יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני חמין מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה

חמין צמחוני

30 נובמבר 2016
(Visited 136,628 times, 6 visits today)
חמין צמחוני

חמין צמחוני

לא להאמין שחמין בלי בשר יוצא כזה טעים, שעועית רכה עם חיטה מופלאה, הידעתם שהחלק הכי טעים בחמין זאת החיטה ? הירקות עם טעם נהדר והכל ביחד נותן תבשיל עשיר טעים שמתבשל כל הלילה בתנור. זה הכי קל שיש וזה כל כך טעים. באמת לפעמים אפשר להכין חמין ללא בשר.

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה
2 בטטות / 3 גזרים
10 שיני שום
בצל גדול חתוך לקוביות
כף גדושה סוכר חום
שליש כוס חיטה מושרה
חצי כוס שעועית אדומה מושרה
שליש כוס גרגירי חומוס מושרה
כף סילאן
4 – 5 ביצים
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן עד שמזהיב, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהוא נמס.

2. לחתוך את הירקות לקוביות בגודל בינוני, להוסיף תבלינים, סילאן כוס מים ולבשל כדקה להוסיף את הירקות, מעל לפזר את החיטה שעועית וחומוס, לכסות עם מים לבשל 10 דקות ולהוריד מהאש.

*3. לחמם תנור ל 180 מעלות, להוסיף את הביצים, להכניס את הסיר מכוסה לאפות 30 דקות ולהנמיך ל 100 מעלות לכל הלילה.

מעולה!

Vegetarian cholent

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

חמין צמחוניחמין צמחוני

גולשים מכינים וממליצים:

אילה: "זו השבת השניה שאנחנו מתענגים… טעים טעים טעים."

מאי : "בדיוק הוצאתי את החמין מהתנור. פעם ראשונה שאני עושה חמין ויצא מושלםםםם
אז שוב תודה על עוד מתכון מעולה (:"

מאיה : "יצא אליפות !!! נהדר , להתענג על כל ביס !!"

שרי : "חמין מצויין ומומלץ! עכשיו בתנור כבר פעם שלישית שאני מכינה אותו"

גילי : "ניקי היקרה, הכנתי את החמין שלך. פעם ראשונה שהכנתי חמין ויצא מדהים!! כל הסיר נגמר. תודה תבורכי"

שני : "יצא מעולה!!! תודה רבה!!! ללא ספק שאכין שוב"

לירז : "מתכון מנצח אני מכינה כל שבוע יוצא פצצה!!!!"

הרשם
עדכן
249 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שאלה קצת מוזרה … הימין כבר בתנור. הבעיה שמסתבר שהידיות שלו הן מהסוג המסריח כשהפלסטיק מתחמם. יש לך רעיון לנטרול הריח? תודה ושבת שלום

היי ניקי:) המתכון הזה מעולה! הכנתי מספר פעמים ויצא מושלם! הפעם אני רוצה להוסיף בשר. באיזה שלב להכניס לסיר והאם לטגן לפני?

הי ניקי
אפשר שעועית לבנה במקום אדומה?

הי ניקי, מנסה את המתכון עכשיו ונדמה לי שיש בלבול לגבי כמויות המים: כתבת להוסיף כוס מים אחת , להוסיף ירקות ואז לכסות שוב במים- זה נכון? אז אין אינדיקציה מדוייקת לגבי כמות המים הסופית, פשוט לכסות את הירקות? תודה רבה מראש !!:)

אם אין לי תנור שאפשר להדליק אותו לכל כך הרבה שעות המקסימום שלו זה שעתיים ואי אפשר לחבר שעון שבת כי זה תנור מובנה. מה המתכון לבשל בסיר על הגז ואז לפלטת שבת

הי ניקי, השעועית אמורה להיות יבשה (לא מקופסת שימורים), נכון? תודה

הי ניקי! מהי המלצתך — נראה לך שאפשר להכניס פנימה בטטה קסביה (ארטישוק ירושלמי)? או שהטעם של זה דומיננטי מדי?