חזה עוף עם פירות יבשים
טעים טעים! אני מאוד אוהבת לשלב פירות יבשים עם חזה עוף המתיקות של הפירות מאוד מתאימה לחזה עוף ונותנת לו טעם מיוחד.
מה שכיף בלהכין בחזה עוף זה מהירות ההכנה אם רוצים מתכון שהוא יחסית פשוט אבל כאילו נראה מושקע בכל הוספתי פירות יבשים זה המתכון הזה.
יש לכם 15 – 20 דקות ? זה כל מה שצריך כאן ואפשר להשתמש באיזה פירות יבשים שאוהבים התוצאה הסופית חזה עוף רך טעם נפלא ורוטב שמתאים נהדר לאורז לבן.
4 מנות
מרכיבים:
500 ג' חזה עוף
או 7 סטייק פרגית
משרה:
3 כפות שמן זית
כפית פפריקה
חצי כפית סודה לשתייה
בצל גדול
2 שיני שום
כוס פירות יבשים
(צימוקים חמוציות)
חצי כפית קמח
כף פפריקה מרוקאית
כף דבש / סילאן
כף סוכר חום בהיר
3 כפות יין אדום מתוק
כפית רוטב סויה
2 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את החזה לרצועות לערבב עם המשרה ולהשרות כשעה, מי שמשתמש בפרגיות אז כל סטייק פרגית לחתוך לשלושה חלקים ולא חובה להשרות.
2. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות לטגן עד שהוא מזהיב קלות, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות לערבב מידי פעם, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.
3. להוסיף את הסוכר לערבב כמה שניות, להוסיף את הפרגיות / חזה להקפיץ כדקה ולהוסיף את שאר המצרכים, לבשל 10 דקות מידי פעם לערבב.
*4. להוסיף את הפירות היבשים לבשל עוד כמה דקות ולהוריד מהאש.
כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין יום מראש או לפחות כמה שעות מראש, הטעמים נספגים יותר טוב.