יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכונים לט"ו בשבט

חזה עוף עם פירות יבשים

20 ינואר 2019
(Visited 20,956 times, 8 visits today)
חזה עוף עם פירות יבשים

חזה עוף עם פירות יבשים

טעים טעים!  אני מאוד אוהבת לשלב פירות יבשים עם חזה עוף המתיקות של הפירות מאוד מתאימה לחזה עוף  ונותנת לו טעם מיוחד.
מה שכיף בלהכין בחזה עוף זה מהירות ההכנה אם רוצים מתכון שהוא יחסית פשוט אבל כאילו נראה מושקע בכל הוספתי פירות יבשים זה המתכון הזה.
יש לכם 15 – 20 דקות ? זה כל מה שצריך כאן ואפשר להשתמש באיזה פירות יבשים שאוהבים התוצאה הסופית חזה עוף רך טעם נפלא ורוטב שמתאים נהדר לאורז לבן.

4 מנות

מרכיבים:

500 ג’ חזה עוף
או 7 סטייק פרגית

משרה:
3 כפות שמן זית
כפית פפריקה
חצי כפית סודה לשתייה

בצל גדול
2 שיני שום
כוס פירות יבשים
(צימוקים חמוציות)
חצי כפית קמח
כף פפריקה מרוקאית
כף דבש / סילאן
כף סוכר חום בהיר
3 כפות יין אדום מתוק
כפית רוטב סויה
2 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. לחתוך את החזה לרצועות לערבב עם המשרה ולהשרות כשעה, מי שמשתמש בפרגיות אז כל סטייק פרגית לחתוך לשלושה חלקים ולא חובה להשרות.

2. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות לטגן עד שהוא מזהיב קלות, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות לערבב מידי פעם, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.

3. להוסיף את הסוכר לערבב כמה שניות, להוסיף את הפרגיות / חזה להקפיץ כדקה ולהוסיף את שאר המצרכים, לבשל 10 דקות מידי פעם לערבב.

*4. להוסיף את הפירות היבשים לבשל עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש או לפחות כמה שעות מראש, הטעמים נספגים יותר טוב.

חזה עוף עם פירות יבשים

חזה עוף עם פירות יבשים

חזה עוף עם פירות יבשים

הרשם
עדכן
50 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להשרות לילה? תודה על מתכונים מדהימים!!

הכנתי את המנה הזו כטבעונית, עם תחליף עוף ויצא ממש טעים! הרוטב מדויק ועשיר!

שלום ניקי,
המתכונים שלך אלופים! תודה!
שאלה, מה אפשר לשים במקום א.מרק?
יש לי יין אדום יבש, לא מתוק, נראה לך אפשרי?
אשמח לתשובה בהקדם כי אני רוצה להכין…
תודה רבה מראש!

לראש השנה, שקדים וצימוקים מתאים?

האם יתאים לפלטה? (לאכילה בליל שבת) או שיתייבש?
תודה רבה!

האם ניתן להקפיא?

תודה מראש. מתכון מוצלח מאוד.

אם בא לי להוסיף גזר, באיזה שלב היית מוסיפה אותו?