עוף עם שעועית ירוקה
אחד המתכונים הכי האהובים לארוחת צהריים לילדים, כנפיים רכות מה זה רכות ? הבשר נופל מהן זה הכי אוכל לילדים, הוספתי שעועית ירוקה שספגה את כל הטעמים אבל הכוכב האמיתי של המתכון זה הרוטב, זה הכי סיר של בית עם כל הטעמים.
אצלי עפים על הסיר הזה אולי זה מזכיר את האוכל של אמא שלי ואולי אחרי יום לימודים ארוך כל מה שצריך זה עוף בסיר עם ירקות והרבה רוטב טוב, תגישו עם חלה טובה ליד שתספוג את הרוטב ואחרי שתטעמו תדעו שהיה שווה לחכות כל שנייה.
4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
2 כוסות שעועית ירוקה (קפואים)
בצל בינוני חתוך לקוביות בינוניות
3 עגבניות יפות
4 שיני שום חתוכות קטן
פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
2 כוסות מים
כף א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבניה לבשל 3 דקות לסנן לקרר ולחתוך לקוביות קטנות.
2. לחמם סיר רחב עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל על אש בינונית 2 – 3 דקות ולהוסיף את השום.
3. להוסיף עגבניות, סוכר פלפל, תבלינים, לערבב חצי כוס מים עם הקמח עד שנמס לגמרי להוסיף לסיר עם שארית המים לכסות ולבשל 15 דקות.
4. להכניס את הכנפיים לנער בעדינות שהרוטב יכסה את העוף, לבשל כשעה פלוס, 15 דקות לקראת הסוף להוסיף את השעועית הירוקה.