עוף עם פטריות בתנור
צלי עוף עם פטריות רך מתפרק בכל טעימה והכל בזכות התנור, אוכל של בית מסוג הסירים שאמא שלי מעלה על האש ומגישה בארוחת השבת עם רוטב מעלף! ואני אומרת מראש בלי לחם או חלה אל תכינו אין כמו הטבילה הראשונה ברוטב של הפטריות.
בדרך כלל אני מכינה על האש אבל הפעם שיניתי העדפתי להכין בתנור ולקבל את האיכות של התנור בתבשיל, שמתי בצל ושום והייתי מאוד נדיבה עם הפטריות, הדבר שהכי כובש כאן זה הרוטב אפילו אביב לא מוותר עליו.
4 מנות
מרכיבים:
קילו חלקי עוף (לא חזה או פרגיות)
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
400 ג' פטריות שמפיניון פרוסות (כ 25 פטריות)
3 שיני שום
פלפל חריף חתוך לטבעות
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
תבלינים:
כפית סוכר
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית תבלין לפרגיות / גריל עוף
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחמם סיר שמתאים לתנור עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה קלה על אש בינונית ולהוסיף את השום לטיגון קל.
3. להוסיף פטריות פרוסות לערבב כדקה להוסיף את חלקי העוף, פלפל חריף, מים תבלינים להרתיח להעביר לתבנית ולאפות כשעה וחצי אין צורך לכסות.
4. אפשרות לאפייה בקוקי:
אחרי הטיגון של הבצל שום והפטריות להעביר לקוקי יחד העוף, לערבב חצי כוס מים רותחים עם הרסק סוכר והתבלינים להוסיף לשקית לחורר חורים ולאפות כשעה, להעביר מהשקית לתבנית ולאפות עוד 20 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
חוי : "יצא פשוט מושללללם
הילדים פה לא מפסיקים לאכול
ואני מדבר על תאומים בני שנה שפשוט מכניסים חתיכות של עוף לבד לפה :)"