טבית – חמין עוף ואורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
טבית - חמין עוף ואורז

טבית - חמין עוף ואורז

האורז במתכון הזה אליפות! זה האורז הכי טעים שאכלתי ואני ממש לא מגזימה.  הבישול הארוך הטעמים הנהדרים של העוף יוצא ללקק ת’אצבעות. זה מסוג המתכונים שלא מפסיקים להכין.  תזכרו שאמרתי שהאורז מדהים 🙂

4 מנות

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
2 כוסות אורז
3 שיני שום
2 בצלים
כף מלאה רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה
חצי כפית גריל עוף
3 כוסות מים
כפית סוכר
כף סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

  1. 1. לחמם סיר עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לשים את הכרעיים כלפי מטה ולטגן עד שהן מזהיבות ואחר כך להפוך לצד השני לעוד דקה טיגון

2. במחבת נפרדת לשים 2 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן אותו עד הזהבה.

3. לחמם תנור ל 100 מעלות.

3. לפזר את הבצל והשום על העוף להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים, המים אמורים לכסות את האורז, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 5 דקות ולסגור.

*4. להעביר לתנור ולאפות 9 שעות, אפשר להשאיר סגור בתנור כבוי וזה ישמר חם עד הארוחה.

הוגש עם סלט פלפלים ועגבניות, סלט חציליםומקלות לחם.

כדאי לדעת ש…
אני יודעת שיש גרסאות שונות לחמין הזה וכל אחד מכין אחרת זאת הגירסה שלי,  אפשר להשתמש באורז בסמטי.

10165 צפיות 96 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

טבית - חמין עוף ואורזטבית - חמין עוף ואורז

טבית - חמין עוף ואורז

64
תגובות

  הרשם  
עדכן
יצחק

אין לנו כרעיים, אפשר לשים כנפיים?

הילה

היי ניקי , שאלה של מאותגרת בישול- כמה בדיוק לשים מלח ופלפל גרוס?☺️

דוד

שלום רב יישר כח על הכל הצעת ייעול אם אפשר שיהיה אפשרות להדפיס את המתכון בלבד.
מעל המתכון יש כל מיני אפשרויות כמו וואטספ ופייסבוק וכולי שגם יהיה הדפסה יהיה מועיל ביותר
תודה רבה

הלן מזוז

היי ניקי המדהימה. בטוחה שכמו שאר המתכונים באתר גם זה ייצא מוצלח. רק שאלה לגבי מה עדיף…כרעיים עם העור או בלי?

אל

הי אפשר להכין בשישי בבוקר עד שלב 3 ולפני כניסת שבת להניח על
פלטה לכל הלילה? אשמח לתשובה תודה ענקית

יפעת

היי ניקי, האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה? אם כן כמה והאם צריך להוסיף עוד תבלינים?