חמין צמחוני

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין צמחוני

חמין צמחוני

לא להאמין שחמין בלי בשר יוצא כזה טעים, שעועית רכה עם חיטה מופלאה, הידעתם שהחלק הכי טעים בחמין זאת החיטה ? הירקות עם טעם נהדר והכל ביחד נותן תבשיל עשיר טעים שמתבשל כל הלילה בתנור. זה הכי קל שיש וזה כל כך טעים. באמת לפעמים אפשר להכין חמין ללא בשר.

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה
2 בטטות / 3 גזרים
10 שיני שום
בצל גדול חתוך לקוביות
כף גדושה סוכר חום
שליש כוס חיטה מושרה
חצי כוס שעועית אדומה מושרה
שליש כוס גרגירי חומוס מושרה
כף סילאן
4 – 5 ביצים
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן עד שמזהיב, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהוא נמס.

2. לחתוך את הירקות לקוביות בגודל בינוני, להוסיף תבלינים, סילאן כוס מים ולבשל כדקה להוסיף את הירקות, מעל לפזר את החיטה שעועית וחומוס, לכסות עם מים לבשל 10 דקות ולהוריד מהאש.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות, להוסיף את הביצים, להכניס את הסיר מכוסה לאפות 30 דקות ולהנמיך ל 100 מעלות לכל הלילה.

מעולה!

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

34258 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין צמחוניחמין צמחוני

גולשים מכינים וממליצים:

אילה: “זו השבת השניה שאנחנו מתענגים… טעים טעים טעים.”

מאי : “בדיוק הוצאתי את החמין מהתנור. פעם ראשונה שאני עושה חמין ויצא מושלםםםם
אז שוב תודה על עוד מתכון מעולה (:”

מאיה : “יצא אליפות !!! נהדר , להתענג על כל ביס !!”

שרי : “חמין מצויין ומומלץ! עכשיו בתנור כבר פעם שלישית שאני מכינה אותו”

גילי : “ניקי היקרה, הכנתי את החמין שלך. פעם ראשונה שהכנתי חמין ויצא מדהים!! כל הסיר נגמר. תודה תבורכי”

שני : “יצא מעולה!!! תודה רבה!!! ללא ספק שאכין שוב”

לירז : “מתכון מנצח אני מכינה כל שבוע יוצא פצצה!!!!”

138
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

איך אפשר להכין את החמין כשכל מרכיב מופרד בשקית בד?

אילנית לוינסון

ניקי היקרה:
ראשית אני רוצה לפרגן, אני ממש אוהבת את המתכונים שלך. הם מצילים אותי המון פעמים. את נפלאה
לגבי המתכון רציתי לשאול אותך:
לביתי יש צליאק..אני מבינה שהחיטה מהותית במתכון הזה ומוסיפה הרבה. יש לך רעיון במה אפשר להחליף אותה ולשמור על הטעם?
תודה רבה,
אילנית

1 7 8 9