יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

עוף עם שעועית ירוקה

26 ספטמבר 2017
(Visited 45,679 times, 2 visits today)
עוף עם שעועית ירוקה

עוף עם שעועית ירוקה

הילדים חיסלו יש משהו נוסף לומר ? התמוגגתי לראות את הסיר הריק.

4 מנות

מרכיבים:

קילו חלקי עוף
2 כוסות שעועית ירוקה
בצל קצוץ
3 עגבניות
4 שיני שום פרוסות
כפית גדושה קמח
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס כוסברה קצוצה
פלפל ירוק גדול חריף קצוץ
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
2 – 3 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לשים בסיר חם 4 כפות שמן, להוסיף את הבצל ולטגן תוך כדי ערבוב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן.

2. בינתיים לסמן איקס על כל העגבניה לבשל כשתי דקות לקלף לקצוץ ולהוסיף לבצל.

3. להוסיף בצד את הקמח לערבב עד שהוא נמס, להוסיף את כל המצרכים. לבשל כ 15 דקות על אש נמוכה, מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים.

4. להוסיף את חלקי העוף שישקעו ברוטב ולבשל כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה. אם משתמשים בכרעיים מומלץ להפריד, כ 20 דקות לפני הסוף להוסיף את השעועית הירוקה.

עוף עם שעועית ירוקהעוף עם שעועית ירוקהעוף עם שעועית ירוקה

עוף עם שעועית ירוקהעוף עם שעועית ירוקה

הרשם
עדכן
57 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

נראה מעולה!!
האמצע להכין..
צריך שהמים יכסו את העופות או מספיק חצי?
תודה ניקי

הי ניקי
קודם כל רציתי לומר לך שאת מדהימה! האתר שלך מלווה אותי כל שבוע לא פחות מפענחים. תודה ענקית!
המתכון הזה היה הצלחה גדולה מאוד אצלי ואני רוצה לעשות אותו לפסח. אני רציתי לשאול אותך אם כדאי לוותר על הקמח בכלל או לשים קמח מצה?
תודה מראש

הי ניקי, האם אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות /מרוסקות קנויות? (לא רסק). תודה

וואו יצא ממש טעים
תודה רבה

אופס, עוד שאלה. אפשר אפונה קפואה במקום
שעועית?

האם אפשר לוותר על פטרוזיליה והכוסברה?

ניקי יקרה, נראה מתכון מעולה.
האם שעועית קפואה או טריה? וכמה שעועית?