יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכונים לסוכות תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

כרעיים צלויות בתנור

25 יולי 2012
(Visited 136,301 times, 1 visits today)
כרעיים צלויות בתנור

כרעיים צלויות בתנור

עוף בתנור התבשיל האולטימטיבי אני תמיד יכולה להיות בטוחה שגם אם הילדים לא יאהבו שום דבר שהכנתי בטוח שהם יאכלו את העוף  כשהם היו קטנים הם מסוגלים לאכול עוף בוקר צהריים וערב (היה לי מזל בזה).
יום שישי ארוחת שבת חייב להיות עוף וזאת מנה שבדרך כלל מאוד קל להכין אותה אין בה יותר מידי עבודה לתבל את העוף טוב שהוא יספוג יפה את הטעמים בקיצור לעשות לו מסאג' טוב ולעזוב אותו בצד, ללכת להכין דברים אחרים ופתאום להיזכר "אופס יש לי עוף שאמור להכנס לתנור" סידור מהיר בתבנית לא אחד על השני  כדי שחום התנור יגיע באופן שווה לכולם ויתן לנו צבע יפה ומושך את העין.
רגע מה עוד ?  אני סיימתי כאן עוד שעה אני אחזור ואבדוק מה קורה הלכתי להכין תוספת טובה לעוף.

5 – 6 מנות

מרכיבים:

5 כרעיים מופרדות
120מ"ל שמן (חצי כוס)
כף פפריקה מתוקה
כפית רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לתבל את חלקי העוף להשרות כחצי שעה אם יש זמן אפשר גם שעה פלוס.

2. לחמם תנור ל 200 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה לסדר את חלקי העוף בשכבה אחת ולאפות כשעה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף בקילו כנפיים, זמן אפייה כ 45 דקות.

כרעיים צלויות בתנורכרעיים צלויות בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

דקלה : היי ניקי, נראה לי כבר זה המתכון הרביעי השבוע האחרון מהאתר… הכנתי את העוף יחד עם אורז ירוק צהוב וואו!!! ליקקנו את האצבעות ואפילו את השמן בתבנית התיבול כל כך מיוחד! תודה לך

ב: איך שכחתי לכתוב שזה העוף בתנור הכי טעים שטעמתי!!!!ממש ליקקנו את האצבעות… המתכונים שלך טעימים:-)
אני מכינה אותו שוב.

לאה : הכנתי את זה לשבת והבן שלי, שבדרך כלל עושה בעיות כדי לאכול, ליקק את האצבעות!
מי שעוד לא ניסה, מאוד שווה!!!!!

אתי : "הכנתי את המתכון הזה עם תפוחי אדמה ובטטות, וזה התחסל במהירות, כ"כ טעים!!!
המון תודות :-)"

הרשם
עדכן
567 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

נראה מושלם טעים והצבע מאוד יפה.

רוצה להכין לשבת . האם התיבול לפי הכמויות שרשמת ממש מכסה היטב את הכל הכרעיים? או הוספת עוד
כמויות לתיבול מסויים? ופפריקה מתוקה רגילה נכון?תודה רבה

שלום ניקי, תבלין קייג'ון חוץ מעוף, הוא מתאים לבישולים אחרים?

היי ניקי, הכרעיים שלי קפואות, אם אני שמה בקערה עם מים רותחים זה יכול להפשיר תוך שעה?
ואם אני רוצה להוסיף תפוחי אדמה, כמה זה חצי בישול?
תודה תודה תודה

אפשר להשרות חצי יום מראש ולהשאיר במקרר?

היי ניקי.
כשאני מכניסה את העוף לתנור, אני צריכה לכסות עם נייר אלומניום, או להשאיר פתוח?
לגבי העוף עצמו, את מורידה את העור, או מכניסה ככה?

תודה על המתכונים המדהימים שלך, ועל השיתוף הנדיב שלך, ועל ההצלחות שאני קוצרת בזכותך!!

נחמד. תוספת שום היתה משבחת.

הכנתי את הכרעיים אתמול לארוחת שישי והיה מדהים..
עלתה בראשי שאלה איך את מנקה את העופות מפני חיידקים ,קראתי שאסור לשטוף אותם ואני תמיד הייתי שוטפת אותם היטב כי חשבתי שזה מנקה אולם מחיידקים