נזיד עדשים ובשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
נזיד עדשים ובשר

נזיד עדשים ובשר

כמה אפשר לטעום מתבשיל אחד ? בסופו של דבר משהו אמור להגיע לשולחן נכון ? הרוטב משגע סמיך עשיר העדשים מוסיפות את שלהן, האסאדו רך ומלא טעמים. עדיף  תמיד להכין יותר זה כל כך טעים תבשיל קלאסי לארוחת שבת.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר אסאדו חתוך חתיכות בינוניות
בצל גדול
חצי כוס עדשים שחורות
5 גזרים
3 שיני שום
כפית רסק עגבניות
מעט סוכר
3 כוסות מים
כפית שטוחה פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לבשל את העדשים כ 5 דקות לסגור את האש ולהשאיר מכוסה 40 דקות נוספות.

2. לחמם מחבת עם 5 כפות שמן, לצפות את נתחי הבשר בקמח לנער שאריות ולטגן מכל הכיוונים, לחתוך את הבצל לקוביות ולהוסיף לבשר, לחתוך את הגזר למקלות ולהוסיף לבשר, לפרוס את השום לפרוסות ולהוסיף לסיר.

3. להוסיף תבלינים, רסק, סוכר ולכסות במים וקצת יותר, לסנן את העדשים מהמים ולהוסיף לתבשיל.

4. לבשל כ 3 וחצי 4 שעות הבשר אמור להיות רך רך בסיום הבישול.

להגיש עם פוקצ’ה הרוטב הורס!

23008 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

נזיד עדשים ובשרנזיד עדשים ובשרנזיד עדשים ובשרפוקצ'ה

62
תגובות

  הרשם  
עדכן
שיר

הבישול על אש קטנה לכל אורכו?
והאם אפשר להשתמש בקורנפלור במקום קמח?

נעמי

1. האם אפשר עדשים ירוקות? 2. האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה ובאיזה שלב? 3. הפפריקה עושה את זה חריף? 4. חייבים פלפל שאטה?

יפית

היי, אפשר לא להשתמש עם קמח?

פייגי שור

היי ניקי,

האם עדשים כתומות במקום שחורות יהיו בסדר?

לא אכפת לי שלא יראה יפה, זה מה שיש לי בבית;)

הילה

היי ניקי.. תודה על המתכונים הנפלאים..
האם אפשר לשים את הסיר על הפלטה.. של שבת.. במקום להכין חמין?

דנה

הי ניקי, במסגרת מבצע חיסול חמץ נשארו לי עדשים אבל מבחינת בשר יש גרונות הודו… האם המתכון הזה יתאים?..