חמין צמחוני

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין צמחוני

חמין צמחוני

לא להאמין שחמין בלי בשר יוצא כזה טעים, שעועית רכה עם חיטה מופלאה, הידעתם שהחלק הכי טעים בחמין זאת החיטה ? הירקות עם טעם נהדר והכל ביחד נותן תבשיל עשיר טעים שמתבשל כל הלילה בתנור. זה הכי קל שיש וזה כל כך טעים. באמת לפעמים אפשר להכין חמין ללא בשר.

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה
2 בטטות / 3 גזרים
10 שיני שום
בצל גדול חתוך לקוביות
כף גדושה סוכר חום
שליש כוס חיטה מושרה
חצי כוס שעועית אדומה מושרה
שליש כוס גרגירי חומוס מושרה
כף סילאן
4 – 5 ביצים
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן עד שמזהיב, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהוא נמס.

2. לחתוך את הירקות לקוביות בגודל בינוני, להוסיף תבלינים, סילאן כוס מים ולבשל כדקה להוסיף את הירקות, מעל לפזר את החיטה שעועית וחומוס, לכסות עם מים לבשל 10 דקות ולהוריד מהאש.

*3. לחמם תנור ל 180 מעלות, להוסיף את הביצים, להכניס את הסיר מכוסה לאפות 30 דקות ולהנמיך ל 100 מעלות לכל הלילה.

מעולה!

Vegetarian cholent

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

58080 צפיות 51 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין צמחוניחמין צמחוני

גולשים מכינים וממליצים:

אילה: “זו השבת השניה שאנחנו מתענגים… טעים טעים טעים.”

מאי : “בדיוק הוצאתי את החמין מהתנור. פעם ראשונה שאני עושה חמין ויצא מושלםםםם
אז שוב תודה על עוד מתכון מעולה (:”

מאיה : “יצא אליפות !!! נהדר , להתענג על כל ביס !!”

שרי : “חמין מצויין ומומלץ! עכשיו בתנור כבר פעם שלישית שאני מכינה אותו”

גילי : “ניקי היקרה, הכנתי את החמין שלך. פעם ראשונה שהכנתי חמין ויצא מדהים!! כל הסיר נגמר. תודה תבורכי”

שני : “יצא מעולה!!! תודה רבה!!! ללא ספק שאכין שוב”

לירז : “מתכון מנצח אני מכינה כל שבוע יוצא פצצה!!!!”

191
תגובות

  הרשם  
עדכן
איילת

עכשיו ששבת נכנסת מוקדם, (ועובר הרבה זמן בין כניסת שבת לארוחה ביום),זה בסדר להשאיר את החמין 19 שעות בתנור? לעשות את זה בחום נמוך יותר?

ליאור לוי

פעם שלישית גלידה – יוצא מעולה

רחלי

שלום ניקי!
מה שלומך?
אהבתי מאד את המתכון הזה, עם השום..
אם אני רוצה להוסיף גרונות הודו, באיזה שלב מומלץ?
תודה!!
ושבת שלום!

עדי

הי ניקי, מתכננת להכין בפעם הראשונה, אבל החמין יוגש בלית ברירה לארוחת ערב… מתי כדאי להכין? האם בכל זאת במשך הלילה שלפני? ואז איך לשמור שיהיה טרי וטעים עד הארוחה?
או שעדיף במשך היום ובישול קצר יותר?
המון תודה על כל המתכונים המדהימים

1 10 11 12