יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות חזה עוף עם ירקות

7 אוקטובר 2018
(Visited 47,666 times, 6 visits today)
קציצות חזה עוף עם ירקות

קציצות חזה עוף עם ירקות

אם אני מנסה לדמיין את הקציצות המושלמות בעיני סביר להניח שהבחירה תיהיה בחזה עוף טחון, חייב להיות בצל וכמובן ירקות.
אני אוהבת לתת ביס בקציצה חמה ולהרגיש את הירקות, גזר, תפוח אדמה לא משנה מה רק שיהיו ירקות. הקציצות יוצאות רכות, זהובות ואפילו נהדר לאכול אותן בטמ"פ החדר.
קחו פיתה תמרחו חומוס שימו 2 קציצות, פרוסות דקות של עגבניה ובצל וזה חלומי! תדמיינו את הביס כמה שהוא טעים 🙂 הן אפילו נהדרות ברוטב.
דרך אגב למטה יש ארוחה שלמה עם הקציצות למקרה שמישהו מחפש מה להכין לצהריים.

מרכיבים:

500 ג' חזה עוף טחון
בצל בינוני
שן שום
גזר
בטטה קטנה
תפוח אדמה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית סוכר חום בהיר
2 כפות קמח
קורט קינמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת'אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ'ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל'ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל והשום ולטגן על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את הסוכר החום לערבב עד שהכל נמס ולהעביר לקערה.

2. לקלף את הירקות לגרד גס בחורים הגדולים ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המצרכים.

3. לערבב ולהכין קציצות, מומלץ לעבוד עם ידיים לחות / קצת רטובות.

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן כששמים את הקציצות במחבת לשטח אותן קצת ולטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה ולהוציא לנייר סופג.

5.  למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות ולאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 20 דקות או עד שמזהיב.

הוגש עם פירה קרמי, עגבניות מיובשות,  סלט חזה עוף

קציצות חזה עוף עם ירקותקציצות חזה עוף עם ירקותסלט חזה עוף עם ירקות

סלט חזה עוף עם ירקותסלט חזה עוף עם ירקות

הרשם
עדכן
101 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בדיוק מתחילה ואני לא מאמינה שאין לי גזר או בטטה… כמה תפוחי אדמה לשים במקום?

אפשר להקפיא?

ניקי ב

תודה על הכל !

האם יש תחליף לאבות מרק
מתוקה שלי

הי ניקי
אפשר על הפלנצ'ה?

האם אפשר לערבב חלק עוף אחון וחלק הודו?

לטבעונים אפשר לדעתך להכין בלי העוף?
תודה רבה ניקי שנים כבר נעזרת בך את נהדרת

המתכון מעולה, כרגיל…
האם זמני האפיה 30 דקות מצד אחד ועוד 20 דקות לאחר שהופכים לא ארוכים מידי?
תודה.