טבית – חמין עוף ואורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

טבית - חמין עוף ואורז

כשאני מכינה את המתכון הזה אני מרגישה כאילו זכיתי בלוטו, יש כאן אורז טעים בטירוף! יש משהו בקסם של הטעמים שנותן אורז נהדר.
תנו לי רק את האורז קערה גדולה ואני חוגגת עליו. האורז הזה משתלב נהדר בחמין וזה מתכון חורפי שמחמם את הלב.
העוף יוצא רך טעים משגע והאורז כמה טעים….כבר אמרתי שהוא אליפות ?
אני לא אחראית אם תתמכרו אליו.
זה מסוג המתכונים שמכינים כל השנה ולא רק בחורף, קלות ההכנה מדהימה
10 דקות הכנה ואת כל השאר עושה התנור.
אם רוצים להכין חמין קל בלי להשקיע (תשאירו בינינו את קלות ההכנה שיחשבו שהשקעתם) לכו על החמין הזה.

4 מנות

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות / 9 שוקיים
2 כוסות אורז
3 שיני שום
2 בצלים
כף מלאה רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה
שלושת רבעי כפית גריל עוף
3 כוסות מים
כפית סוכר
כף סילאן
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. לחמם סיר עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לשים את הכרעיים כלפי מטה ולטגן עד שהן מזהיבות ואחר כך להפוך לצד השני לעוד דקה טיגון

2. במחבת נפרדת לשים 2 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן אותו עד הזהבה.

3. לחמם תנור ל 100 מעלות.

3. לפזר את הבצל והשום על העוף להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים, המים אמורים לכסות את האורז, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 5 דקות ולסגור.

*4. להעביר לתנור ולאפות 9 שעות, אפשר להשאיר סגור בתנור כבוי וזה ישמר חם עד הארוחה.

כדאי לדעת ש…
אני יודעת שיש גרסאות שונות לחמין הזה וכל אחד מכין אחרת זאת הגירסה שלי, אפשר להשתמש באורז בסמטי.

81929 צפיות 154 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

טבית - חמין עוף ואורזטבית - חמין עוף ואורז

@nikib101העוף יוצא רך טעים ומשגע והאורז כמה טעים…. כבר אמרתי שהוא אליפות ? #y#ummyfood #f#oodies #f#oodblogs #n#iki #n#ikib #y#ummyfood #f#oryou #f#oodies #r#ecpie

♬ original sound – Nikib – ניקי ב

320
תגובות

  הרשם  
עדכן
יניב נוריאני

היי ניקי רציתי לשאול אם רוצים פחות שעות בתנור אז כמה מעלות נגיד לארבע שעות- חמש שעות ?

רותי ב.

ניקי, שבוע טוב. סליחה, לא הבנתי אותך. האם להכין ביום שישי, ולהכניס לפלטה מיום שישי בערב עד יום שבת בצהריים?

1 17 18 19