יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות חזה עוף עם ירקות

7 אוקטובר 2018
(Visited 45,007 times, 1 visits today)
קציצות חזה עוף עם ירקות

קציצות חזה עוף עם ירקות

אם אני מנסה לדמיין את הקציצות המושלמות בעיני סביר להניח שהבחירה תיהיה בחזה עוף טחון, חייב להיות בצל וכמובן ירקות.
אני אוהבת לתת ביס בקציצה חמה ולהרגיש את הירקות, גזר, תפוח אדמה לא משנה מה רק שיהיו ירקות. הקציצות יוצאות רכות, זהובות ואפילו נהדר לאכול אותן בטמ”פ החדר.
קחו פיתה תמרחו חומוס שימו 2 קציצות, פרוסות דקות של עגבניה ובצל וזה חלומי! תדמיינו את הביס כמה שהוא טעים 🙂 הן אפילו נהדרות ברוטב.
דרך אגב למטה יש ארוחה שלמה עם הקציצות למקרה שמישהו מחפש מה להכין לצהריים.

מרכיבים:

500 ג’ חזה עוף טחון
בצל בינוני
שן שום
גזר
בטטה קטנה
תפוח אדמה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית סוכר חום בהיר
2 כפות קמח
קורט קינמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל והשום ולטגן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את הסוכר החום לערבב עד שהכל נמס ולהעביר לקערה.

2. לקלף את הירקות לגרד גס בחורים הגדולים ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המצרכים.

3. לערבב ולהכין קציצות, מומלץ לעבוד עם ידיים לחות / קצת רטובות.

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן כששמים את הקציצות במחבת לשטח אותן קצת ולטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה ולהוציא לנייר סופג.

5.  למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות ולאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 20 דקות או עד שמזהיב.

הוגש עם פירה קרמי, עגבניות מיובשות,  סלט חזה עוף

קציצות חזה עוף עם ירקותקציצות חזה עוף עם ירקותסלט חזה עוף עם ירקות

סלט חזה עוף עם ירקותסלט חזה עוף עם ירקות

הרשם
עדכן
99 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להקפיא?

ניקי ב

תודה על הכל !

האם יש תחליף לאבות מרק
מתוקה שלי

הי ניקי
אפשר על הפלנצ’ה?

האם אפשר לערבב חלק עוף אחון וחלק הודו?

לטבעונים אפשר לדעתך להכין בלי העוף?
תודה רבה ניקי שנים כבר נעזרת בך את נהדרת

המתכון מעולה, כרגיל…
האם זמני האפיה 30 דקות מצד אחד ועוד 20 דקות לאחר שהופכים לא ארוכים מידי?
תודה.

אימלההה… פשוט טעים בטירוףףףף… תודה רבה רבה רבה