יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

פלפלים ממולאים בשר

24 אוקטובר 2017
(Visited 177,166 times, 1 visits today)

פלפלים ממולאים בשר

המתכון הזה תמיד מזכיר לי את הבית, אוכל חם ביתי מבושל עם המון אהבה, אמא מעמידה סירים על האש הכל מבעבע יש ריחות טובים, סיר עם פלפלים ממולאים שזה הכי ביתי שיש. הפלפלים רכים מלאים אורז בשר וירקות.
אתם בטח חושבים איזה פרוייקט זה לעשות ממולאים ולמי יש כח אז דווקא לא נכון זה מתכון די קל שנותן אחלה תוצאה ומביא את טעמים של הבית ישר לצלחת.
מישהו אמר ארוחת שישי ? 🙂

מרכיבים:

8 – 9 פלפלים בגודל בינוני
חצי קילו בשר טחון צלעות
2 כוסות אורז מבושל
בצל
2 גזרים
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל שאטה טחון
קורט קינמון
כף  מלאה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:
5 עגבניות
בצל
כפית קמח
2 – 3 כוסות מים
כף גדושה רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. הכנת המילוי: לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד הזהבה, לגרד את הגזרים להוסיף את שאר המצרכים כולל הבצל ולתבל.

2. לחתוך את החלק העליון של הפלפלים ולמלא אותם כמעט עד הסוף.

3.  הכנת הרוטב : לבשל את העגבניות 5 דקות במים רותחים לסנן להמתין לקירור לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות.

4. לקצוץ את הבצל לטגן אותו עם 2 כפות שמן עד שהוא מזהיב קלות להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס, להוסיף את העגבניות רסק, סוכר, מים ותבלינים, לבשל 10 דקות מידי פעם לערבב.

*5. להכניס את הפלפלים לרוטב להוסיף מים שיגיע עד 3/4 גובה, לכסות ולהשאיר פתח, לבשל כ 45 דקות מידי פעם להרטיב את המילוי.

Stuffed peppers

כדאי לדעת ש…
אפשר לבשל על האש כ 30 דקות ולהעביר לתנור לעוד 30 דקות, הפלפלים צריכים להיות רכים מאוד.

פלפלים ממולאים בשרפלפלים ממולאים בשרפלפלים ממולאים בשרפלפלים ממולאים בשרפלפלים ממולאים בשר

פלפלים ממולאים בשרפלפלים ממולאים בשרפלפלים ממולאים בשרפלפלים ממולאים בשר

גולשים מכינים וממליצים:

טניה : "ניקי יקרה. יצא ממש ממש טעים. הסוד בהצלחה הוא לעשות את המתכון בול כמו שכתוב. אפילו הילדים אכלו!תודה רבה לך"

עדי : "חזרתי כדי לעדכן, הכנתי לערב שבת, בעלי אני וארבעת ילדינו נהנינו חבל על הזמן! אני זוכרת כילדה שלא אהבתי פלפל ממולא אבל אתמול הסיר חוסל כולו, מגיל שבע ומטה ועפו על זה, אני לא האמנתי!"

הרשם
עדכן
335 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, חייבים להשתמש באורז מבושל?

שבת שלום, מתכון מעולה, תודה רבה!
מתכון קל ולא מסובך, כולם ליקקו את האצבעות.

היי ניקי,
תודה על מתכונים מעולים. האם פלפל שאטה חובה? אין לי בבית. אפשר להחליף במשהו אחר?
תודה

בשר טחון מעורב
(עוף או הודו, מה עדיף?)

יעבוד?

הי ניקי,
האם מודדים 2 כוסות אורז לפני הבישול או אחרי?
תודה רבה!!

היי ניקי, עשיתי יותר פלפלים ממה שצריך כי נשאר לי הרבה מהתערובת, כך יצא שבסיר גדול הרוטב הגיע ממש נמוך הוספתי עוד מים חוץ משלושת הכוסות.. אני מעריכה שזה עכשיו דליל ולא טעים. מה אפשר לעשות?
המכסים של הפלפלים לא נסגרים עם המכסה של הסיר אפשר גם להוציא אותם? תודה רבה רבה

היי ניקי, עשיתי טעות ואשמח אם תוכלי לומר לי מה לעשות.. עשיתי כמות פלפלים גדולה ממה שצריך כי נשאר לי המון מהתערובת. שמתי בסיר גדול והרוטב (אחרי ששמתי שלוש כוסות מים) היה נמוך, אז הוספתי עוד מים ועכשיו אני משערת שזה דליל מידי ולא טעים. מה אפשר לעשות?
בנוסף, המכסים של הפלפלים לא נכנסים לסיר, אפשר לעשות גם בלעדיהם?
וואלה אחרונה נשאר לי עוד מהבילה, יש משהו נוסף שאפשר לעשות איתה? (כשהיא מעורבבת עם האורז כמובן..)
תודה רבה!!