יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי קדרה

טבית – חמין עוף ואורז

9 ינואר 2019
(Visited 141,454 times, 10 visits today)

טבית - חמין עוף ואורז

כשאני מכינה את המתכון הזה אני מרגישה כאילו זכיתי בלוטו, יש כאן אורז טעים בטירוף! יש משהו בקסם של הטעמים שנותן אורז נהדר.
תנו לי רק את האורז קערה גדולה ואני חוגגת עליו. האורז הזה משתלב נהדר בחמין וזה מתכון חורפי שמחמם את הלב.
העוף יוצא רך טעים משגע והאורז כמה טעים….כבר אמרתי שהוא אליפות ?
אני לא אחראית אם תתמכרו אליו.
זה מסוג המתכונים שמכינים כל השנה ולא רק בחורף, קלות ההכנה מדהימה
10 דקות הכנה ואת כל השאר עושה התנור.
אם רוצים להכין חמין קל בלי להשקיע (תשאירו בינינו את קלות ההכנה שיחשבו שהשקעתם) לכו על החמין הזה.

4 מנות

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות / 9 שוקיים
2 כוסות אורז
3 שיני שום
2 בצלים
כף מלאה רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה
שלושת רבעי כפית גריל עוף
3 כוסות מים
כפית סוכר
כף סילאן
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

  1. 1. לחמם סיר עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, לשים את הכרעיים כלפי מטה ולטגן עד שהן מזהיבות ואחר כך להפוך לצד השני לעוד דקה טיגון

2. במחבת נפרדת לשים 2 כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן אותו עד הזהבה.

3. לחמם תנור ל 100 מעלות.

3. לפזר את הבצל והשום על העוף להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים, המים אמורים לכסות את האורז, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 5 דקות ולסגור.

*4. להעביר לתנור ולאפות 9 שעות, אפשר להשאיר סגור בתנור כבוי וזה ישמר חם עד הארוחה.

כדאי לדעת ש…
אני יודעת שיש גרסאות שונות לחמין הזה וכל אחד מכין אחרת זאת הגירסה שלי, אפשר להשתמש באורז בסמטי.

טבית - חמין עוף ואורזטבית - חמין עוף ואורז

הרשם
עדכן
341 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר אורז מלא ? האם זה משנה את כמות המים והתיבול?
תודה רבה

נראה טעים בטירוף! האם ניתן גם לשים ללילה על הפלטה? אם כן מה זמני הבישול ואיך? תודה

נשמע טעיםםם
האם אפשר להכניס סיר רגיל עם ידיות לא מתכת לתנור?

בתמונה מופיע סיר ג'חנון האם הכנת בסיר ג'חנון?

האם הכנת בסיר ג'חנון ואם כן מותר לבשל עם הסיר על הגז את החלק הראשון של ההכנה כפי שמופיע במתכון?

האם הכנת גם בסיר ג'חנון ? האם אפשר לעשות את כל ההכנות בסיר ג'חנון בגז ?

בוקר טוב
האם אפשר להוסיף מלבד ביצים גם תפוחי אדמה על אותו מתכון
תודה