חמין צמחוני

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין צמחוני

חמין צמחוני

לא להאמין שחמין בלי בשר יוצא כזה טעים, שעועית רכה עם חיטה מופלאה, הידעתם שהחלק הכי טעים בחמין זאת החיטה ? הירקות עם טעם נהדר והכל ביחד נותן תבשיל עשיר טעים שמתבשל כל הלילה בתנור. זה הכי קל שיש וזה כל כך טעים. באמת לפעמים אפשר להכין חמין ללא בשר.

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה
2 בטטות / 3 גזרים
10 שיני שום
בצל גדול חתוך לקוביות
כף גדושה סוכר חום
שליש כוס חיטה מושרה
חצי כוס שעועית אדומה מושרה
שליש כוס גרגירי חומוס מושרה
כף סילאן
4 – 5 ביצים
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן עד שמזהיב, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהוא נמס.

2. לחתוך את הירקות לקוביות בגודל בינוני, להוסיף תבלינים, סילאן כוס מים ולבשל כדקה להוסיף את הירקות, מעל לפזר את החיטה שעועית וחומוס, לכסות עם מים לבשל 10 דקות ולהוריד מהאש.

*3. לחמם תנור ל 180 מעלות, להוסיף את הביצים, להכניס את הסיר מכוסה לאפות 30 דקות ולהנמיך ל 100 מעלות לכל הלילה.

מעולה!

Vegetarian cholent

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

50095 צפיות 74 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חמין צמחוניחמין צמחוני

גולשים מכינים וממליצים:

אילה: “זו השבת השניה שאנחנו מתענגים… טעים טעים טעים.”

מאי : “בדיוק הוצאתי את החמין מהתנור. פעם ראשונה שאני עושה חמין ויצא מושלםםםם
אז שוב תודה על עוד מתכון מעולה (:”

מאיה : “יצא אליפות !!! נהדר , להתענג על כל ביס !!”

שרי : “חמין מצויין ומומלץ! עכשיו בתנור כבר פעם שלישית שאני מכינה אותו”

גילי : “ניקי היקרה, הכנתי את החמין שלך. פעם ראשונה שהכנתי חמין ויצא מדהים!! כל הסיר נגמר. תודה תבורכי”

שני : “יצא מעולה!!! תודה רבה!!! ללא ספק שאכין שוב”

לירז : “מתכון מנצח אני מכינה כל שבוע יוצא פצצה!!!!”

178
תגובות

  הרשם  
עדכן
ורד

בעלי סוכרתי..אוהב חמין.. האם אפשרי ללא סילאן?

עדן

אפשר סוכר רגיל ? אני מעדיפה בלי בטטב וגזר אפשר במקום להוסיף עוד קצת תפוחי אדמה ?

מרים

ערב טוב. לא הכנתי חמין מעולם אז השאלות בהתאם: 1.במה אפשר להחליף חיטה( אסור לאכול אותה)?אם אורז- איך מתנהלים איתו בחמין מה עושים 2. איזה סיר מתאים איזה סוג מתאים לתנור ו/או פלטה? 3.ביצים- אודה לך מאוד אם תסבירי כי על פניו הרי תמיד אומרים להזהר בגלל חיידקים וכו’.איך בדיוק מכניסים ביצים לחמין.הרי הם מלאים בחיידקים. בקיצור לא הכנתי חמין ומה שטעמתי בעבר היה לא טעים.זקוקה להכוונה! 4.שאלה לא קשורה לחמין בזכות( או בגלל ))) שפע של מתכונים התחלתי לאפות יותר ואני חושבת על מיקסר עם קערה.על מה את ממליצה על מה לשים לב בבחירה.וחברה אם את יכולה ואם לא… קרא עוד »

נופר

היי ניקי,מאז שיצאתי מהבית של ההורים הפכתי לאמא אני באתר שלך המון ונהנית,תודה רבה!!
מהבוקר שמתי את החמין בתנור,החיטה וגרגירי החומוס התייבשו לגמרי..עכשיו הוספתי כוס מים עם שמן ותבלינים….
יש מה לעשות? כי נראה שגם זה לא מספיק

שרי

ניקי שלום! בישלנו 13 שעות ועדיין יש הרבה נוזלים. איך את ממליצה לאדות אותם?
האם להשאיר בתנור ללא מכסה?
או קצת על הגז…?
זה טעים אבל מעדיפים פחות נוזלי 🙂
תודה מראש

1 9 10 11