טבית – חמין עוף ואורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
טבית - חמין עוף ואורז

טבית - חמין עוף ואורז

האורז במתכון הזה אליפות! זה האורז הכי טעים שאכלתי ואני ממש לא מגזימה.  הבישול הארוך הטעמים הנהדרים של העוף יוצא ללקק ת’אצבעות. זה מסוג המתכונים שלא מפסיקים להכין.  תזכרו שאמרתי שהאורז מדהים 🙂

4 מנות

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
2 כוסות אורז
3 שיני שום
2 בצלים
כף מלאה רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה
חצי כפית גריל עוף
3 כוסות מים
כפית סוכר
כף סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

  1. 1. לחמם סיר עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לשים את הכרעיים כלפי מטה ולטגן עד שהן מזהיבות ואחר כך להפוך לצד השני לעוד דקה טיגון

2. במחבת נפרדת לשים 2 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן אותו עד הזהבה.

3. לחמם תנור ל 100 מעלות.

3. לפזר את הבצל והשום על העוף להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים, המים אמורים לכסות את האורז, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 5 דקות ולסגור.

4. להעביר לתנור ולאפות 9 שעות, אפשר להשאיר סגור בתנור כבוי וזה ישמר חם עד הארוחה.

הוגש עם סלט פלפלים ועגבניות, סלט חציליםומקלות לחם.

כדאי לדעת ש…
אני יודעת שיש גרסאות שונות לחמין הזה וכל אחד מכין אחרת זאת הגירסה שלי,  אפשר להשתמש באורז בסמטי.

1634 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

טבית - חמין עוף ואורזטבית - חמין עוף ואורז

טבית - חמין עוף ואורז

24
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרה רוט

היי ניקי….למרות שאינני בין הכותבות באתר שלך אני מפעם לפעם מנסה את המלצותיך ותמיד אוהבת.
שאלתי אם אכניס כ18 שוקיות לתוך החמין מה תהיה כמות המצרכים הנוספים?אודה לך על תשובתך

תיקי

היי ניקי
כמה שעות בישול בסיר בישול איטי?
אני מעונינת לארח בשבת בצהרים, מתי את ממליצה שאתחיל לבשל?

איילת שמש

שלום ניקי יקרה התגעגעתי 🙂 רציתי לשאול האם את מכירה הנחייה של משרד הבריאות שלא לשטוף עוף מתחת לברז מחשש לפיזור חיידקים?… מלחיץ קצת אני עושה זאת מאז ומתמיד… 🙁
מנסה בע”ה את המתכון שנראה מהמם ומעדכנת בלי נדר שבת שלום !