לכבוד שבת קודש!!!
היי ניקי,
הולכת לנסות את המתכון
איזה עוד ירק אפשר להוסיף?
שאלה של מתחילים- לבשל עם מכסה או בלי מכסה?