יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי קדרה

טבית – חמין עוף ואורז

9 ינואר 2019
(Visited 164,161 times, 38 visits today)

טבית - חמין עוף ואורז

כשאני מכינה את המתכון הזה אני מרגישה כאילו זכיתי בלוטו, יש כאן אורז טעים בטירוף! יש משהו בקסם של הטעמים שנותן אורז נהדר.
תנו לי רק את האורז קערה גדולה ואני חוגגת עליו. האורז הזה משתלב נהדר בחמין וזה מתכון חורפי שמחמם את הלב.
העוף יוצא רך טעים משגע והאורז כמה טעים….כבר אמרתי שהוא אליפות ?
אני לא אחראית אם תתמכרו אליו.
זה מסוג המתכונים שמכינים כל השנה ולא רק בחורף, קלות ההכנה מדהימה
10 דקות הכנה ואת כל השאר עושה התנור.
אם רוצים להכין חמין קל בלי להשקיע (תשאירו בינינו את קלות ההכנה שיחשבו שהשקעתם) לכו על החמין הזה.

4 מנות

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות / 9 שוקיים
2 כוסות אורז
3 שיני שום
2 בצלים
כף מלאה רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה
שלושת רבעי כפית גריל עוף
3 כוסות מים
כפית סוכר
כף סילאן
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תבשיל עוף וזיתים מרוקאים

    מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב מתכון שאני זוכרת מהילדות שלי והולך איתי כבר שנים הוא יוצא מדהים!
    השוס כאן אלו הזיתים הם מקבלים טעם נפלא הם רכים ומשתלבים נהדר עם העוף והרוטב ואפילו התפרעתי עם השום.
    הכנפיים רכות ונימוחות כמעט מתפרקות ואיזה טעמים נהדרים. הכל נכנס לסיר אחד ואחרי שעה לא תפסיקו לטעום התאהבתי ברוטב 🙂 תבשיל מעולה של כנפיים בצל, שום פלפל עם המון זיתים אתם עומדים ללקק ת'אצבעות.

  • קציצות עוף רכות ברוטב צהוב

    קציצות עוף משגעות וטעימות במיוחד לילדים, תדמיינו קציצות עוף טעימות בטירוף והבונוס הגדול הן רכות זה מה שעושה אותן כל כך טובות לילדים וגם לגדולים תיקחו קציצה ותמהרו לקחת עוד אחת לפני שיגמר.
    תקשיבו לי אתם עומדים לעוף על הסיר הזה לא תפסיקו לטעום ושוב פעם לטעום. הקציצות רכות זהובות ושמנמנות, לאכול כמו שזה להכניס אותן לרוטב לאכול עם אורז או פירה אתם תלקקו ת'אצבעות זה רוטב נהדר.
    תוסיפו סלט ירקות קצוץ וזה יש לכם אחלה ארוחת צהריים, אפשר להכניס את הקציצות לבאגט עם חומוס ולא תאמינו כמה שזה טעים.

  • בקר מוקפץ עם ירקות כמו במסעדות

    מתכון חלום! אם בא לכם להתפנק בכיף ולשדרג את הארוחה עם נתחי בשר טובים והרבה ירקות זה המתכון בשבילכם.
    רק שתדעו נתחי הבשר יוצאים רכים וזה לא דבר פשוט להשיג בבקר מוקפץ אבל הייתי חייבת שיצא רך.
    תדמיינו את הביס בנתחים רכים עם טעמים נפלאים לאכול ישר מהמחבת ולהנות מכל ביס.
    הוספתי ירקות והכנתי מוקפץ של נתחי בקר עם ירקות והמון שום. עכשיו תגידו מסובך ואיזה תיק להכין ממש לא.
    אם תשימו את ההשריה בצד 10 – 15 דקות הכנה למוקפץ מושלם לארוחת הצהריים. פיקנטי עם טעמים טובים, תגישו עם אורז לבן ותרגישו כמו במסעדה רק שזה יעלה לכם הרבה פחות.

    3 – 4 מנות

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

הכנות:

  1. 1. לחמם סיר עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לשים את הכרעיים כלפי מטה ולטגן עד שהן מזהיבות ואחר כך להפוך לצד השני לעוד דקה טיגון

2. במחבת נפרדת לשים 2 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן אותו עד הזהבה.

3. לחמם תנור ל 100 מעלות.

3. לפזר את הבצל והשום על העוף להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים, המים אמורים לכסות את האורז, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 5 דקות ולסגור.

*4. להעביר לתנור ולאפות 9 שעות, אפשר להשאיר סגור בתנור כבוי וזה ישמר חם עד הארוחה.

כדאי לדעת ש…
אני יודעת שיש גרסאות שונות לחמין הזה וכל אחד מכין אחרת זאת הגירסה שלי, אפשר להשתמש באורז בסמטי.

טבית - חמין עוף ואורזטבית - חמין עוף ואורז

הרשם
עדכן
368 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות