תבשיל בשר ראש עם תפוחי אדמה
בואו נדבר על נושא שמציק לכולנו כסף, מחירי הבשר לא הגיוניים המחירים מאמירים וזה לא מפסיק לעלות, ללכת לקצביה לראות את המחירים ולעשות אחורה פנה תודה לא בשבילי, אז מה עושים ? בשביל יש את אימא שלי.
בזכותה הכרתי את נתח הבשר הנהדר הזה שקוראים לו "בשר ראש" ומאז התאהבתי נתחי בשר נהדרים מתאים לגולש ותבשילי בשר ארוכים, הרכות והארומה שלא נדבר על הרוטב הנהדר והמחיר שהוא משמעותי יותר זול מנתחים אחרים באותו סגנון.
קבלו תבשיל של אימא שלי הוא מדהים אנחנו מנקים את תחתית הסיר הרוטב מעלף והבשר כל כך רך ויחד עם התפוחי אדמה חלום של סיר לשבת.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו בשר ראש חתוך לקוביות בינוניות
בצל גדול חתוך לקוביות
5 שיני שום חצויות
4 עגבניות בשלות ויפות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות דקות
2 – 3 כוסות מים
תבלינים:
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית קמח
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לבשל 3 דקות לסנן לקרר ולחתוך לקוביות.
2. עדיפות לסיר רחב כלומר סוטאז' 26 – 28 לחמם עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד זמן קצר, להוסיף 2 כפות שמן ואת הקמח ולערבב עד שהקמח נמס.
3. להוסיף את העגבניות, פלפל מים סוכר ותבלינים להרתיח להוסיף את נתחי הבשר לכסות ולבשל על אש בינונית כשעתיים.
4. להוסיף את התפוחי אדמה לנענע קלות את הסיר ולהמשיך לבשל מכוסה עוד שעה וקצת.
גולשים מכינים וממליצים:
לבנת : "עשיתי ויצא פשוט מושלם. אכלנו ונהנינו והכל נזקף לזכותך :-)"