קציצות חזה עוף עם ירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות חזה עוף עם ירקות

קציצות חזה עוף עם ירקות

אם אני מנסה לדמיין את הקציצות המושלמות בעיני סביר להניח שהבחירה תיהיה בחזה עוף טחון, חייב להיות בצל וכמובן ירקות.
אני אוהבת לתת ביס בקציצה חמה ולהרגיש את הירקות, גזר, תפוח אדמה לא משנה מה רק שיהיו ירקות. הקציצות יוצאות רכות, זהובות ואפילו נהדר לאכול אותן בטמ”פ החדר.
קחו פיתה תמרחו חומוס שימו 2 קציצות, פרוסות דקות של עגבניה ובצל וזה חלומי! תדמיינו את הביס כמה שהוא טעים 🙂 הן אפילו נהדרות ברוטב.
דרך אגב למטה יש ארוחה שלמה עם הקציצות למקרה שמישהו מחפש מה להכין לצהריים.

מרכיבים:

500 ג’ חזה עוף טחון
בצל בינוני
שן שום
גזר
בטטה קטנה
תפוח אדמה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית סוכר חום בהיר
2 כפות קמח
קורט קינמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל והשום ולטגן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את הסוכר החום לערבב עד שהכל נמס ולהעביר לקערה.

2. לקלף את הירקות לגרד גס בחורים הגדולים ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המצרכים.

3. לערבב ולהכין קציצות, מומלץ לעבוד עם ידיים לחות / קצת רטובות.

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן כששמים את הקציצות במחבת לשטח אותן קצת ולטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה ולהוציא לנייר סופג.

5.  למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות ולאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 20 דקות או עד שמזהיב.

הוגש עם פירה קרמי, עגבניות מיובשות,  סלט חזה עוף

5689 צפיות 14 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות חזה עוף עם ירקותקציצות חזה עוף עם ירקותסלט חזה עוף עם ירקות

סלט חזה עוף עם ירקותסלט חזה עוף עם ירקות


25
תגובות

  הרשם  
עדכן
טיטי

ניקי אני התלהבתי מזה בטירוף!! מכינה את הקציצות פעם שלישית עכשיו…
שאלה: הכנתי את העיסה והיא מספיקה לי ל2 ארוחות. מה עדיף, לטגן הכל עכשיו ולחמם את הקציצות לפני הארוחה, או לשמור את העיסה במקרר ולטגן לפני הארוחה? אם כך, כמה זמן זה נשמר במקרר?
תודה מראש..

אסי

ערב טוב ניקי. כמה זה נורא ששמתי ביצה בעיסה ? אני רואה שאת לא שמה ביצה בשום מתכון עם חזה עוף

אושרת

ניקי צהריים טובים
יש לי 250 גר’ בשר טחון האם ניתן לעשות ולהפחית בחצי את התבלינים

רחלי

ניקי המדהימה!!!! הכנתי ויצא מדהים!! ממש תענוג בכל ביס גם בעלי מאוד נהנה .שווה את העבודה כל הכבוד .תבורכי. אין על המתכונים שלך

רינת

היי ניקי. זה יגרע מהטעם אם אוסיף ביצה?

שני

היי ניקי(: אפשר להכין אותו דבר רק עם בשר טחון?